BOA's

Veiligheid is een zaak van ons allemaal, maar sommige mensen hebben er hun werk van gemaakt. Politie- en brandweermensen bijvoorbeeld, maar ook de buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Barneveld. Zij zetten zich iedere dag in voor uw veiligheid. Veiligheid op straat is een zaak van wederzijds vertrouwen en respect.

Wat is een BOA?

Een BOA is geen politieagent, maar heeft wel officiële bevoegdheden. Een BOA is hiervoor opgeleid en daarna benoemd en beëdigd door de Minister van Veiligheid en Justitie.

Wat merkt u van de BOA? 

BOA’s surveilleren in de gemeente Barneveld, u ziet ze dus als ‘blauw op straat’. Een BOA besteedt veel tijd aan inspectierondes in de kernen. Verdachte situaties worden meteen gemeld bij de politie. Daarnaast heeft een BOA een aantal officiële bevoegdheden. Zo mag hij bekeuringen schrijven voor overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), afvalstoffenverordening en een deel van de wegenverkeerswet. Dit betekent dat een BOA inwoners direct kan aanspreken of bekeuren bij bijvoorbeeld een niet aangelijnde hond of een foutgeparkeerde auto.

Wie zijn onze BOA’s?

BOA’s uit Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel werken nauw samen. Hieronder ziet u een foto van de gezamenlijke BOA groep . 

buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeente Barneveld

Raadhuisplein 2, 3771 ER Barneveld, T 14 0342 (netnummer niet nodig), E info@barneveld.nl  -  Privacystatement - Proclaimer - Cookies

Website daarom Barneveld