Brief naar inwoners Stroe boerenprotest 22 juni 2022

Brieftekst

Beste bewoner(s),

Op woensdag 22 juni vindt in Stroe de landelijke demonstratie plaats van de landbouwsector tegen de voorgenomen stikstofplannen van het kabinet. De boeren willen deels met tractoren en deels met de auto naar de demonstratie komen. Dit heeft naar verwachting grote gevolgen voor de bereikbaarheid in en om uw woonomgeving tijdens de actiedag. We staan hierover in contact met de organisatie, de provincie en de politie. De bereikbaarheid voor hulpdiensten heeft daarbij de nadrukkelijke aandacht.

Advies

We begrijpen dat de impact van de demonstratie groot kan zijn op uw leefomgeving en uw bereikbaarheid. De gemeente adviseert haar inwoners, organisaties en bedrijven om op de drukte voorbereid te zijn door woensdag a.s. zoveel mogelijk thuis te blijven en niet de weg op te gaan als dit niet strikt noodzakelijk is. Ook voor u als inwoner van Stroe geldt dit advies.

Verkeersmaatregelen Stroe

Om ruimte te geven aan deelnemers aan de demonstratie en andere wegen te ontlasten zal de provinciale N310 tussen Harskamp en Stroe afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Dit geldt ook voor de op- en afrit 17 van de A1. De Wolweg door Stroe wordt door verkeersregelaars zoveel mogelijk vrijgehouden voor bestemmingsverkeer en hulpdiensten. Houd rekening met vertragingen en uitval van busritten in het openbaar vervoer.

Afvalinzameling Stroe en Kootwijkerbroek

In verband met het protest wordt de PMD-kliko in Stroe en Kootwijkerbroek op donderdag 23 juni geleegd in plaats van woensdag. We danken u voor uw begrip.

Meer informatie

U vindt de informatie van de gemeente Barneveld over het boerenprotest op Barneveld.nl/boerenprotest. In de bijlage is het persbericht opgenomen dat maandagmiddag is verspreid.

Met vriendelijke groet,

Jan Luteijn
Burgemeester