Typisch Barnevelds

'De Barnevelder' is een kippenras. Een wereldberoemd ras. Maar is dat wat de 9 dorpen van de gemeente Barneveld typeert? Om daar meer over te weten te komen, gaat burgemeester Jacco van der Tak op ontdekkingstocht in zijn gemeente. Luister naar zijn ervaringen in de podcastserie Typisch Barnevelds.

Aflevering 1: Op zoek naar de Barnevelder

Wat is typisch Barnevelds? En bestaat er zoiets als de echte Barnevelder? In aflevering 1 begint de burgemeester zijn zoektocht bij het Pluimveemuseum. Hoogleraar en Barnevelder Henk Kievit legt uit wat volgens hem typisch Barnevelds is. Vervolgens belandt de burgemeester bij het agrarisch bedrijf van de familie Blom in De Glind. Tenslotte eindigt hij bij Brechtje van den Beuken van Bosch Beton.

Podcast beluisteren

Beluister de podcast op 1 van de volgende kanalen. U kunt de aflevering rechtstreeks beluisteren zonder een app te installeren.

Aflevering 2: Work hard, play hard

Burgemeester Van der Tak gaat in de volgende aflevering in gesprek over en met jongeren om te ontdekken wat Barneveld typeert. Benieuwd naar deze aflevering? Volg Typisch Barnevelds.

Uitgeschreven tekst

Van de podcasts is een uitgeschreven tekst beschikbaar. Wilt deze ontvangen? Mail naar info@barneveld.nl. Geef in uw mail aan om welke aflevering het gaat.