Week tegen Kindermishandeling: 19 t/m 24 november 2018

Thema: U maakt het verschil!

Aandacht voor kindermishandeling is belangrijk, want in Nederland worden jaarlijks zo’n 120.000 kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar blootgesteld aan een vorm van kindermishandeling. Dat is bijna tweemaal het inwonertal van de gemeente Barneveld. U en jij kunnen het verschil maken. In de Week van kindermishandeling zijn er verschillende activiteiten en we posten iedere dag op Facebook en Twitter berichten hierover.

Maandag 19 november 2018

Tentoonstelling
In de Bibliotheek Barneveld de tentoonstelling The Heroes van No Kidding te zien. De tentoonstelling portretteert helden die -soms heel eenvoudig, maar wel heel bepalend- voor slachtoffers van kindermishandeling het verschil maakten.

Interactieve workshop van No Kidding
De gemeente Barneveld en de in Barneveld gevestigde organisatie No Kidding organiseren in het Nederlands Pluimveemuseum de interactieve workshop: preventieve visie en methode. 3 Kinderen per schoolklas zijn bang voor de eigen ouder(s) en hebben het gevoel dat niemand om ze geeft. Deze kinderen blijven vaak onzichtbaar omdat omstanders wegkijken als het moeilijk is. En dat begrijpen we. Maar dat heeft als consequentie dat teveel kinderen onnodig beschadigd worden. En als er niets gebeurt, zij op hun beurt het ‘estafettestokje’ van geweld later weer doorgeven. De No Kidding ervaringsdeskundige, samen met de presentator, deelt wanneer en hoe hij/zij zich als kind gezien en gehoord voelde. Deze heftige, maar ook krachtige en positieve boodschap kunnen we omarmen en doorgeven in de praktijk. Zo ontstaat een preventieve keten en nemen we samen de verantwoordelijkheid. Want alle kinderen in Nederland hebben recht op liefde, leiding en bescherming. Als deelnemer aan de interactieve No Kidding workshop word je je bewust van hoe dit maatschappelijke in elkaar zit. Je leert door dicht bij jezelf te blijven, met kleine, haalbare stappen dit proces af te stoppen.

Voor wie?
Voor aan inwoners die – bijvoorbeeld in het vrijwilligerswerk – met kinderen omgaan. Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar (wees er dus nel bij). Mocht er meer belangstelling zijn, dan organiseren we binnenkort een tweede bijeenkomst.

Locatie:
Nederlands Pluimveemuseum, Hessenweg 2a

Tijd: 
Inloop vanaf 19.30 uur; start om 19.45 uur (de opening wordt verricht door wethouder Hans van Daalen)

Aanmelden:
Graag van tevoren aanmelden via .

Dinsdag 20 november 2018

Werkconferentie Veilig Thuis: Signaleren van kinderen in onveiligheid
Voor wie?
Voor leerkrachten uit het primair- en voortgezet onderwijs, medewerkers kinderopvang, jeugdverpleegkundigen en -artsen uit de jeugdgezondheidszorg en gespreksvoerders.

Locatie:
Weerdjesstraat 168, Arnhem

Aanmelden:
Via https://www.veiligthuisgm.nl/werkconferenties-meldcode/

Donderdag 22 november 2018

Werkconferentie Veilig Thuis: Samenwerken aan herstel van veiligheid van kinderen
Voor wie?
Voor jeugdbeschermers (gecertificeerde instellingen), jeugdzorgwerkers (jeugd- en opvoedhulp), gespreksvoerders, pleeggezinbegeleiders en raadsonderzoekers (Raad voor de Kinderbescherming).

Locatie:
Kulturhus De Breehoek, Marktstraat 59, Scherpenzeel

Aanmelden:
Via https://www.veiligthuisgm.nl/werkconferenties-meldcode/

Huiselijk Geweld Congres
Het 5e Jaarcongres Huiselijk Geweld probeert met enkele inspirerende sprekers en mooie initiatieven bij te dragen aan het doel om huiselijk geweld – in het bijzonder ook met het oog op kinderen – tegen te gaan.

Locatie:
De Reehorst, Ede

Aanmelden:
Via www.huiselijkgeweldcongres.nl

Naar overzicht