Parkeren

Barneveld heeft in het centrum een ruim aanbod van parkeervoorzieningen. In het centrum betaalt u op alle dagen van 9:00-18:00 uur voor parkeren, behalve op zondagen en officiĆ«le feestdagen. U kunt uw auto parkeren op parkeerterreinen en waar toegestaan ook langs de weg. U vindt parkeerterreinen, het aantal plaatsen en de tarieven op Barneveld op de Kaart. Als u u een gehandicaptenparkeerkaart heeft, dan gelden andere regels.

Bekijk parkeerinformatie op de kaart

Belparkeren

In Barneveld centrum kunt u het parkeergeld ook betalen via de mobiele telefoon. Door het parkeergeld via uw mobiele telefoon te betalen, betaalt u per minuut achteraf de tijd dat u heeft geparkeerd. Natuurlijk kunt u ook met kleingeld of pinpas blijven betalen.

Belparkeren werkt als volgt:

  • u parkeert de auto
  • u belt of sms't uw aanbieders volgens diens instructies
  • u geeft het zonenummer door; dit zonenummer staat op de parkeerautomaat
  • als u vertrekt meldt u zich op dezelfde manier weer af
  • de aanbieder regelt met u de verrekening van de parkeerkosten

Om gebruik te maken van deze service moet u zich aanmelden bij een belparkeerservice. U moet hun instructies opvolgen bij het parkeren. Er zijn diverse aanbieder en u kiest zelf een aanbieder.

Parkeren op openbare oplaadplaatsen

Autorijders mogen alleen op een oplaadplek parkeren, wanneer hun auto met een laadstekker verbonden is met de laadpaal. Als de accu vol is, moet u de auto verplaatsen. Alleen tussen 22.00 en 07.00 uur mag u uw auto langer laten staan.

In het gebied waar betaald parkeren geldt, hoeft u tijdens het laden niet te betalen voor het parkeren. Het opladen van de accu duurt gemiddeld 4 uur. Na 4 uur, als de accu vol is, moet u:

  1. de auto verplaatsen naar een andere parkeerplek
  2. betalen voor het parkeren