Gratis rijbewijs voor deelnemers Alcohol Verkeer Cursus

Nieuwe cursusavonden in 2020

Volg de gratis Alcohol Verkeer Cursus en betaal geen kosten voor het aanvragen van uw eerste rijbewijs. De gemeente Barneveld vergoedt de rijbewijsleges (van € 40,65) op vertoon van het deelnamecertificaat. Er is grote belangstelling voor deze cursussen. Daarom biedt de gemeente samen met IrisZorg cursusavonden aan. Per avond is er plaats voor maximaal 25 personen.

Alcohol Verkeer Cursus

De cursus is bedoeld om toekomstige weggebruikers bewust te maken van de gevolgen van het rijden onder invloed. Ook wordt aandacht besteed aan de effecten van drugs en het mobiel telefoongebruik tijdens het rijden. De cursus is een goede aanvulling op de theorie die u volgt voor het behalen van uw rijbewijs. De cursus is alleen voor inwoners van de gemeente Barneveld.

Cursusdata, locatie en aanmelden

De cursus wordt steeds 's avonds gegeven op de volgende dinsdagavonden:

 • Dinsdag 14 januari
 • Dinsdag 11 februari
 • Dinsdag 10 maart
 • Dinsdag 14 april
 • Dinsdag 12 mei
 • Dinsdag 16 juni

Alle cursussen zijn van 19.00 tot 20.30 uur in het gemeentehuis van Barneveld, Raadhuisplein 2. Er zijn maximaal 25 plaatsen per avond. Geef uw keuze voor een datum daarom zo snel mogelijk door, zodat u van een plekje bent verzekerd.

Meld u aan via de mail bij IrisZorg: preventie@iriszorg.nl en vermeld het volgende:

 1. AVC Barneveld
 2. Voorletter(s) en achternaam
 3. Adres en woonplaats
 4. Geboortedatum
 5. Datum cursusavond

Gratis rijbewijs aanvragen

Na afloop van de cursus krijgt u een certificaat. Hiervoor moet u een geldig legitimatiebewijs meenemen. Het certificaat is 1 jaar geldig. Bij het aanvragen van uw rijbewijs bij de gemeente Barneveld levert u het certificaat in. U hoeft dan geen legeskosten te betalen. Dit geldt alleen voor het aanvragen van het eerste rijbewijs, niet voor verlenging van een rijbewijs. Heeft u bij uw rijbewijsaanvraag geen certificaat ingeleverd? Dan loopt u de korting mis, want we betalen géén leges terug.

Jongerenraad Barneveld

De Alcohol Verkeer Cursus is 1 van de concrete plannen van de Jongerenraad Barneveld om het alcoholgebruik in het verkeer onder jongeren aan te pakken. Eerder dit jaar stemde de gemeenteraad in met dit plan.

Naar overzicht