Ondernemersloket

De gemeente Barneveld ligt in het hart van de Foodvalley. We vormen een economisch kerngebied op een uitstekend ontsloten locatie in het midden van het land. Barneveld heeft een breed samengesteld bedrijfsleven. 'De kip en het ei', transport & logistiek en toerisme geven kleur aan ons gebied. Veel bedrijven vestigen zich in Barneveld vanwege de strategische ligging aan de A30 en A1.

Ondernemersloket Barneveld

Het Ondernemersloket Barneveld is het centrale aanspreekpunt voor ondernemen in onze gemeente. Onze accountmanager helpt u met al uw vragen over ondernemen. Zoekt u personeel? Wilt u uw bedrijf vestigen in onze gemeente? Welke vergunningen heeft u nodig? Is er nog grond te koop op bedrijventerreinen? 

Voor meer informatie neemt u contact op met Frits op de Haar van het Ondernemersloket. Hij is te bereiken via het ondernemersloket: 
0342-495888 
ondernemersloket@barneveld.nl

Volg ondernemersnieuws via de Facebookpagina van het Ondernemersloket.

De Startversneller helpt startende ondernemers bij een succesvolle start van een eigen bedrijf. Het programma biedt coaching, training en opleiding voor Gelderse starters. Ondernemers kunnen 2 vouchers aanvragen van maximaal € 1.000,- . De vouchers gebruikt u om uw ondernemersvaardigheden te verbeteren op gebieden zoals: financiën, acquisitie of managementvaardigheden. U kunt maximaal 1 voucher aanvragen voor coaching en 1 voor training of opleiding. U betaalt een eigen bijdrage van 20 procent. Meer informatie: www.destartversneller.nl.

Als zelfstandige kunt u voor inkomensondersteuning en -begeleiding terecht bij Bureau Zelfstandigen (BZ). Ook bij financiële problemen, kan BZ helpen. Deze hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit een lening. Zie bijstand voor zelfstandige ondernemers

Contactgegevens

(0342) 495857 of 06-23998382 (ma, di, do en vrij van 09.00-17.00 uur)
bz@barneveld.nl

Heeft u een mooi bedrijf, maar maakt u zich zorgen? 155-Help-een-bedrijf ondersteunt in opdracht van gemeenten jaarlijks duizenden ondernemers die het (tijdelijk) moeilijk hebben. Bedrijven uit de gemeente Barneveld kunnen gebruik maken van deze dienstverlening. Voor u als ondernemer is deze hulp kosteloos. Meer informatie vindt u op www.155.nl

Wekt u met uw bedrijf meer duurzame energie op dan u zelf nodig heeft? De gemeente is via ‘EnergieWEB’ op zoek naar u als u uw zelf opgewekte stroom aan ons wilt verkopen. Deze stroom gebruiken we dan bijvoorbeeld voor straatverlichting of eigen gebouwen.

EnergieWEB

De gemeenten Wageningen Ede, Barneveld en Scherpenzeel werken hiervoor samen onder de naam EnergieWEB. Het gezamenlijke doel is: energieneutraal worden. Dat betekent dat alle energie die we gebruiken duurzaam en lokaal wordt opgewekt. Om dit te bereiken zijn deze gemeenten onder de naam EnergieWEB op zoek naar bedrijven en organisaties die hun zelf opgewekte stroom aan hen willen verkopen.

Energie verkopen

U vindt meer informatie over EnergieWEB en hoe u kunt deelnemen op de gezamenlijke website van EnergieWEB, beheerd door de gemeente Ede: www.ede.nl/energieweb

Met de Berichtenbox voor bedrijven kunt u als ondernemer digitaal berichten uitwisselen met Nederlandse overheidsorganisaties. U kunt procedures afhandelen zoals vergunningaanvragen, meldingen, inschrijvingen en registraties. Ook kunt u overheidsorganisaties vragen stellen over de manier waarop zij de regels in Nederland toepassen. De Berichtenbox werkt ongeveer hetzelfde als e-mail, maar is door de beveiligde verbinding betrouwbaarder dan e-mailverkeer. Ook weet u zeker dat uw berichten op het juiste adres aankomen.