Coronavirus

Algemene informatie over bijvoorbeeld vaccineren, herhaalprikken en testen vindt u op Coronavirus, Rijksoverheid.nl. Lees ook de landelijke adviezen om verspreiding van corona te beperken.

U kunt voor een corona-vaccinatie terecht bij vaccinatielocaties in de buurt.

GGD Gelderland-Midden vaccineert op pop-up locaties en in prikbussen door de regio. U kunt hier een eerste en tweede vaccinatie, boosterprik of herhaalvaccinatie halen.

Meer informatie over vaccineren in de regio:

WMO-pas

Heeft u een Wmo-pas? Dan kunt u gratis gebruikmaken van de Valleihopper om naar de vaccinatielocatie te gaan. Dit geldt dan voor de dichtstbijzijnde locatie. De rit kunt u boeken via de ritreserveringslijn. Graag duidelijk vermelden dat het om een vaccinatie gaat.

AutoMaatje

Heeft u geen Wmo-pas? Dan kunt u tegen een vergoeding van € 0,35 per kilometer gebruikmaken van AutoMaatje van Welzijn Barneveld.

Om de gevolgen van de coronacrisis voor leerlingen op te vangen is in oktober 2022 een subsdieregeling gestart. Er is een subsidiebedrag van € 1.400.000 voor 4 schooljaren (van 2021-2025). Scholen zijn hierover geïnformeerd. 

Zie: Subsidieregeling Nationaal Programma Onderwijs gemeente Barneveld (overheid.nl)

U gaat op reis naar het buitenland. Bereidt u goed voor op de heenreis, uw verblijf en de terugreis.

Heenreis

  • Check het reisadvies van het land waar u naartoe gaat.
  • Check ook het reisadvies van landen waar u doorheen reist.

Verblijf

  • In het reisadvies vindt u ook de coronaregels van het land waar u op vakantie gaat.

Terugreis

Bent u door de coronamaatregelen in de financiële problemen gekomen? Bekijk de financiële regelingen rondom corona (Rijksoverheid).