Bestemmingsplan bekijken

Informatie:

Let op: sommige informatie op deze webpagina is mogelijk verouderd

Sinds 1 januari 2024 geldt de Omgevingswet. Alle bestemmingsplannen zijn nu ondergebracht in het omgevingsplan. Onze werkwijze en procedures zijn veranderd. Wij proberen de informatie op onze website zo snel mogelijk aan te passen, maar het kan zijn dat onderstaande informatie verouderd is of niet compleet. Meer informatie over het omgevingsplan vindt u bij het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO).

Contact
Mocht u vragen hebben hierover, neem dan contact op met de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving via 140342 of servicepuntbwl@barneveld.nl.

  • In een bestemmingsplan staat waarvoor u grond of gebouwen mag gebruiken. Bijvoorbeeld voor wonen, werken, verkeer en natuur.
  • In een bestemmingsplan staat ook wat er gebouwd mag worden, en op welke plek.
  • U kunt eenvoudig zelf het bestemmingsplan van elk adres bekijken. 
  • Let op: vanaf 1 januari 2024 geldt de Omgevingswet. Alle bestemmingsplannen zijn nu ondergebracht in het omgevingsplan van de gemeente Barneveld.
  • Ruimtelijkeplannen.nl blijft beschikbaar voor alle plannen tot en met 2023, zoals bestemmingsplannen. Gebruik het nieuwe Omgevingsloket als u de nieuwste informatie wilt zien.
Bestemmingsplan bekijken

Als u iets wilt wat niet past binnen het omgevingsplan, kan dit soms toch. Er is dan een aanpassing of afwijking van het omgevingsplan nodig. Wij adviseren om eerst een vooronderzoek aan te vragen. Dan weet u of uw plan kansrijk is. Meer informatie: Plan dat niet past binnen omgevingsplan.

Als u vragen heeft over een bestemmingsplan, kunt u contant met ons opnemen.

Maak afspraak