Onstuimige start van de zomer

7 juli 2023. Naar het schijnt, staat ons een zonnig weekend te wachten. Een tropische start van de zomervakantie. En dat na Poly, een behoorlijk onstuimige storm die ons land teisterde eerder deze week.

Grote verandering

Voor ons gezin was het ook ‘een soort van onstuimige’ week. Met een verhuizing naar Barneveld. Onze dochters hadden hun laatste schoolweek. Tegelijk het afscheid bij hun school. In Woudenberg hebben ze het erg naar hun zin gehad. Dus u zult begrijpen, voor hen is het best een verandering en spannend hoe de nieuwe situatie gaat zijn. Opnieuw contact maken met andere kinderen in de buurt en, na de vakantie, op een nieuwe school. Samen hopen we ons snel helemaal thuis te voelen. Daarom kijk ik ernaar uit om na deze intensieve maar zeer leuke start als burgemeester in onze gemeente, wat extra tijd aan ons gezin te besteden en te reflecteren op de afgelopen periode.

Niet altijd zorgeloos

Ik realiseer me goed dat de zomervakantie niet voor iedereen een zorgeloze tijd is. Niet iedereen kan op vakantie. Bijvoorbeeld omdat dit financieel of fysiek niet mogelijk is. Of omdat er serieuze zorgen zijn over de toekomst. Kijk bijvoorbeeld naar de agrarische sector. Als gemeente vinden we het belangrijk om in contact te blijven en om te zien naar elkaar. Deze week gingen we daarom in gesprek met de agrarische sector. Ruim honderd boeren meldden zich hiervoor aan. Dit geeft aan hoe groot de behoefte aan contact is en dat het belangrijk is om hier aandacht aan te (blijven) besteden.  

Keihard werken

Vakantiegangers vinden inmiddels hun weg naar onze gemeente. Dat betekent dat de toeristische sector, horeca en winkeliers in onze dorpskernen klaarstaan voor een gastvrije ontvangst en het verzorgen van een onvergetelijke vakantie-ervaring in onze gemeente. Niet voor niets is de Veluwe een van de meest geliefde bestemmingen voor een vakantie in eigen land. De evenementenkalender is goed gevuld met zomerse activiteiten. In elke kern is er elke week wel iets te beleven. Mede mogelijk gemaakt door de inzet van de vele vrijwilligers die actief zijn in onze gemeente. Daar ben ik enorm trots op en ik hoop van harte dat alles veilig en op rolletjes mag verlopen deze zomer.

Zomergroet

Voor nu ben ik even 'offline'. Dat betekent dat de volgende column na de zomervakantie weer in de krant verschijnt. Speciaal voor alle inwoners heb ik een zomergroet opgenomen. Deze is terug te zien op Barneveld.nl/zomergroet. Eenieder wens ik een moment van rust en reflectie toe met een zonnetje dat ons warm toeschijnt. Fijne zomer allemaal!

Bekijk de zomergroet (filmpje)