HackShield

  • In de gemeente Barneveld kunnen kinderen de online game HackShield spelen.
  • Kinderen van 8 tot en met 12 jaar worden in de game opgeleid tot ‘Cyber Agent’. Zij leren wat zij kunnen doen om online veilig te zijn.
  • Op 10 november 2023 is er weer een nieuwe ronde HackShield begonnen.
  • Kinderen kunnen zich nog steeds aanmelden om mee te spelen.
  • De beste spelers krijgen begin 2024 een prijs van de burgemeester.
Aanmelden om mee te spelen

In de Bibliotheek Barneveld is vrijdag 10 november 2023 een nieuwe ronde van het spel HackShield van start gegaan. De opening vond plaats tijdens een speciale editie van de TechClub. Trainer Igor Ybema van HackShield en wijkagent Rick Buitenhuis gaven uitleg over het spel en over online veiligheid. 

HackShield is een spel waarin kinderen leren hoe zij zichzelf en hun familie kunnen beschermen tegen online gevaren, zoals hacking, phishing en geldezels.

Gratis meespelen

Alle kinderen (tussen 8 en 12 jaar) uit de gemeente Barneveld kunnen zich aanmelden en gratis meespelen. Deelnemers, die in het spel Cyber Agents worden genoemd, maken kans op mooie prijzen. De spelers met de meeste punten komen in februari 2024 in aanmerking voor een huldiging door burgemeester Jacco van der Tak.

Sinds 2022 werkt de gemeente Barneveld samen met HackShield.

Kinderen worden in de game opgeleid tot ‘Cyber Agent’. De kinderen leren wat zij als Cyber Agent kunnen doen om te zorgen dat niet alleen zijzelf, maar ook hun vader, moeder, opa en oma online veilig zijn.

Wie wordt de beste Cyber Agent?

Alle kinderen tussen 8 en 12 jaar in de gemeente Barneveld kunnen meedoen. De beste 3 spelers worden begin 2024 uitgenodigd op het gemeentehuis. Hier krijgen zij een prijs van de burgemeester.