Speelplek Hofpad

De speelplek op het Hofpad wordt vernieuwd. Er zijn 2 ontwerpen gemaakt en er is gestemd via een online vragenlijst. De omwonenden hebben gekozen voor ontwerp A.

Meeste stemmen voor ontwerp A

Er is 56 keer gestemd. Stemmen van kinderen (onder de 18 jaar) tellen dubbel. Maar ook zonder het dubbel tellen van deze stemmen is de uitslag duidelijk. Ontwerp A heeft de meeste stemmen. Dat is het ontwerp met het kunstgras en veel speeltoestellen. Hieronder de uitslag van de stemmen in een tabel. We zijn blij dat we zoveel reacties ontvingen.

Ontwerp A Ontwerp B
30 stemmen van kinderen (15 stemmen x 2) 16 stemmen van kinderen (8 stemmen x 2)
20 stemmen van volwassenen 13 stemmen van volwassenen
50 stemmen totaal = 63% 29 stemmen totaal = 37%

Ontwerp A

Ontwerp uitgelegd in tekst

Als je de speelplek op komt vanaf de straat en je volgt de voetstappen zie je dat links de tafeltennistafel nog staat. De tafeltennistafel wordt opgeknapt. Vanaf daar kan je nu door de struiken achter de boom langs lopen. Op de tekening staat “doorgang door de bosschage”. Dat kon eerst niet. Hier begint een parcours. Je kunt starten op de grote keien en vanaf daar via stappalen, een wiebelbrug en touwen naar de toren klimmen. Je kan dan met de glijbaan van de toren af. Je kunt ook via een bijzondere ladder op de toren komen.

Wat meteen opvalt is de grote schommel. Aan deze grote schommel hangt een vogelnestschommel en een dubbele schommel. Deze staat op kunstgras. Tussen de schommel en de toren met glijbaan staat een dubbel duikelrek. Tussen de schommel en de entree van de speelplek vanaf de straat staat ook nog een stawip. Hier kan je met z’n tweeën op. En er liggen nog 2 grote keien tussen de schommel en de tafeltennistafel.

Het bankje en de prullenbak blijven staan op de plek waar ze nu ook staan. De beplanting en de bomen blijven allemaal behouden (behalve de kleine doorgang bij de tafeltennistafel). Dit geeft de speelplek een mooie en groene uitstraling.

Planning

Nu worden eerst de speeltoestellen besteld. Vanaf week 13 starten we met het aanpassen van de speelplek. In week 14 of week 15 plaatsen we de speeltoestellen. Voordat er gespeeld kan worden moet het ingezaaide gras nog groeien. Dit kan even duren. Als de hekken rondom de speelplaats weg zijn kan er gespeeld worden. 

We wensen de kinderen in de buurt alvast veel speelplezier!

De ontwerpen staan ook op de speelplek op de kaart op www.barneveld.nl/speelkaart

Ontwerp uitgelegd in tekst

Als je de speelplek op komt vanaf de straat zie meteen de tafeltennistafel. Deze is in een nieuw jasje gestoken en dat zie je meteen. De tafeltennistafel is ook iets verplaatst waardoor er ruimte is voor een stippenspel. En er is een bankje extra geplaatst. Ook het knikkerpotje blijft liggen.

In het midden van de speelplek is een heuvel. Je kunt de heuvel opklimmen via de klauterstammen. Als je naar beneden wilt ga je met de glijbaan. Op de heuvel staat een windmolen zodat je 's ochtends kunt zien of je de wind mee of tegen hebt. Naast de glijbaan staan houten klim- en klauterpalen en naast de heuvel ligt een boomstam met takken waar je op kunt klimmen.

Verder staat op de speelplek een grote schommel.  Aan deze grote schommel hangt een vogelnestschommel en een dubbele schommel. In de hoek, achter de haag, staat een driedelig duikelrek.

De ondergrond van de hele speelplek is gras. Op de heuvel mag het gras wat langer groeien. Op enkele plekken is een bloemenmengsel gezaaid. Daar mag je bloemen plukken. De beplanting en de bomen blijven allemaal behouden. Dit geeft de speelplek een mooie en groene uitstraling.