Toegankelijkheid

  • Websites die onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Barneveld vallen hebben toegankelijkheidsverklaringen.
  • Die zijn gepubliceerd op toegankelijkheidsverklaring.nl/register en zijn hieronder ook vermeld.
  • Kijk voor meer informatie over het tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid op www.digitoegankelijk.nl.

De gemeentelijke website en haar subdomeinen

Het hoofddomein van de gemeentelijke website is Barneveld.nl.

Subdomeinen

Werkenbij.barneveld.nl

Werkenbij.barneveld.nl is een subdomein van de gemeentelijke website.

Bekijk het document met de uitgevoerde onderzoek naar de toegankelijkheid van www.barneveld.nl en haar subdomeinen. (pdf, 818 KB) In dit onderzoek zijn ook opgenomen:

  • ons raadsinformatiesysteem (iBabs) 
  • onze chatfunctie (Obi4wan)
  • onze afsprakenmodule (OpenGemeenten). 

Gemeentearchief

Ook Gemeentearchief.barneveld is een subdomein van Barneveld.nl.

Websites onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Barneveld

De onderstaande websites zijn ook in opdracht van de gemeente Barneveld ontwikkeld. 

Om onze dienstverlening zo snel en efficiënt mogelijk te maken, maken wij gebruik van meerdere digitale diensten van diverse leveranciers. Bij grote wijzigingen of bij inzet van nieuwe diensten nemen wij toegankelijkheid mee in het programma van eisen.  Op dat moment zal de gemeente voor de digitale dienst ook een toegankelijkheidsverklaring publiceren.  

In enkele gevallen bieden we onze dienstverlening ook aan via een app. Voor alle apps geldt dat wij nog geen onderzoek hebben laten uitvoeren naar de toegankelijkheid.  Mocht u al wel een probleem tegenkomen met onze apps, meldt dit dan bij ons, zodat wij hier actie op kunnen nemen. 

De mobiele variant van de gemeentelijke website www.barneveld.nl gedraagt zich als app op uw smartphone. Als u meerdere keren via uw smartphone op onze website komt, krijgt u de vraag of u een icoontje op uw startscherm wilt plaatsen. Als u hiermee instemt, gedraagt onze website zich als app. U hoeft hier niets voor te downloaden. De toegankelijkheidsverklaring van de hoofdwebsite is ook van toepassing op deze mobiele versie. 

Loopt u tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heeft u een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Neem dan contact op via info@barneveld.nl. U helpt ons door in uw melding het volgende te beschrijven: 

  • de website, het systeem of de app waar het probleem optreedt
  • wat u probeerde te doen op deze website of in het systeem/app
  • een omschrijving van wat er mis gaat of wat niet werkt 
  • het helpt als u schermafdrukken kunt maken van het probleem en deze meestuurt  

U krijgt van ons een ontvangstbevestiging van uw e-mail. Bij toegankelijkheidsproblemen onderzoeken we wat de mogelijke oorzaak is om u verder te kunnen helpen. We informeren u over de voortgang en de uitkomst. Hoe snel we u antwoord kunnen geven, hangt van de vraag of het probleem af. We houden u op de hoogte van de voortgang. We verwachten binnen maximaal 3 weken u een uitkomst te kunnen geven.  

Bent u niet tevreden met de manier waarop wij dit hebben behandeld? Dan kunt u contact opnemen met de Nationale ombudsman.