Nederlander worden

  • U bent geen Nederlander, maar wilt dit worden via een procedure.
  • U voldoet aan de voorwaarden voor optie of naturalisatie.
  • U gaat naar de balie Publiekszaken (Leven en Reizen). Hiervoor moet u een afspraak maken. 
  • Bij de optieprocedure krijgt u binnen 13 weken bericht of u Nederlander kunt worden.
  • Bij naturalisatieprocedure beslist de IND binnen 1 jaar of u de Nederlandse nationaliteit krijgt.
  • U woont de naturalisatieceremonie bij: u verklaart dat de wetten van het Koninkrijk der Nederlanden ook voor u gelden.
  • De naturalisatieceremonie is de bevestiging dat u Nederlander bent geworden.
Maak afspraak met balie