Misstanden beëindigd bij integrale controle in Barneveld

22 februari 2023. Op woensdag 22 februari 2023 is bij een integrale controle in Barneveld ingegrepen op twee locaties. Er zijn drie aanhoudingen verricht naar aanleiding van identiteitscontroles. Ook is een woning via een bestuurlijke spoedprocedure buiten gebruik gesteld. Dit vanwege aangetroffen mensonterende omstandigheden. In totaal werden woensdag vijf locaties gelijktijdig gecontroleerd.

De integrale controle was georganiseerd door de gemeente Barneveld en vond plaats in het kader van bestrijding van ondermijnende criminaliteit. De gemeentes Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk werkten daarbij samen ketenpartners op het gebied van veiligheid.

Deze controle was de eerste van een reeks geplande integrale controles in 2023. Er was specifiek aandacht voor arbeidsmigranten, mensenhandel en illegaliteit.

"Met deze acties willen we bereiken dat ondermijnende criminaliteit wordt bestreden. Samen willen we ervoor zorgen dat inwoners, ondernemers en werknemers in de gemeente Barneveld veilig kunnen wonen en werken. De komende tijd blijven we ons inzetten om ondermijnende criminaliteit op te sporen en aan te pakken”, aldus burgemeester Jacco van der Tak.

Signalen uit de samenleving

De burgemeester roept daarbij op misstanden te melden. “Signalen vanuit de samenleving zijn belangrijk om misstanden als uitbuiting en illegale huisvesting een halt toe te roepen. Mocht u vermoedens hebben van criminele activiteiten dan kunt u dat melden bij de politie via telefoonnummer 0900 8844. Als u uw informatie liever anoniem meldt, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.”