Gemeente Barneveld doet mee met ludieke deurmattenactie

2 november 2023. Ondanks het onstuimige weer vond op donderdagochtend 2 november een ludieke actie plaats. Op de markt op het Gowthorperplein in Barneveld werden 38 deurmatten neergelegd. Op een aantal stond de tekst “Jouw huis een 2e thuis?”. De 38 deurmatten op de markt stonden voor het aantal kinderen uit de regio Foodvalley dat op zoek is naar een tweede thuis: een pleeggezin. Ook deelde wethouder Jolanda de Heer flyers aan geïnteresseerden uit over pleegzorg. Samen met andere gemeenten en pleegzorgorganisaties uit de Regio Foodvalley haakt de gemeente Barneveld met deze actie aan bij een nieuwe landelijke campagne voor het werven van pleegouders.

Wethouder Jolanda de Heer: “Met deze actie willen we aandacht vragen voor de 38 kinderen die in de regio Foodvalley een tweede thuis zoeken. Dat tweede thuis kan er in verschillende vormen zijn. Je kunt een kind bijvoorbeeld één vaste middag per week welkom heten in je huis, of voor een weekend in de maand. Veel mensen denken bij pleegzorg aan de volledige zorg voor een kind, maar dat hoeft niet. Je kunt al een verschil maken voor een kwetsbaar kind door het een tweede thuis te bieden, waar het af en toe terecht kan voor warmte en geborgenheid.”

Gemeente bedankt pleegouders

Van woensdag 1 tot en met woensdag 8 november 2023 vindt de landelijke Week van de Pleegzorg plaats. Tijdens deze jaarlijkse actieweek wordt aandacht gevraagd voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Pleegouders uit de gemeente Barneveld ontvangen tijdens deze week een cadeaukaart Barneveld van de gemeente als dank voor wat zij voor kwetsbare kinderen doen.

Pleegouder(s) worden

Voor 38 kinderen uit de regio Foodvalley is een veilig en stabiel thuis niet vanzelfsprekend. Zij zijn op zoek naar pleegouders. Iedereen ouder dan 21 jaar kan in principe pleegouder worden, ongeacht de gezinssamenstelling. Het belangrijkst is dat je een kind een veilig en stabiel thuis kunt bieden.  Pleegzorg kan kort- of langdurig nodig zijn en kan voltijds en deeltijds. Meer informatie over pleegouder worden is te vinden op www.pleegzorg.nl