Betaald parkeren Gowthorpeplein Barneveld verandert

31 augustus 2023. Het parkeren op het Gowthorpeplein in Barneveld verandert vanaf maandag 11 september. De slagbomen op dit parkeerterrein worden vervangen door camera’s. Bezoekers hebben de keuze om achteraf te betalen bij het parkeerautomaat of via de mobiele telefoon. De tarieven blijven gelijk.

Het kenteken wordt geregisterd als een bezoeker het Gowthorpeplein oprijdt. Bezoekers krijgen geen parkeerticket meer. De gescande kentekens worden in een beveiligde omgeving opgeslagen. Voordat bezoekers het parkeerterrein verlaten, kunnen zij op twee manieren betalen: via de parkeerautomaat of via de mobiele telefoon.

  1. Betalen via parkeerautomaat (achteraf betalen)
  • Voer voor het uitrijden het kenteken in bij de betaalautomaat.
  • Volg de stappen op de betaalautomaat. Bezoekers betalen alleen voor de werkelijke parkeertijd. 
  1. Betalen via de mobiele telefoon
  • Kies een aanbieder van een parkeerapp op de mobiele telefoon.
  • De app op de mobiele telefoon geeft automatisch het zonenummer aan.
  • Start en stop de parkeertijd in de app.

Ombouw apparatuur

Naar verwachting wordt de apparatuur vanaf 6 september omgebouwd. Tijdens de werkzaamheden kunnen bezoekers vrij parkeren op het Gowthorpeplein.

Privacy

De privacy is gewaarborgd. De gegevens worden alleen voor het parkeren gebruikt en niet voor andere doeleinden. Na betaling worden persoonlijke gegevens verwijderd.

Vooralsnog geldt cameraparkeren alleen op het Gowthorpeplein. Met de aanpassingen wil de gemeente Barneveld parkeren moderniseren en gemakkelijker maken. Het verwijderen van de slagbomen is daarnaast ook een wens geweest van de Barneveldse Ondernemers Vereniging en bezoekers. Bezoekers die vergeten te betalen voordat zij het parkeerterrein verlaten, ontvangen een naheffing.