Alcoholvergunning aanvragen
- U heeft een vergunning nodig om alcohol te verkopen in een slijterij of horecabedrijf, bijvoorbeeld een café of restaurant.
- Als u alcohol verkoopt in een sportkantine of verenigingslokaal heeft u een para-commerciële vergunning nodig.
- Cafetaria's, supermarkten en levensmiddelenbedrijven mogen alleen zwak alcoholische dranken verkopen. Ze hebben daarvoor geen alcoholvergunning voor nodig.
- U betaalt de kosten voor de aanvraag bij de laatste stap van de aanvraag. U krijgt dit bedrag niet terug als we de aanvraag afwijzen.
- U krijgt binnen 8 weken bericht als de aanvraag compleet is ingevuld.
- Als u de vergunning aanvraagt voor een slijterij, moet u ook een Bibob-vragenformulier invullen.
Kosten aanvraag alcoholvergunning
Scroll de tabel horizontaal om meer te zien
Aanvraag | Kosten |
---|---|
Alcoholvergunning | € 317,75 |
Wijziging Alcoholvergunning | € 119,25 |
Alcoholvergunning paracommerciële organisatie | € 235,00 |
Kosten
Scroll de tabel horizontaal om meer te zien
Terras op openbaar terrein | Kosten per m2 |
---|---|
Zomerseizoen (1 maart – 1 november) | € 26,55 |
Heel jaar | € 39,80 |
Deze kosten worden jaarlijks in rekening gebracht. |
U mag geen alcohol schenken aan kinderen jonger dan 18 jaar. U kunt de vergunning krijgen als u voldoet aan de volgende voorwaarden:
- Alle leidinggevenden zijn minimaal 21 jaar.
- Alle leidinggevenden zijn van goed gedrag.
- Elke leidinggevende heeft een Verklaring Sociale Hygiëne.
- Uw horecabedrijf of slijterij voldoet aan bepaalde eisen voor oppervlakte, hoogte, ventilatie en toiletruimte.
Slijterij
Als u de vergunning aanvraagt voor een slijterij, moet u ook een Bibob-toets invullen. Zie: Bibob-toets
Commerciële horeca
Alleen voor commerciële horeca geldt de voorwaarde:
- Er is altijd minimaal 1 leidinggevende aanwezig als er alcohol wordt geschonken.
Verenigingen en stichtingen
Voor verenigingen en stichtingen die alcohol schenken gelden extra voorwaarden:
- U moet de huisregels ophangen in de kantine(s).
- U moet cursussen bieden voor vrijwilligers achter de bar.
- U moet een bestuursreglement opstellen volgens het model van de NOC / NSF.