Opgroeien & opvoeden

In de gemeente Barneveld gaan we er vanuit dat we allemaal willen dat kinderen gezond en veilig opgroeien, hun talenten ontwikkelen en opgroeien tot zelfstandige inwoners die deelnemen aan de samenleving. Daar zijn jongeren en ouders (met ‘ouders’, bedoelen wij ook ‘opvoeders’) allereerst zelf verantwoordelijk voor.

Jeugdhulp nodig?

Hebt u een kind waarvoor u hulp, zorg of ondersteuning nodig heeft? Dan meldt u zich bij de gemeente via telefoonnummer 14 0342. Onze gespreksvoerders maken met u een afspraak voor een gesprek. Samen met u bekijken zij welke jeugdhulp passend is voor uw kind.

Direct jeugdhulp nodig?

Heeft een kind direct hulp nodig omdat het anders mis gaat? Aarzel niet en bel T 0900-99 555 99. Dit nummer is dag en nacht bereikbaar. Een medewerker van Spoedeisende Zorg van Jeugdbescherming Gelderland staat u dan te woord. Als het nodig is, zijn zij binnen een paar uur aanwezig.

Sociale Kaart

Zoekt u welke andere organisaties u kunnen helpen rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen en kinderen & jeugd? Kijk dan op de sociale kaart.

Onderwijs

De meeste kinderen gaan naar school als ze vier jaar worden. Kinderen zijn leerplichtig van 5 tot en met 16 jaar oud. Een overzicht van (basis)scholen vindt u in de gemeentegids.

Kinderen met een handicap of gedragsproblemen hebben recht op een passende onderwijsplek. Informeer bij de school van uw kind over de mogelijkheden voor extra ondersteuning in het kader van passend onderwijs.

Wanneer uw kind niet in staat is om met eigen vervoer naar school te gaan, kan het in aanmerking komen voor leerlingenvervoer. Hier zijn voorwaarden aan verbonden.

Partners

Direct jeugdhulp nodig? Bel 0900 - 99 555 99

Zie ook Jeugdbescherming Gelderland

Logo CJG Barneveld

Raadhuisplein 2, 3771 ER Barneveld, T 14 0342 (netnummer niet nodig), E info@barneveld.nl  -  Privacystatement - Proclaimer - Cookies

Website daarom Barneveld