Toerisme en recreatie

 • 1 maart: Kinderschilderworkshop 'Piet Mondriaan’ met Julia Borsboom in Museum Nairac

  Ook in de voorjaarsvakantie is beeldend kunstenaar Julia Borsboom weer in Museum Nairac voor haar populaire kinderschilderworkshop. Kinderen  tussen 7 en 12 kunnen schilderijen van Piet Mondriaan bekijken en zelf een schilderij maken.  De workshop begint op woensdag 1 maart om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. r
  Kosten: 5 euro per kind. Aanmelden via: info@nairac.nl onder vermelding van 'Workshop Julia Borsboom' òf via 0342-415666 (max. 18 kinderen, wees er dus snel bij) .

   

 • 25 februari en 4 maart: Lammetjesdagen bij De Groote Stroe

  Geitenboerderij De Groote Stroe organiseert op zaterdag 25 februari en zaterdag 4 maart 2017 de jaarlijkse Lammetjesdagen. Kinderen mogen dan bij de geitjes en lammetjes in de stal en ze aaien en knuffelen. De kinderen kunnen lammetjes ook een flesje melk geven. De boer en boerin zijn aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Zaterdag 4 maart staat de lammetjeskijkdag in het teken van het goede doel Ride4Energy.
  De Lammetjesdagen zijn te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur aan de Wolweg 21 in Stroe. Voor meer informatie of het aanmelden van groepen kunt u contact opnemen met telefoonnummer: 0342 - 440945.

 • 25 februari: Vollemaanswandeling in het Wilbrinkbos

  De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zaterdag 25 februari 2017 een wandeling bij volle maan in het Wilbrinkbos bij Voorthuizen. Onderweg wordt aandacht besteed aan de nachthemel. Tijdens de stiltemomenten luisteren de deelnemers naar de nachtelijke geluiden. De wandeling start om 19.30 uur op de parkeerplaats aan de westzijde van het Wilbrinkbos, gelegen aan de Apeldoornsestraat bij Voorthuizen. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Henk Huizing, tel. 06 - 51 381 453 of Keesjan Kleef, tel. 06 - 52 519 146.

 • Van 28 februari tot 3 maart: Springkussenfestijn in Jacobus-Hoeve

  Vakantiepark Jacobus-Hoeve in Stroe houdt een springkussenfestijn in de voorjaarsvakantie. De sporthal staat van dinsdag 28 februari tot en met vrijdag 3 maart tussen 10.00 tot 16.00 uur vol met de nieuwste springkussens. Ook is er een stormbaan. De entree bedraagt voor kinderen € 4,-. Ouders en/of begeleiders hebben gratis toegang en ook het parkeren is kosteloos. Voor nadere informatie: Bas Möhle, telefoon 0342 - 441319.

 • 4 maart: Kinderconcert Elly en Rikkert in De Kandelaar

  Op zaterdag 4 maart (in de voorjaarsvakantie) komt het muzikale duo Elly en Rikkert naar De Kandelaar in Voorthuizen voor een kinderconcert. De zaal is open vanaf 14.00 uur en om Het concert duurt ongeveer tot 16.00 uur inclusief pauze.  Entree bedraagt € 5 per persoon. Reserveren kan via concert@kandelaaronline.nl. Daar kunt u ook terecht voor meer informatie.

 • Tot en met 8 april: The Passion in Museum Nairac

  The Passion is een serie van veertien fotoprints waarin kunstenaar Stein Frayman de kijker meeneemt langs de verschillende fasen van de kruisweg van Jezus. Het zijn geen afbeeldingen van mensen die de passie naspelen, maar een meditatief verhaal in de vorm van landschappen.Volgens Frayman gaat het verhaal van de landschappen niet alleen over het lijden van Jezus, maar ook over de mensen die hij onderweg ontmoette, mensen die hun verhalen deelden van lijden,gepest worden, angst, eenzaamheid maar ook van hoop, liefde en leven. De fototentoonstelling The Passion is een intieme tegenhanger van multimediaspektakel The Passion.. Stein Frayman werkt en woont in Kootwijkerbroek.  Meer informatie op www.nairac.nl

   

 • Maart tot december: Expositie Kippenlijn in Pluimveemuseum

  De spoorlijn tussen Ede en Nijkerk (later Amersfoort) staat nu bekend als Valleilijn, maar werd van oudsher de Kippenlijn genoemd. De spoorlijn kreeg deze naam  vanwege de vele transporten van eieren en kippen bestemd voor de grote steden of voor de export. De expositie omvat niet alleen oude foto’s, tekeningen en documenten, maar ook modeltreinen en een oude locomotief. Voor meer informatie: www.pluimveemuseum.nl.

 • Februari: Camping en Carvan Kijkdagen op De Zanderij

  De Zanderij houdt in aanloop naar het voorjaar de traditionele Camping en Caravan Kijkdagen.  Elk weekend in februari is het mogelijk de kampeerplaatsen en accommodaties te bekijken. Restaurant-Bar “Flavours” is geopend. Meer informatie is te krijgen via 0342-471343 of kijk alvast op www.zanderij.nl.. Data: 11 & 12 februari van 10:30 – 17:00 uur, 18 & 19 februari van 10:30  – 17:00 uur, 25 & 26 februari van 10:30 – 17:00 uur. De Zanderij is gevestigd aan de Hoge Boeschoterweg 96 in Voorthuizen.

 • 15 februari: Poppen- en Berendokter in Oude Ambachten & Speelgoed Museum

  De Poppen- en Berendokter staat op 15 februari klaar met kraaltjes en lapjes stof om oude en/of versleten poppen of beren op te lappen. Tussen 11.00 en 16.00  houdt de dokter consult in het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum. Voor meer informatie kunt u bellen met het museum (0342-462060) of bekijk de website www.ambachtenmuseum.nl

 • Vanaf 17 februari: Mooie Mannen in Museum Nairac

  Een interessant portret is het resultaat van een dialoog tussen fotograaf en model. Fotograaf Annelies Barendrecht (1949) heeft deze dialoog vastgelegd in 50 portretten van heren op leeftijd. Samen vormen zij de foto expositie Mooie Mannen.  De tentoonstelling is te zien van 17 februari t/m 10 juni 2017 in Museum Nairac. Zie voor meer informatie www.nairac.nl

 • Tot eind oktober: Een huis vol haantjes in Pluimveemuseum

  In de koffiekamer van het Pluimveemuseum hangen 50 schilderijen van de Friese kippenschilder Loek Ouwendijk. De kippen en hanen zijn prachtige en trotse dieren met vaak menselijke trekjes en karaktervolle uitdrukkingen: vrolijk, somber, ingetogen, brutaal of schalks.  Het Pluimveemuseum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.pluimveemuseum.nl.

 • 4 februari: Back for the Future

  De 10e editie van Back for the Future is ook de laatste. Dit bijzondere evenement heeft als thema: Finally White. Het feest wordt gehouden in de Voortse ValleiVoor meer informatie kijk op: backforthefuture.nl

 • Kootwijkerzand krijgt hogere uitkijktoren

  Met de bouw van een nieuwe uitkijktoren op het Kootwijkerzand wordt het unieke uitzicht  weer in ere hersteld. Omdat de nieuwe uitkijktoren ruim 4 meter hoger wordt is het uitzicht op de grootste zandverstuiving van west Europa nog spectaculairder. De verwachting is dat het publiek begin maart de uitkijktoren weer in gebruik kan nemen.

  De oorspronkelijke toren werd in mei 2016 gesloopt.  Eind februari 2017 start de herbouw. Door een crowdfundingsactie en bijdragen van onder andere de Provincie Gelderland, Gemeente Barneveld en Fonds 1845 zijn de benodigde financiën bijeen gebracht. Het Barneveldse bedrijf Loenhorst Metaal zal de productie van de uitkijktoren voor haar rekening nemen.

  Lees meer
 • T/m 8 april: Voorinschrijving tiende editie Kippenren 2017 gestart

  De voorinschrijving voor alle afstanden van de Moba Kipperen Barneveld is donderdag 19 januari 2017 gestart. De hardloopwedstrijd vanuit het centrum van Barneveld vindt plaats op zaterdag 8 april en beleeft dit jaar het tiende jubileum. De hardloopwedstrijd was vorig jaar reeds enkele weken van tevoren uitverkocht. Voorafgaand aan de hardloopwedstrijden wordt ook de Barnies Kuikenloop gehouden. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen zich ook vanaf 19 januari aanstaande door hun ouders laten inschrijven. Voor inschrijven en meer informatie: www.kippenrenbarneveld.nl.

 • Toeristisch Aanjaagteam Go Barneveld presenteert promotiepakketten

  Het Toeristisch Aanjaagteam Go Barneveld heeft op 18 oktober 2016 verschillende promotiepakketten gepresenteerd voor bedrijven om zichzelf te presenteren en op deze manier een bijdrage te leveren aan de promotie van Barneveld.

  Lees meer
 • Woensdagochtend: Kleindierenmarkt Midden Nederland Hallen

  De Kleindierenmarkt is iedere woensdagochtend van 8.00 uur tot 12.00 uur in Barneveld. Het  is een plek waar u gezellig overdekt rond kunt wandelen en kunt genieten van talloze leuke en bijzondere (huis)dieren. Maar u kunt er ook terecht als u op zoek bent naar een klein huisdier. Het aanbod is heel divers. U vindt er onder andere tamme konijnen, duiven, cavia’s, woestijnratten, muizen, hamsters, chinchilla’s en fretten. Honden zijn niet toegestaan op de Kleindierenmarkt. De Kleindierenmarkt vindt plaats in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Lees meer op: www.kleindierenmarktbarneveld.nl.

 • 20 augustus 2016: Ontdekkingswandeling Het Pad van Zus

  Op zaterdag 20 augustus 2016 opent wethouder Van den Hengel de ontdekkingswandeling naar en over Het Pad van Zus. Ook u bent welkom bij deze ontdekkingswandeling. De wandeling wordt georganiseerd door de VVV Garderen, IVN en gemeente Barneveld.

  Lees meer
 • Open dag van de Gemeentewerf op 24 oktober 2015

  De gemeente Barneveld organiseert op zaterdag 24 oktober 2015 een open dag van de gemeentewerf aan de Kallenbroekerweg 121. Inwoners zijn van harte welkom tussen 10.00 en 15.00 uur. Tijdens de open dag kunt u kennis maken met alle werkzaamheden die vanuit deze locatie worden uitgevoerd.

  Lees meer
 • Herfstvakantie 2015 - activiteiten Be Active

  Be Active biedt weer leuke activiteiten aan in de herstvakantie van 19 tot en met 23 oktober 2015. Bekijk de activiteiten op de website van Be Active.

 • Bijzondere archeologische vondsten in Harselaar-Zuid

  Bij de archeologische opgravingen in het gebied waar het nieuwe bedrijventerrein Harselaar-Zuid wordt ontwikkeld, zijn afgelopen week bijzondere vondsten gedaan. Zij geven een nieuwe kijk op de geschiedenis van dit gedeelte van de Gelderse Vallei. Op zaterdag 12 september 2015 is er – mede in het kader van Open Monumentendag – opnieuw de mogelijkheid om de archeologische vindplaats te bezoeken. Medewerkers van de gemeente Barneveld en het archeologisch bureau Archol geven tekst en uitleg.

  Lees meer
 • Open middag opgraving Harselaar-Zuid op vrijdag 21 augustus 2015

  Wilt u zien waar al 2000 jaar geleden de eerste boerderijen stonden en 1000 jaar later de voorgangers van de Hoefslag? Dan heeft u vrijdag 21 augustus 2015 de kans om tijdens een open middag bij de opgravingen in Harselaar-Zuid het verhaal te horen en de resten van deze boerderijen te zien.

  Lees meer
 • Klompenpaden in gemeente Barneveld

  Binnen de gemeente Barneveld zijn meerdere Klompenpaden aangelegd. Geniet van het mooie buitengebied via een van de afwisselende Klompenpaden.
  Bekijk het Terbroeksepad
  Bekijk het Glindhorsterpad
  Bekijk het Paradijspad
  Bekijk het Griezeveensepad

 • Dat is nou typisch Barnevelds…

  Jan van den Tooren… Haantje Pik… Kakelneut… Lekkernijen die alleen in de gemeente Barneveld worden gemaakt en verkocht. Heerlijk en leuk om weg te geven!

  Lees meer
 • Vijftien toeristische wandel- en fietsroutes rondom Barneveld

  De gemeente Barneveld en het Toeristisch Aanjaagteam van de gemeente Barneveld hebben vijftien fietsroutes samengesteld door (de omgeving van) de gemeente Barneveld. De fietsroutes zijn onder meer verkrijgbaar bij de Veluwse VVV’s en bij toeristische bedrijven in en rond Barneveld. De hele set van vijftien routes kost € 5,00.

  Lees meer
 • Sporen uit het verleden... De grafheuvels van het Kootwijkse Veld

  Op het Kootwijkse Veld liggen prehistorische grafheuvels. De grootste heuvel dateert van circa 2200 voor Christus. Ze zijn gemaakt door boeren die toen op het Kootwijkse Veld leefden in permanente nederzettingen. Het zijn niet de enige herinneringen aan onze verre voorouders. Er zijn hier ook pijlpunten en gereedschappen uit de steentijd gevonden. Die waren van jagersverzamelaars die hier ooit oog in oog stonden met rendieren, wolven en bruine beren.

  Lees meer
Archief

Snel naar

Ga naar de website daaromBarneveld

Raadhuisplein 2, 3771 ER Barneveld, T 14 0342 (netnummer niet nodig), E info@barneveld.nl  -  Privacystatement - Proclaimer - Cookies

Website daarom Barneveld