Vluchtelingen aangekomen op crisisnoodopvang

De eerste vluchtelingen zijn woensdag 21 september opgevangen in de crisisnoodopvang. In totaal komen er ongeveer 85 asielzoekers op vakantiepark Ackersate in Voorthuizen. Ze blijven hier uiterlijk tot 31 december 2022. Dit is een harde datum, waarvan niet wordt afgeweken.

Informatiebijeenkomsten

In de week voor de komst van de vluchtelingen zijn informatiebijeenkomsten georganiseerd voor de buurt en de jaarplaatshouders van de camping. Tijdens de informatiebijeenkomsten werden veel vragen gesteld over bijvoorbeeld de duur van de opvang, de samenstelling van de groep, veiligheid, hun dagbesteding. Ook waren er praktische vragen, zoals de vraag of er in het schemer/donker meer verlichting kan komen op sommige delen van het park en bij de weg die langs het vakantiepark loopt. De gemeente en de eigenaar van het vakantiepark zijn aan het kijken hoe deze praktische zaken opgepakt kunnen worden.

Bekijk de vraag en antwoorden crisisnoodopvang.

Locatiemanager voor spoedzaken

Naast beveiliging, is er ook 24 uur per dag een locatiemanager aanwezig op de crisisnoodopvang. Verschillende locatiemanagers werken in een poule, om er zo voor te zorgen dat er altijd iemand op de locatie aanwezig is. De locatiemanager is voor spoedzaken te bereiken via het telefoonnummer0342 – 49 55 95.

Vragen over onderwerpen zonder haast of bijvoorbeeld het aanmelden van initiatieven om te helpen, kunt u sturen naar crisisopvang@barneveld.nl.