Barneveld zet in op CO2-reductie

CO2-prestatieladder ook voor ondernemers behulpzaam

De gemeente Barneveld heeft als tweede gemeente in Nederland een CO2-bewust certificaat ontvangen voor het behalen van niveau 3 op de CO2-Prestatieladder.
De gemeente Barneveld heeft als tweede gemeente in Nederland een CO2-bewust certificaat ontvangen voor het behalen van niveau 3 op de CO2-Prestatieladder. Wethouder Didi Dorrestijn-Taal heeft namens de gemeentes Harderwijk, Barneveld en Bronckhorst een symbolische estafettestok doorgegeven aan de gemeentes Winterswijk, Berkelland en de stichting Klimaatverbond.

Als tweede gemeente in Nederland heeft de gemeente Barneveld een CO2-bewust certificaat ontvangen vanuit de CO2-Prestatieladder. Voor de eerste drie jaar heeft de gemeente Barneveld zichzelf als doel gesteld om CO2-uitstoot te verminderen met 78%. Het doel is om uiteindelijk CO2-neutraal te worden. 

Energie besparen met de CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is als duurzaamheidinstrument toonaangevend in de Nederlandse markt. Het instrument heeft vijf niveaus, opklimmend van 1 naar 5. Hoe meer een bedrijf zich inspant om CO2-uitstoot te reduceren, hoe hoger de positie op de ladder. De gemeente heeft in november 2018 een certificaat op niveau 3 ontvangen.

De gemeente bespaart met behulp van de CO2-Prestatieladder een enorme hoeveelheid energie. Dit gebeurt door bijvoorbeeld energie groen in te kopen en te kijken naar het vergroenen van dienstvervoer. Hoe hoger op de ladder, hoe meer ook gekeken wordt naar de partijen in de keten met wie wordt samenwerkt. Bedrijven kunnen de prestatieladder ook in hun voordeel gebruiken bij aanbestedingen. 

Meer informatie voor ondernemers bij Energieloket Barneveld

Wilt u als lokale ondernemer meer weten over de CO2-prestatieladder en wat dat voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met het Energieloket  Barneveld voor bedrijven (0342-495450) of kijk op de website van de stichting die de ladder beheert: skao.nl/

Stimulans om te verduurzamen

Wethouder Didi Dorrestijn-Taal is trots dat de gemeente een CO2-bewust certificaat heeft ontvangen: “We willen bedrijven en organisaties uit onze gemeente stimuleren om te verduurzamen en zelf ook iets te doen aan CO2-reductie.Ook de medewerkers van onze gemeente spannen zich in om een duurzaamheidsslag te maken. We maken een actieplan om te komen tot een samenhangende duurzaamheidsaanpak waarmee we de komende jaren vooruit kunnen. Iedereen levert een bijdrage aan het waarmaken van onze ambities.” 
 

Naar overzicht