Gratis zelftesten voor meer inwoners

Het is belangrijk om geregeld een corona zelftest te doen. Dat helpt om de  verspreiding van het coronavirus af te remmen. Zeker in het griepseizoen. De gemeente Barneveld vindt het belangrijk dat iedereen een zelftest kan doen. Daarom zijn nu gratis zelftesten en mondkapjes beschikbaar voor een grotere groep inwoners. Ze waren er al voor inwoners met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm. Nu is dat 150 procent.

Hoeveel mag ik verdienen?

De gratis mondkapjes en zelftesten zijn voor mensen met een inkomen van 150 procent van de bijstandsnorm. Dat wil zeggen:

  • Tussen 21 jaar en AOW-leeftijd en getrouwd of samenwonend: € 2.243,00
  • Tussen 21 jaar en AOW-leeftijd en alleenstaand: € 1.570,10
  • Ouder dan AOW-leeftijd en getrouwd of samenwonend € 2366,01
  • Ouder dan AOW-leeftijd en alleenstaand: € 1746,59

Bovenstaande bedragen zijn netto bedragen per maand. Bij deze bedragen telt het vakantiegeld niet mee.

Aanvragen

U kunt de zelftesten en mondkapjes ophalen met een brief bij één van de ophaallocaties. Veel inwoners met een laag inkomen hebben deze brief al ontvangen. Bij de gemeente is niet altijd bekend wie precies aan deze inkomensnorm voldoet. Als u geen brief hebt gekregen en wel een inkomen hebt tot 150 procent van de bijstandsnorm, kunt u de brief aanvragen. Hiermee kunt ook u de gratis zelftesten en mondkapjes ontvangen. Kent u iemand die aan deze inkomensgrens voldoet? Wijs ze dan op deze actie.

Meer informatie