Nieuwe bomen in Barneveld centrum

  • 24 nieuwe bomen zijn aangeplant in het centrum van Barneveld.
  • Het centrum wordt hierdoor mooier en leefbaarder.
  • Er komen nog 2 bomen bij in de Kampstraat.
  • De Kampstraat wordt ook opnieuw ingericht. We vernieuwen de bestrating, het riool en kabels en leidingen.

Voor de 2 bomen in de Kampstraat is een definitief ontwerp opgesteld. Daarin kunt u de plaats van de aan te planten bomen zien. Bij het maken van het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met de aanwezige kabels en leidingen, ondergrond, gevels en zichtlijnen. Bekijk hieronder het definitief ontwerp.

Bomen Alberto's en Kampstraat - Definitief ontwerp (pdf, 324 KB)
Bomen Alberto's en Kampstraat - Definitief ontwerp (ondergronds) (pdf, 443 KB)

In april 2023 heeft Van de Haar Groep uit Wekerom technisch onderzoek gedaan om te kijken welke plekken geschikt zijn om bomen te planten. Daarbij is er gekeken naar de aanwezige kabels en leidingen, de grondwaterstand en de samenstelling van de bodem. 

Voor elke plek is onderzocht welke typen bomen passen in het straatbeeld. Aanwonenden en ondernemers mochten meebepalen.

Door het planten van extra bomen wordt het centrum van Barneveld mooier en leefbaarder voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Op zonnige dagen kan de temperatuur in het centrum enorm stijgen. Extra bomen zorgen voor verkoeling door de schaduw die ze geven. Bomen staan bekend om hun zuiverende eigenschappen, zoals het afvangen van fijnstof en de productie van zuurstof. Daarnaast dragen bomen bij aan het verbeteren van de biodiversiteit.