Gratis bibliotheekabonnement voor minima 

Een proef tot eind 2019

Er komt een proef voor gratis basisabonnementen voor de bibliotheek voor minima. Dat heeft het college deze week besloten. De bibliotheek wordt hiermee voor iedereen toegankelijk. Het besluit komt voort uit het Actieplan Laaggeletterdheid.

“Lezen is leuk en leerzaam en zou voor iedereen mogelijk moeten zijn. Mensen met een laag inkomen kunnen op deze manier ook gebruik maken van de bibliotheek”, zegt wethouder Didi Dorrestijn-Taal  over het besluit. 

Voor Barnevelders met inkomen onder 110% bijstandsnorm

De gemeente vergoedt de kosten van een basis bibliotheekabonnement voor volwassenen. U komt in aanmerking als u in de gemeente Barneveld woont en een inkomen heeft tot 110% van de bijstandsnorm. Een basis bibliotheekabonnement voor jongeren tot 18 jaar is nu al gratis. Met het basisabonnement kunt u onbeperkt boeken lenen bij de bibliotheek. Met een abonnement kunt u maximaal 15 boeken tegelijk lenen. Het abonnement geeft ook toegang tot e-books, maximaal 10 tegelijk.  

Aanvragen tot en met 31 december 2019

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u tot en met 31 december een basis bibliotheekabonnement aanvragen. U kunt de aanvraag doen op www.berekenuwrechtplus.nl
Heeft u problemen met het invullen van de digitale aanvraag, mail dan servicepunt@barneveld.nl.  Of bel 14 0342.  

De gemeente toetst eerst of u in aanmerking komt voor het bibliotheekabonnement. Als u in aanmerking komt, krijgt u een brief. Hiermee kunt u en gratis basisabonnement ophalen bij de bibliotheek. Het basisabonnement is 1 jaar geldig. U kunt hem gebruiken bij de bibliotheken in Barneveld, Kootwijkerbroek en Voorthuizen.  

Eind 2020 wordt de proef met de gratis bibliotheekabonnementen geëvalueerd. Er wordt dan bekeken of een blijvende regeling voor bibliotheekabonnementen voor minima wenselijk is.  

Naar overzicht