Vogelgriep op opleiding dierverzorging Barneveld

In Barneveld is dinsdag 6 september 2022 op een onderwijsinstelling voor dierverzorging vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, zijn zo'n 1250 kippen en watervogels op de locatie geruimd door de NVWA.

Burgemeester Jan Luteijn: "Opnieuw een harde klap, in het bijzonder voor een onderwijsinstelling die dierverzorgers opleidt. Vanuit het gemeentebestuur leven we mee met alle betrokkenen."

Screening en vervoersverbod

In de 1 kilometerzone ligt één ander pluimveebedrijf. Dit bedrijf zal worden gescreend op vogelgriep en daarnaast de komende 14 dagen intensief gemonitord op ziekteverschijnselen die op vogelgriep kunnen wijzen. In de 3 kilometerzone rond het besmette bedrijf liggen 29 andere pluimveebedrijven. Ook deze bedrijven zullen worden gescreend op vogelgriep en de komende 14 dagen intensief gemonitord worden. In het 10 kilometergebied liggen 258 andere bedrijven. Voor deze bedrijven geldt per direct het vervoersverbod.

Meer informatie

Lees meer over de besmetting en de maatregelen op de website van Rijksoverheid.nl. Hier vindt u ook de kaartjes met het gebied waarvoor de vervoersbeperking geldt.

Vogelgriep vastgesteld in Barneveld | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl