Wandelpad rond Koeweide afgesloten

Het pad rond de Koeweide op Landgoed de Schaffelaar wordt vrijdag afgesloten voor bezoekers. Dit heeft burgemeester Jan Luteijn besloten in overleg met het Geldersch Landschap, na signalen van dierenartsen. De Koeweide zelf werd maandag al afgesloten vanwege aangetroffen dode vogels.

Door het wandelpad langs het water af te sluiten wordt voorkomen dat wandelaars, vissers en honden in contact komen met het water. Het doel is om eventuele verspreiding van vogelgriep te voorkomen. In de buurt van het bedrijf In Barneveld waar eind vorige week vogelgriep is geconstateerd, zijn de afgelopen dagen dode wilde vogels gevonden. Onder andere op de Koewei en in het omringende water.

De overige wandelpaden in het bos zijn toegankelijk voor het publiek.

Oproep

Ziet u dode vogels (dus ook eenden, zwanen, ganzen enzovoort)? Raap ze dan niet zelf op! Dan verspreidt u misschien per ongeluk de vogelgriep. Bel de Dierenambulance Barneveld. Het telefoonnummer is 06-20401060. Medewerkers controleren meerdere keren per dag de Koewei en omgeving om eventuele dode dieren mee te nemen. Wilde watervogels zijn beschermde dieren en mogen dus niet preventief geruimd worden.