Joan Kols nieuwe dorpsdichter van de gemeente Barneveld

Dinsdagavond 14 november organiseerden Fonds1845, Literair Café Barneveld en de gemeente Barneveld de verkiezing voor de nieuwe dorpsdichter en is ook officieel afscheid genomen van de vorige dorpsdichter Brigitte Veltman.
Vijf genomineerden droegen hun gedichten voor en Joan Kols is door jury en publiek gekozen tot nieuwe dorpsdichter.

De vijf genomineerden Joan Kols, Joyce Wagensveld, Peter Bun, Maria Boonzaaijer en Myra Steens mochten in de Bibliotheek in Barneveld jury en aanwezigen overtuigen van hun kunnen. Elke genomineerde moest drie gedichten ter beoordeling aanleveren. Op de avond zijn er per kandidaat 2 gedichten voorgedragen.

Keuze van de jury

Volgens de jury verdient Joan de titel van dorpsdichter. Wat vooral opviel en aansprak waren de mooie voordracht, een heldere dictie, de overtuiging en het prettige contact met het publiek. Volgens voorzitter van de jury, wethouder Mijntje Pluimers, is Joan een vrouw met een missie, een vrouw die een verhaal te brengen heeft. De jury heeft er alle vertrouwen in dat zij de stem van de hele gemeente Barneveld kan zijn. Dat Joan het verhaal van alle dorpen in de gemeente Barneveld kan vertolken.

Joan is als opvolgster van Brigitte Veltman de 4e dorpsdichter en zal bij bijzondere momenten in de gemeente Barneveld een gedicht schrijven en voordragen.