Speelplek Gerard Doustraat

Er zijn plannen voor een speelplekje voor jonge kinderen naast de woningen op Gerard Doustraat 60B/60C. Hiervoor zijn 2 ontwerpen gemaakt. Omwonenden konden tot 15 mei 2022 stemmen op hun favoriete ontwerp. 

Uitleg van het ontwerp in tekst

Vanaf de weg kom je in dit voorstel eerst bij het driedelig duikelrek met verschillende hoogtes. Vandaar kun je je evenwicht uittesten en via de stappaaltjes naar het klimtorentje gaan. Dit klimtorentje beklim je via een net of met behulp van de balk aan de andere kant. Je moet wel een beetje handig zijn. Met de glijbaan kan je er weer vanaf.

Uitleg van het ontwerp in tekst

Vanaf de weg kom je in dit voorstel eerst bij een kleine draaitol waar je in kunt zitten. Als je niet dronken bent van het draaien kan je vandaar naar achteren lopen, dan kom je eerst 2 verschillende veerelementen tegen. Je kunt erop zitten wiebelen, maar ook proberen de overkant te bereiken zonder eraf te vallen. Achteraan staat een glijbaantje.

Planning

Aanleg

Na de zomervakantie besluit het college van B&W of de speelplek wordt aangelegd. Het blijkt nodig een harde laag grond onder de locatie te verwijderen. Hiervoor moet dan geld beschikbaar worden gesteld. Daarnaast wordt aan het college gevraagd of zij willen afwijken van het speelruimte beleidsplan. De beoogde locatie voldoet namelijk niet aan alle bepalingen hierin. Omwonenden krijgen bericht van het besluit.