Meedoen

Mee kunnen doen in het maatschappelijk verkeer. Een netwerk opbouwen, activiteiten ondernemen of vrijwilligerswerk doen. Daar draait meedoen om. Voor velen een vanzelfsprekendheid. Maar soms lukt het niet om op eigen houtje mee te kunnen doen.

Ondersteuning nodig?

Heeft u ondersteuning nodig om mee te kunnen doen in het dagelijks leven? Maak dan een afspraak voor een gesprek via T 14 0342. De gespreksvoerder komt bij u thuis voor een gesprek. In dat gesprek bespreken we wat goed gaat, wat u wilt bereiken, welke problemen u daarbij ervaart en wat mogelijke oplossingen voor u zouden zijn. Het resultaat is een set afspraken voor uw situatie waarin we vastleggen wat u zelf of samen met anderen oppakt en -indien nodig- welke gemeentelijke voorziening daarbij aanvult.

Bent u vrijwilliger?

Ongeveer 40% van alle Barnevelders  doet vrijwilligerswerk. Voor een sportclub, als buddy voor een zieke of als klaar-over om kinderen veilig over te laten steken.  Belangrijk werk dat niet alleen onbetaald is, maar ook risico's met zich mee brengt. Om er zeker van te zijn dat organisaties en hun vrijwilligers voldoende verzekerd zijn, heeft de gemeente Barneveld  een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten. Aanmelden is niet nodig en het maakt niet uit of het om langdurig, kort of incidenteel vrijwilligerswerk gaat. Voor meer informatie over de verzekering of het melden en afhandelen van schade kunt u terecht bij Welzijn Barneveld. U vindt een schadeformulier op www.welzijnbarneveld.nl.

Heeft u een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor uw vrijwilligersfunctie nodig? Kijk dan of u in aanmerking komt voor een gratis VOG of een vergoeding van de aanvraagkosten.

Als het gesprek niet loopt…

De meeste mensen ervaren het gesprek met de gemeente als positief. Toch kan het voorkomen dat u het gesprek zelf niet als prettig heeft ervaren. Dan kunt u dit altijd aankaarten bij uw gespreksvoerder. Komt u er dan samen nog niet uit, dan kunt u ook contact opnemen met de vertrouwenspersoon Wmo. De vertrouwenspersoon kan voor u bemiddelen naar een passende oplossing of verder helpen bij een klacht.

Raadhuisplein 2, 3771 ER Barneveld, T 14 0342 (netnummer niet nodig), E info@barneveld.nl  -  Privacystatement - Proclaimer - Cookies

Website daarom Barneveld