Werkzaamheden voor aanleg fietsroute

Barneveld centrum blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Voor de aanleg van de fietsroute Barneveld Zuid - Voorthuizen, wordt dit najaar gewerkt op de volgende trajecten:

  • tussen spoorlijn en Hertespoor/Wildzoom leggen we een nieuw fietspad aan. Werkend vanaf de Lunterseweg is het spoorhek vervangen, groenwerk uitgevoerd en grondwerk verzorgd. De komende periode wordt het fietspad verder aangelegd.
  • Van Zuijlen van Nieveltlaan, tussen Karwei en de spoorlijn. Op dit deel is een nieuw riool aangelegd, wordt op dit moment een waterleiding aangelegd en vervolgens het fietspad aan de kant van de even huisnummers.
  • Van Zuijlen van Nieveltlaan, tussen de Barnseweg en parkeerplaats de Vetkamp. De buitenbocht is grotendeels klaar en de werkzaamheden verleggen zich naar de binnenbocht aan de zijde van Huize de Schaffelaar.
  • ter hoogte van de rotonde Holzenbosch wordt het fietspad langs de Baron van Nagellstraat vervangen. Het verleggen van het fietspad aan de kant van de oneven huisnummers zal naar verwachting eind november gereed zijn.

Aandachtspunten in de uitvoering

Het bereikbaar houden van het centrum en de aanliggende bedrijven is een belangrijk uitgangspunt voor de uitvoering van het werk. Op verschillende plaatsen en tijdens bepaalde werkzaamheden zet de aannemer in overleg met de gemeente Barneveld verkeersregelaars in om de doorstroming van het verkeer in goede banen te leiden. Ook het veilig omleiden van de fietsers vraagt om continue aandacht. Hoewel er sprake is van verkeershinder, blijft het centrum tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Meer informatie

Lees meer over de fietsroute Barneveld Zuid - Voorthuizen.

Naar overzicht