Podcast Typisch Barnevelds

'De Barnevelder' is een kippenras. Een wereldberoemd ras. Maar is dat wat de 9 dorpen van de gemeente Barneveld typeert? Om daar meer over te weten te komen, gaat burgemeester Jacco van der Tak op ontdekkingstocht in zijn gemeente. Luister naar zijn ervaringen in de podcastserie Typisch Barnevelds.

Aflevering 3: Een plek voor iedereen

In de gemeente Barneveld zijn er veel plekken om elkaar te ontmoeten en uiting te geven aan een geloof of levensbeschouwing. In deze aflevering gaat burgemeester Van der Tak in gesprek met dominee Van Rumpt, jeugdwerker Leanne van der Hoef, onze dorpsdichter Joan Kols en een groep jonge Oekraïners die in de Glind wonen. Beluister de podcast:

Aflevering 2: Work hard, play hard

10 november 2023. Burgemeester Van der Tak gaat in deze aflevering in gesprek over en met jongeren om te ontdekken wat Barneveld typeert. Beluister de podcast:

Aflevering 1: Op zoek naar de Barnevelder

22 augustus 2023. Wat is typisch Barnevelds? En bestaat er zoiets als de echte Barnevelder? In aflevering 1 begint de burgemeester zijn zoektocht bij het Pluimveemuseum. Hoogleraar en Barnevelder Henk Kievit legt uit wat volgens hem typisch Barnevelds is. Vervolgens belandt de burgemeester bij het agrarisch bedrijf van de familie Blom in De Glind. Tenslotte bezoekt hij Brechtje van den Beuken van Bosch Beton.

Podcasts beluisteren

Beluister de podcasts op 1 van de volgende kanalen. U kunt de aflevering rechtstreeks beluisteren zonder een app te installeren.

Uitgeschreven tekst

Van de podcasts is een uitgeschreven tekst beschikbaar. Wilt deze ontvangen? Mail naar info@barneveld.nl. Geef in uw mail aan om welke aflevering het gaat.