Jongerenraad

  • De jongerenraad is een officieel adviesorgaan voor het college van burgemeester en wethouders.
  • Deze raad bestaat uit Barneveldse jongeren.
  • Het brengt de mening van jongeren in kaart en geeft jongeren een stem.
  • Jongeren tussen de 15 en 25 jaar kunnen zich opgeven als lid.
  • Ook kunnen jongeren meepraten via een jongerenpanel.
  • Hieronder vertelt de jongerenraad meer over wat ze doet.

Wat doet de jongerenraad?

"Wij geven gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente Barneveld. Dit gaat over belangrijke zaken voor jongeren in onze gemeente."

"Als jongerenraad werken we in projectgroepen. Deze groepen focussen zich voor een bepaalde tijd op een specifiek onderwerp. Zodra een onderwerp afgerond is, kunnen de aangesloten leden weer een nieuw thema oppakken. Hiernaast organiseren wij natuurlijk ook ludieke acties en evenementen voor jongeren.

Suggesties welkom

Heb jij een onderwerp waar wij mee aan de slag moeten gaan? Mail ons dan via jongerenraad@barneveld.nl"

Jongerenpanel

"Als jongerenraad zijn wij altijd bezig met het mooier maken van onze gemeente voor jongeren. Sinds eind 2017 hebben we een jongerenpanel. Onze panelleden krijgen iedere maand een vragenlijst opgestuurd. Deze gaat over vraagstukken die jongeren aangaan en onderwerpen waar wij ons in verdiepen.

Ook kan je zelf een vraag aan ons te stellen om in de vragenlijst te zetten. De antwoorden verwerken we in een advies voor de gemeente. De vragenlijst invullen kost een paar minuten van je tijd en je privacy wordt gewaarborgd. Wil jij ons ondersteunen met jouw stem en mening? Meld je dan aan via jongerenraad@barneveld.nl."

Word lid!

"Als jongerenraad zijn wij altijd op zoek naar nieuwe gezichten en aanvullingen op onze groep. We verwachten van leden dat ze gemotiveerd zijn, initiatief nemen, een eigen mening hebben maar ook goed kunnen samenwerken. Ook is het belangrijk dat je voldoende tijd hebt, vooral in de avond.

Naast onze vergaderingen, gesprekken en formele bezigheden, is er ook genoeg ruimte voor gezelligheid. Lijkt het jou leuk om je in te zetten voor de jongeren in onze gemeente en om onze groep te versterken? Meld je dan hieronder aan via jongerenraad@barneveld.nl."