Speelplek Vogelwikke

  • De speelplek aan de Vogelwikke in Barneveld wordt vernieuwd.
  • Er komen nieuwe speeltoestellen.
  • De ondergrond wordt vervangen door kunstgras.
  • De zandbak blijft, maar de opstaande rand aan de binnenkant wordt weggehaald.
  • Omwonenden konden kiezen tussen 2 nieuwe ontwerpen. Ontwerp A kreeg de meeste stemmen. 
  • In het najaar van 2023 wordt de speelplek vernieuwd.

Meeste stemmen voor ontwerp A

Er zijn 2 ontwerpen gemaakt voor de speelplek voor kinderen. Omwonenden konden hun stem laten horen. Er is 69 keer gestemd. Ontwerp A kreeg 36 stemmen. Ontwerp B kreeg 33 stemmen. Dit betekent dat de speelplek aangepast gaat worden met ontwerp A als uitgangspunt. We gaan na de zomervakantie verder met de uitwerking en de planning. Het definitief ontwerp komt ook op deze website te staan. De gemeente bedankt iedereen voor het stemmen en wenst de kinderen alvast veel speelplezier!

Op het grote combinatietoestel kun je klimmen, klauteren en glijden. Het spinnennet maakt het extra uitdagend: durf jij over het net te klimmen?

Bij het toestel staat ook het duikelrek waar je samen eindeloos kunt blijven duikelen.

In de bestaande zandbak komt een nieuw speelelement: een zandtafel met zeefjes en schepjes. Tussen de zandbak en het speeltoestel komt bestrating en daarop staat de tafeltennistafel.

Aan de andere kant van de zandbak komt een mens-erger-je-niet-spel op de bestrating. Je kunt er ook voetje van de vloer doen, het bord als buutpaal gebruiken of eigen spelletjes verzinnen.

Omwonenden konden kiezen tussen een valondergrond van zand of kunstgras. Kunstgras kreeg 49 van de 69 uitgebrachte stemmen, dus de nieuwe speelplek krijgt een nieuwe ondergrond van kunstgras.