Nieuwbouw gymzaal De Brug Voorthuizen

De nieuwe gymzaal De Brug in Voorthuizen aan de Jan Steenstraat is open. Bijna iedere dag gymmen er kinderen en ook de verschillende sportverenigingen trainen er al volop. De nieuwe gymzaal staat op bijna dezelfde plek als de oude gymzaal De Brug. Deze is gesloopt.

Open huis

Wilt u weten hoe de gymzaal De Brug er van binnen uitziet? Wilt u meer weten over alle duurzame onderdelen in gymzaal De Brug? Kom dan maandagavond 9 december naar het open huis van gymzaal De Brug. We organiseren deze avond voor iedereen. Medewerkers van de gemeente  kunnen u meer vertellen over de gymzaal. Onze Energieadviseur Jan Peter Pols van het Energieloket is ook aanwezig. Hij vertelt graag hoe u in uw eigen woning energie kunt besparen en hoe u duurzaam kunt (ver)bouwen, net zoals in gymzaal De Brug. Ook kan hij de beschikbare subsidies verder toelichten.  Van 18:30 tot 20:00 uur kunt u de gymzaal bewonderen.   

Zeer energiezuinige gymzaal

Gymzaal De Brug is een goed voorbeeld van een zeer energiezuinig gebouw. Door allerlei duurzame maatregelen is het gebouw bijna energieneutraal (BENG), door:

  • 108 zonnepanelen op het dak.
  • Een warmtepomp zorgt voor de verwarming en voorziet ook een buffervat van voldoende douche- en spoelwater. De grondboringen voor de warmtepomp zijn 107 meter diep!
  • Extreem goede isolatie en luchtdicht gebouwd om koude lekken te voorkomen.
  • Een gebalanceerd ventilatiesysteem: een groot deel van de warmte wordt teruggewonnen uit de uitgaande lucht.
  • Energiezuinige ledverlichting.
  • Bewegingssensoren zorgen ervoor dat de lichten uitgaan als er niemand aanwezig is in de kleedruimten en andere ruimtes.
  • Toegepaste materialen die lang mee gaan en  weinig onderhoud vergen.

De nieuwe gymzaal is iets ruimer en hoger dan de oude gymzaal, hierdoor zijn er meer sporten mogelijk. Ook voor het bewegingsonderwijs in Voorthuizen is gymzaal De Brug belangrijk.

Op het dak van gymzaal De Brug liggen 108 zonnepanelen.
De zaal in de nieuwe gymzaal heeft een vloeroppervlakte van 22 bij 14 meter. Er komen meerdere kleedkamers, bergingsruimten en een installatieruimte.
Naar het overzicht