Toegankelijkheid

Van de websites die onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Barneveld vallen zijn toegankelijkheidsverklaringen opgesteld. Die zijn gepubliceerd op toegankelijkheidsverklaring.nl/register en zijn hieronder ook vermeld. Kijk voor meer informatie over het tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid op www.digitoegankelijk.nl.

De gemeentelijke website

De inhoud van de website www.barneveld.nl is te vinden op:

Subdomeinen die tot de website www.barneveld.nl behoren: 

Bekijk de toegankelijkheidsverklaring van www.barneveld.nl en haar subdomeinen

Bekijk het uitgevoerde onderzoek naar de toegankelijkheid van www.barneveld.nl en haar subdomeinen. In dit onderzoek zijn ook ons raadsinformatiesysteem iBabs, onze chatfunctie (Obi4wan) en onze afsprakenmodule (open gemeenten). (pdf, 818 KB) 

Websites onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Barneveld

De onderstaande websites zijn ook in opdracht van de gemeente Barneveld ontwikkeld. 

Online dienstverlening

Om onze dienstverlening zo snel en efficiënt mogelijk te maken, maken wij gebruik van meerdere digitale diensten van diverse leveranciers. Bij grote wijzigingen of bij inzet van nieuwe diensten nemen wij toegankelijkheid mee in het programma van eisen.  Op dat moment zal de gemeente voor de digitale dienst ook een toegankelijkheidsverklaring publiceren.  

Apps

In enkele gevallen bieden we onze dienstverlening ook aan via een app. Voor alle apps geldt dat wij nog geen onderzoek hebben laten uitvoeren naar de toegankelijkheid of toegankelijkheidsverklaringen hebben opgesteld. We zijn voornemens om deze taken in 2021 op te pakken. Mocht u al wel een probleem tegenkomen met onze apps, meldt dit dan bij ons, zodat wij hier actie op kunnen nemen. 

  • Mijngemeente app (Beheervisie) voor het melden van zaken die kapot of vies zijn in de openbare ruimte
  • Afvalwijzer app (AddComm b.v.) voor het ontvangen van herinneringen rondom de afvalinzameling bij u in de buurt

De mobiele variant van de gemeentelijke website www.barneveld.nl gedraagt zich als app op uw smartphone. Als u meerdere keren via uw smartphone op onze website komt, krijgt u de vraag of u een icoontje op uw startscherm wilt plaatsen. Als u hiermee instemt, gedraagt onze website zich als app. U hoeft hier niets voor te downloaden. De toegankelijkheidsverklaring van de hoofdwebsite is ook van toepassing op deze mobiele versie. 

Problemen met de toegankelijkheid

Loopt u tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heeft u een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Neem dan contact op via info@barneveld.nl. U helpt ons door in uw melding het volgende te beschrijven: 

  • de website, het systeem of de app waar het probleem optreedt
  • wat u probeerde te doen op deze website of in het systeem/app
  • een omschrijving van wat er mis gaat of wat niet werkt 
  • het helpt als u schermafdrukken kunt maken van het probleem en deze meestuurt  

U krijgt van ons een ontvangstbevestiging van uw e-mail. Bij toegankelijkheidsproblemen onderzoeken we wat de mogelijke oorzaak is om u verder te kunnen helpen. We informeren u over de voortgang en de uitkomst. Hoe snel we u antwoord kunnen geven, hangt van de vraag of het probleem af. We houden u op de hoogte van de voortgang. We verwachten binnen maximaal 3 weken u een uitkomst te kunnen geven.  

Bent u niet tevreden met de manier waarop wij dit hebben behandeld? Dan kunt u contact opnemen met de Nationale ombudsman.