Actueel

 • Lintjesregen in Barneveld - Koninklijke onderscheidingen en Jan van Schaffelaarpenningen

  Burgemeester dr. J.W.A. van Dijk reikte vanmorgen, woensdag 26 april 2017, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander dertien Koninklijke onderscheidingen uit aan inwoners van de gemeente Barneveld. Dat gebeurde tijdens twee feestelijke bijeenkomsten in de raadszaal; tijdens de eerste bijeenkomst kregen zes inwoners uit Barneveld een onderscheiding; daarna zeven inwoners uit de andere kernen van de gemeente Barneveld. De burgemeester reikte vanmorgen ook twee Jan van Schaffelaarpenningen uit.

  Lees meer
 • Onduidelijkheid over factuur opgehelderd

  De gemeente Barneveld kreeg dinsdag een melding van een inwoner die een voor hem onbekende factuur had ontvangen van de gemeente. Inmiddels is gebleken dat deze rekening door een administratieve fout op een verkeerd adres is bezorgd. Het gaat dus niet om een valse factuur.

  De gemeente Barneveld neemt dergelijke meldingen serieus, omdat er in het algemeen regelmatig valse facturen en phishing mails worden verstuurd. Inwoners die twijfelen of correspondentie daadwerkelijk afkomstig is van de gemeente, kunnen contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0342.

 • Glasvezel dichtbij voor buitengebied Gelderse Vallei Midden

  Bewoners worden ingelicht over glasvezel tijdens informatieavonden

  Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van de gemeenten Ede, Barneveld, Renswoude en een gedeelte van de Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Scherpenzeel. CIF start namelijk met de aanleg van glasvezel op het platteland van deze gemeenten. Om dit te doen, moet 50% van de inwoners vóór 10 juli 2017 een abonnement via glasvezel afnemen. Hiervoor start CIF op 18 april 2017 de campagne ‘Glasvezel buitenaf’. In totaal gaat het om ruim 5.900 huishoudens en bedrijven. De inwoners kunnen kiezen uit diensten van 6 verschillende aanbieders. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding. Zij kunnen kiezen tussen een maandelijks bedrag van € 12,50 of een eenmalige afkoop van € 1.600,00.

  Lees meer
 • Aanleg rotonde Baron van Nagellstraat

  Momenteel zijn we gestart met het realiseren van een rotonde op de Baron van Nagellstraat voor  de toekomstige ontsluiting van Holzenbosch. Deze rotonde wordt in 3 fasen uitgevoerd.

  Lees meer
 • Landelijke maatregelen tegen vogelgriep ingetrokken

  Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft bijna alle landelijke maatregelen tegen de verspreiding van vogelgriep, zoals de ophok- en afschermplicht, ingetrokken. Het risico op vogelgriepbesmetting door wilde watervogels is volgens de deskundigengroep dierziekten dusdanig afgenomen dat de maatregelen niet langer noodzakelijk zijn. De maatregelen waren ingesteld om de verspreiding van vogelgriep tegen te gaan en het risico op een besmetting bij pluimveebedrijven te minimaliseren.

  Lees meer
 • Regio FoodValley opent praktijkcentrum emissiereductie in Barneveld

  Nieuwe initiatieven voor aanpak fijnstof worden sneller toepasbaar

  Regio FoodValley maakt werk van de aanpak van fijnstof. Na de ondertekening van het Manifest Gezonde Leefomgeving Veehouderij opent de regio een Praktijkcentrum dat innovatieve technieken om de uitstoot van fijnstof aan te pakken, sneller toepasbaar maakt. Het Praktijkcentrum wordt gevestigd in Barneveld als onderdeel van het Poultry Expertise Centre.

  Lees meer
 • Barneveld heeft het meest vitale centrumgebied van middelgrote gemeenten

  Onderzoek van Goudappel Coffeng naar 100 grootste centrumgebieden

  De gemeente Barneveld heeft het meest vitale centrumgebied van middelgrote gemeenten in ons land. Dat staat in de ‘Vitaliteitsbenchmark Centrumgebieden 2017’ van Goudappel Coffeng dat onderzoek deed naar de vitaliteit van de 100 grootste centrum(winkel)gebieden. De gemeente Barneveld heeft verheugd gereageerd op deze waardering. Vorige week werd ook al bekend dat het centrumwinkelgebied van Barneveld is genomineerd voor “De Beste Binnenstad van Nederland”.

  Lees meer
 • Evenementenoverzicht op maat via DaaromBarneveld.nl

  De website www.daarombarneveld.nl  maakt deel uit van de promotiecampagne voor de negen kernen in de gemeente Barneveld. De site biedt onder andere een overzicht van evenementen en activiteiten. DaaromBarneveld.nl is uitgebreid met een nieuwe functionaliteit.

  Lees meer
 • Tijdelijke gedeeltelijke afsluiting Jan van Schaffelaarstraat

  De Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld is maandagochtend 10 april tijdelijk afgesloten tussen het Dijkje en de Catherijnesteeg. Dit duurt van 7.30 uur tot maximaal 12.00 uur. Verkeer dat maandagochtend in het centrum moet zijn , dient hier rekening mee houden. Fietsers en voetgangers worden tijdelijk omgeleid via de Nieuwstraat.
  Wilt u meer in informatie? Neem dan contact op met de gemeente Barneveld, tel. 14 0342 (netnummer niet nodig

 • Samen werken begint met samen netwerken op 'Bigday FoodValley regio’

  Regio FoodValley biedt bergen kansen. Op 19 april bundelen honderden mbo-studenten, docenten, en bedrijven hun krachten en starten hun netwerk tijdens Bigday FoodValley regio. Op zo’n 175 locaties in de regio helpt iedereen elkaar met het ontdekken van kansen in netwerken. Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang.

  Lees meer
 • Afsluiting A1 vanwege werkzaamheden ecoduct Maanschoten

  De Veluwe wordt doorkruist door de rijksweg A1 en het spoor tussen Amersfoort en Apeldoorn. Om ervoor te zorgen dat dieren veilig kunnen oversteken, bouwt ProRail in samenwerking met Rijkswaterstaat tussen Stroe en Kootwijk ter hoogte van Maanschoten een ecoduct over de A1 en een faunatunnel onder het spoor. In april en mei voert ProRail werkzaamheden uit die gevolgen hebben voor het weg- en treinverkeer.

  Lees meer
 • Evenementen en activiteiten op DaaromBarneveld.nl

  De website www.daarombarneveld.nl biedt hét overzicht van activiteiten en evenementen in de gemeente Barneveld. Inwoners en gasten kunnen er inspiratie opdoen voor een leuk dagje uit of een langer verblijf.

  Lees meer
 • Volgt u het ondernemersloket al op twitter?

  Kijk op @BedrijvigBveld en blijf op de hoogte van de laatste berichten. 

 • Uw bedrijf bij het ondernemersprogramma bij RTL Z?

  Van 10 maart tot en met 26 mei 2017 zendt het ondernemersprogramma Z in Zaken van RTL Z twaalf afleveringen uit vanuit de Mariënhof in Amersfoort. Vanwege de samenwerking met de gemeente Amersfoort bieden zij ondernemers uit de regio een partnershippakket voor een gereduceerd tarief van € 10.000,-.

  Lees meer
 • Lancering van de Crossbill natuurgids en route-app Veluwe

  De Crossbill Guides Foundation lanceert haar nieuwe natuurreisgids en natuurroute-app van de Veluwe. De gids en app zijn erop gericht om iedereen al wandelend of fietsend in staat te stellen zelf dieren en planten te vinden in de natuur. U kunt zich opgeven voor de lancering via de volgende link AANMELDEN. Het vindt plaats op donderdag 6 april 2017 om 16.00 uur in bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden en duurt tot 18:00 uur.

  Locatie: Rheden, bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5A, 6991 JE Rheden Parkeergelegenheid aanwezig (kosteloos). Het bezoekerscentrum bevindt zich op 10 minuten loopafstand van NS station Rheden.

 • Barneveld start aanbesteding voor duurzame energie

  De gemeente Barneveld heeft het startsein gegeven voor de inkoop van duurzame energie. Barneveld start hiervoor met 12 andere Veluwse gemeenten in het samenwerkingsverband Regio Noord Veluwe (RNV) de aanbesteding.

  Lees meer
 • Verbruikt u te veel energie? Ontdek het met de energiecheck

  Hoeveel geld besteedt u aan gas en licht? Is dat meer of minder dan huishoudens in dezelfde woonsituatie? Met de energiecheck krijgt u snel inzicht in uw verbruik. Ook kunt u uw energierekening vergelijken met uw eigen buurt. En door minder energie te verbruiken, houdt u geld over voor andere dingen. Kijk op www.energieloketbarneveld.nl en doe de check.

  Lees meer
 • Gemeentelijke belastingaanslag digitaal via MijnOverheid

  De gemeente Barneveld verstuurt eind februari de Aanslag Gemeentelijke Belastingen en de WOZ-waardering 2017. Heeft u uw account bij MijnOverheid.nl geactiveerd en de berichten van de gemeente Barneveld aangevinkt? Dan komt uw aanslagbiljet digitaal in uw Berichtenbox. U ontvangt daarover een mailbericht in uw privé e-mailbox.

  Lees meer
 • Opnieuw vastleggen van de bebouwde komgrenzen

  De gemeente legt de bebouwde komgrenzen opnieuw vast de komende periode. Hiervoor is een voorstel aan de gemeenteraad gedaan om de grenzen te actualiseren. De ontwerpbesluiten liggen tot en met 2 maart 2017 ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving in het gemeentehuis.

  Lees meer
 • Gemeente en CJG Barneveld organiseren ontmoetingsavond voor pleegouders

  Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld en de gemeente Barneveld organiseren in maart een ontmoetingsavond voor pleegouders. Uit onderzoek blijkt dat bijna 70% van de pleegouders behoefte heeft aan iemand om ervaringen mee te delen. De bijeenkomst is ook bedoeld om te peilen of er behoefte is aan het oprichten van een pleegoudernetwerk.

  Lees meer
 • Interactieve avond over financiële opvoeding bij JFC Barneveld

  Op maandag 6 februari 2017 organiseren het Johannes Fontanus College (JFC) en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld een ouderavond over financiële opvoeding. Tijdens de ouderavond wordt een voorstelling gegeven door Theatergroep PlayBack dat maatschappelijke thema’s – zoals alcohol, pesten, drugs en geld – op een leuke en pakkende manier bespreekbaar maakt.

  Lees meer
 • Meer tijd nodig voor realisering Railterminal Barneveld

  Beoogde exploitant trekt zich terug – Barneveld blijft positief over railterminal

  De Railterminal Barneveld is kansrijk en voorziet in een behoefte, maar de ontwikkeling van deze goederenspooroverslag bij Harselaar wordt, vanwege het terugtrekken van de beoogde exploitant, niet op korte termijn verwacht. De gemeente Barneveld is en blijft positief over de toegevoegde waarde van de Railterminal Barneveld op het ondernemersvestigingsklimaat in regio FoodValley en de gemeente Barneveld maar ziet het niet als haar rol om zonder bijdrage van het bedrijfsleven een volgende stap in de planvorming voor de railterminal te zetten.

  Lees meer
 • College van B&W doet extra investering in opknapbeurt Dijkje

  Verbetering van de verblijfsfunctie – Toevoeging van meer beleving

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een extra bijdrage te doen van € 59.000,- voor het opknappen van het Dijkje in het centrum van Barneveld. Het Dijkje is een belangrijke verbinding van het zogenoemde ‘winkel-achtje’ maar heeft te maken met een slechte zichtbaarheid, hoogteverschillen en een onduidelijke verkeerssituatie. Het totaalbudget voor de restyling komt daarmee uit op € 132.500,-. De voorlopige planning is om de werkzaamheden na de laatste Oud Veluwse Markt te starten en vóór de feestdagen in december af te ronden.

  Lees meer
 • Wegwerkzaamheden in Barneveld

  De gemeente Barneveld werkt de komende periode op verschillende locaties aan de weg: Spoorstraat in Barneveld, Hoevelakenseweg in Terschuur, Rozenhof/Amersfoortsestraat in Barneveld, Eendrachtstraat in Zwartebroek, Schoutenstraat in Barneveld, Oud Milligenseweg in Garderen, Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld, Vliegersvelderlaan, Barneveld en Kapteinstraat in Barneveld. Bekijk wanneer welke werkzaamheden plaatsvinden.

  Lees meer
 • Groen licht voor aanleg 'slinger' over Harselaar-Driehoek

  De gemeente Barneveld kan van start met de aanleg van de ‘slinger’, in aansluiting op de Hanzeweg, over het toekomstige bedrijventerrein Harselaar-Driehoek. Voor de aanleg was grond nodig die via een onteigeningsprocedure moest worden verworven. De procedure is nu met succes afgerond. De gemeente Barneveld zet alles op alles om de nieuwe weg zo snel mogelijk aan te leggen, zodat deze optimaal kan dienen als omleidingsroute tijdens de bouw van de Harselaartunnel.

  Lees meer
 • Ophalen van kerstbomen van 16 tot en met 20 januari 2017

  De gemeente Barneveld haalt van maandag 16 tot en met vrijdag 20 januari 2017 de kerstbomen op. We rijden daarvoor de dagroutes die we ook rijden als we het PMD-afval (plastic, metalen en drankkartons) komen ophalen. Als het kunststofafval bijvoorbeeld altijd op dinsdag wordt opgehaald, wordt de kerstboom dus ook op dinsdag opgehaald. We zamelen tijdens deze route dus géén PMD-afval in.

 • BAM Infra B.V. realiseert infrastructuur rondom Harselaartunnel

  Aanbesteding tunnelbouw bijna afgerond

  De infrastructuur rond de toekomstige Harselaartunnel wordt gerealiseerd door de firma BAM Infra Regio Noordoost Wegen B.V. uit Apeldoorn. Het Gelderse bedrijf was een van de acht partijen die aan de aanbesteding van het werk heeft meegedaan. Binnenkort wordt bekend welke aannemer de Harselaartunnel zélf gaat bouwen.

  Lees meer
 • Barneveld verkoopt in 2016 voor ruim € 60 miljoen aan bouwgrond

  Blijvende behoefte aan nieuwe woningbouw- en bedrijventerreinlocaties

  De gemeente Barneveld heeft vorig jaar voor ruim € 60 miljoen aan bouwgrond – voor woningen en bedrijven – verkocht. De meeste bouwgrond wordt ontwikkeld in Barneveld (Veller, De Burgt en Harselaar-Zuid) en Voorthuizen (Holzenbosch). De gemeente Barneveld groeide het afgelopen jaar met 1000 inwoners en 100 bedrijven. Ook in 2017 worden honderden nieuwe woningen gerealiseerd en vestigen steeds meer ondernemers zich op het nieuwe bedrijventerrein Harselaar-Zuid.

  Lees meer
 • Wethouders sluiten spoorwegovergang Stationsweg-Baron van Nagellstraat af

  De wethouders Gerard van den Hengel en Hans van Daalen hebben vanmorgen, maandag 2 januari 2017, de spoorwegovergang Stationsweg-Baron van Nagellstraat afgesloten voor het autoverkeer. De afsluiting is nodig omdat gemeente en ProRail de komende periode op deze plek de Harselaartunnel realiseren. Autoverkeer wordt omgeleid via een westelijke en oostelijke omleidingsroute.

  Lees meer
 • Nieuwjaarsreceptie op 2 januari 2017

  Het gemeentebestuur van Barneveld nodigt inwoners, organisaties en ondernemers van harte uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst op maandag 2 januari 2017 in de hal van het gemeentehuis. U bent vanaf 19.00 uur welkom. Rond 20.00 uur spreekt burgemeester dr. Asje van Dijk zijn nieuwjaarstoespraak uit en maakt bekend wie zich de Vrijwilliger van het Jaar 2017 mag noemen. We zien uit naar uw komst.

 • 3FM Serious Request voert actie in Barneveld

  10.000 eieren vormen samen het grootste ei van Nederland

  Radio 3FM Serious Request voert vandaag, maandag 19 december 2016, actie in Barneveld. Vanmorgen is de goede doelenactie van start gegaan. Het doel is om vanavond op het Torenplein met 10.000 eieren het grootste ei van Nederland ‘te leggen’. De gemeente Barneveld en de Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV) roepen inwoners, organisaties, verenigingen en ondernemers op om eieren te kopen en zo bij te dragen aan het goede doel: hulp aan kinderen in Afrika met longontsteking.

  3FM Serious Request 2016 vraagt dit jaar aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan deze aandoening. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

  Tijdens de actie van 3FM Serious Request wordt iedere dag een gemeente in Nederland bezocht om te bekijken of en welke actie wordt gevoerd. Vandaag komt 3FM Serious Request naar Barneveld.

  Grootste ei van Nederland

  De gemeente Barneveld en de Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV) hebben de handen inééngeslagen en leggen op het Torenplein het grootste ei van Nederland. "We hebben 10.000 eieren gekregen van EiCom Barneveld (www.eicom.nl). Een groots gebaar dat wij erg op prijs stellen”, zegt wethouder Gerard van den Hengel. "Inwoners, organisaties, verenigingen en ondernemers kunnen een bijdrage doen. Voor elke € 5,- (of meer) die wordt gedoneerd wordt één traytje eieren op het plein gelegd”, vult centrummanager Karelien Druijff aan. "We hopen natuurlijk dat veel inwoners dat komen doen, bijvoorbeeld als ze tóch even bij de kerstmarkt rond de kerk komen kijken.”

  Wat kunt u doen?

  1. Kom naar het Torenplein en draag bij aan de actie van 3FM Serious Request. Voor iedere € 5,- of meer wordt door Be Active, het jongerenteam van de gemeente Barneveld, een traytje eieren gelegd (iedere tray eieren moet dus minimaal € 5,- opbrengen);
  2. Doe een donatie in de speciale giftenbus (de giftenbus blijft tot en met vrijdag 23 december 2016 21.00 uur op het Torenplein staan – het is dus de hele week nog mogelijk een donatie te doen);
  3. Kom naar het Torenplein en meldt een leuke, bijzondere, originele, indrukwekkende activiteit waarvoor u graag een bijdrage overheeft.

  Aan het begin van de avond wordt bekendgemaakt hoeveel de actie voor 3FM Serious Request heeft opgebracht. Op zaterdagavond 24 december 2016 brengt wethouder Gerard van den Hengel de bijdrage vanuit Barneveld naar het Glazen Huis in Breda.

  Voor meer informatie, kijk op www.3fm.nl/barneveld. De actie is mede mogelijk gemaakt door de Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV), EiCom Barneveld (Eieren en Eiproducten), Van Iwaarden Artwork en Be Active.

 • Burgemeester Van Dijk maakt genomineerden vrijwilligersprijs bekend

  De genomineerden voor Vrijwilliger van het Jaar 2017 zijn de dames Tineke Donker, Gré de Gijdt en Nellie Tomasoa. Burgemeester dr. Asje van Dijk heeft dit vanavond in de Veluwehal bekendgemaakt. Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie, op 2 januari 2017 in de hal van het gemeentehuis, wordt bekend wie zich Vrijwilliger van het Jaar 2017 mag noemen.

  Lees meer
 • Wegwerkzaamheden in de komende periode

  De gemeente Barneveld werkt de komende periode aan de weg op de Energieweg/Gildeweg, Hanzeweg en Rubensstraat. Bekijk waar welke werkzaamheden plaatsvinden.

  Lees meer
 • Rekenkamercommissie start onderzoek naar risicomanagement bij de drie decentralisaties in Barneveld

  Rekenkamercommissie Vallei en Veluwerand - Komende maand start de rekenkamercommissie in Barneveld een onderzoek naar de risico’s voor de gemeente betreffende de drie decentralisaties in het sociaal domein. Het onderzoek doet de rekenkamercommissie mede op verzoek vanuit de auditcommissie van de gemeenteraad. In het onderzoek gaat de rekenkamercommissie kijken of de gemeente de belangrijkste risico’s betreffende het sociaal domein goed in beeld heeft, mede gelet op de recente decentralisatie van taken vanuit het Rijk. Ook kijkt de rekenkamercommissie of de gemeente de nodige maatregelen genomen heeft om deze risico’s adequaat te beheersen. Naar aanleiding van het onderzoek zal de rekenkamercommissie zo nodig aanbevelingen doen ter verbetering.

  Lees meer
 • Gemeente, Woningstichting Barneveld en Huurdersvereniging Barneveld maken Prestatieafspraken Wonen

  De gemeente Barneveld, Woningstichting Barneveld (WSB) en de Huurdersvereniging Barneveld hebben prestatieafspraken gemaakt over onder andere het woningbouwprogramma dat WSB tussen 2017 en 2021 realiseert. De afspraken zijn een uitwerking van het wettelijk verplichte bod dat de woningcorporatie voor 1 juli aan de gemeente deed. De afspraken zijn vandaag, maandag 12 december 2016, ondertekend door directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld, mevrouw L. Brouwer-de Jong, wethouder P.J.T. van Daalen van de gemeente Barneveld en voorzitter A.A. van der Woude van de Huurdersvereniging Barneveld.

  Lees meer
 • Manifest Gezonde Leefomgeving Veehouderij regio FoodValley een feit

  Regio FoodValley zet een unieke samenwerking op om een gezonde leefomgeving in de regio te waarborgen voor mensen en dieren, met behoud van een innovatieve veehouderijsector. Dit staat in het Manifest Gezonde Leefomgeving Veehouderij dat vandaag is gepresenteerd door agrarische belangenorganisaties, kennisinstellingen, de provincie Gelderland en de gemeenten Barneveld, Ede, Renswoude en Scherpenzeel.

  Lees meer
 • Tweede Kamer stemt in met aanpak aansluiting A1-A30

  € 10 miljoen beschikbaar, nieuwe verbindingsbogen naar A30 en Apeldoorn 

  De Tweede Kamer stelt € 10 miljoen beschikbaar voor de aanpak van de aansluiting A1-A30. Een voorstel van de partijen VVD, SGP en CDA kon op een meerderheid in de Tweede Kamer rekenen. De aanpak van de aansluiting is dringend nodig willen de gemeente Barneveld, Regio FoodValley en de provincie Gelderland ook in de toekomst bereikbaar blijven.

  De Tweede Kamer besloot ook dat er een nieuwe verbindingsboog van de A30 naar de A1 komt en dat de afrit A1 richting A30 wordt verbreed en verbeterd.

  Lees meer
 • Sinterklaas schrijft gedicht voor minister Schultz

  De gemeente Barneveld ontving vanmorgen een Sinterklaasgedicht dat onmiskenbaar is bedoeld voor verkeersminister mevrouw Melanie Schultz van Haegen. Wij hebben het gedicht natuurlijk per omgaande naar Den Haag gebracht. Hieronder de tekst van het gedicht dat ingaat op de problematiek van de aansluiting A1/A30. Volgende week besluit de Tweede Kamer wat er gaat gebeuren. De leden van de Tweede Kamer, die vorige week al met de minister over het plan overlegden, nemen volgende week dinsdag een besluit over wat er moet gebeuren.

  Lees meer
 • Doorgaande samenwerking voor ondernemers in nood

  Initiatief 155-Help een bedrijf
  De gemeente Barneveld en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) zijn ruim twee jaar geleden gestart met de samenwerking ‘155-Help-een-bedrijf’ om ondernemers te ondersteunen die forse tegenwind ervaren. Tot op heden hebben 19 ondernemers uit de gemeente Barneveld zich bij het IMK gemeld. Omgerekend betekent dit dat er naast het feit dat veel van deze ondernemingen een goede doorstart konden maken, ook nog eens 22 FTE’s aan het werk konden blijven. Een aantal ondernemers heeft gebruik gemaakt van de gemeentelijke Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) voor financiële ondersteuning. Maar ook vragen op het gebied van marketing, acquisitie en andersoortige financiële vragen konden worden gesteld. De ondernemers die zich hebben gemeld bij 155-Help-een-bedrijf waren grotendeels afkomstig uit de branches: groot- en detailhandel, horeca en zakelijke dienstverlening.

  Lees meer
 • Barneveld Tomorrow - een inspirerende plek voor (ondernemers)talent

  College van B&W stelt € 10.000,- beschikbaar

  Het college van B&W stelt € 10.000,- beschikbaar voor de ontwikkeling van Barneveld Tomorrow; een inspirerende plek voor (ondernemers)talent. Barneveld Tomorrow is een initiatief van een aantal Barneveldse ondernemers. Zij hebben, met de steun van de Barneveldse Industriële Kring, het plan opgevat voor ondernemende jongeren een inspirerende plek te creëren. Zij kunnen daar met goede begeleiding en coaching hun ideeën en plannen uitwerken en in de praktijk brengen.

  Lees meer
 • Tweede Kamer wil € 10 miljoen reserveren voor aanpak aansluiting A1-A30

  VVD, PvdA, CDA, ChristenUnie en SGP steunen aanpak A1-A30

  De Tweede Kamer wil dat de aansluiting A1-A30 bij Barneveld wordt aangepakt. Het voorstel van VVD en PvdA is om hiervoor, vooruitlopend op de verkeersstudie van het ministerie, een bedrag van € 10 miljoen te reserveren. Het CDA, de ChristenUnie en SGP hebben de minister ook opgedragen om in gesprek met de gemeente, de regio en de provincie te onderzoeken wat nodig is om de aansluiting aan te pakken. De partijen bekijken of het mogelijk is beide voorstellen (moties) tot één voorstel aan minister Schultz samen te voegen.

  Lees meer
 • Nieuwe brandbrief over aanpak aansluiting A1/A30 naar Den Haag

  Jaarlijkse economische schade bedraagt € 10 miljoen

  Regio FoodValley en de gemeente Barneveld hebben vanmorgen opnieuw een brandbrief aan de leden van de Vaste Kamercommissie Infrastructuur & Milieu gestuurd. Zij vragen de Kamerleden om een spoedige aanpak van de aansluiting A1/A30 bij Barneveld. Dat is nodig, want nu al bedraagt de jaarlijkse economische schade, vanwege de files, zo’n € 10 miljoen. Dat wordt vanwege de verdere toename van het verkeer, de komende werkzaamheden aan Knooppunt Hoevelaken én omdat de A1 bij Barneveld niet wordt verbreed, de komende jaren alleen maar meer.

  Lees meer
 • Excursie archeologie in Voorthuizen

  Op maandag 21 november start aannemer BAAC met een archeologische proefsleuvenonderzoek in Voorthuizen. Het gaat om het gebied waar in 2018 de rondweg N303 Voorthuizen wordt aangelegd. De archeologische verwachtingswaarde in dit gebied is hoog. De provincie Gelderland heeft voor de gelegenheid een tweetal basisscholen uitgenodigd te komen kijken hoe de archeologen in deze verkennende fase te werk gaan.

  Lees meer
 • Ophokplicht voor commercieel gehouden vogels

  Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft zojuist voor heel Nederland een ophok- en afschermplicht ingesteld voor alle bedrijven die vogels houden die bestemd zijn voor de productie van vlees, eieren of andere producten en voor het uitzetten in het wild. Deze maatregel wordt uit voorzorg genomen nadat er in Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Polen en Zwitserland bij wilde vogels hoogpathogene vogelgriep van het type H5N8 is aangetroffen. Ook in Nederland zijn dode wilde watervogels aangetroffen die vermoedelijk hoogpathogene vogelgriep hebben. Op dit moment worden de dieren verder onderzocht.

  Lees meer
 • Geen democratiedebat op 15 november in de Bibliotheek Barneveld

  De gemeente Barneveld en de Bibliotheek Barneveld hebben besloten - vanwege een gebrek aan aanmeldingen - om het democratiedebat op 15 november 2016, als onderdeel van de campagne 'Nederland Leest', te annuleren.

 • Veel belangstelling voor aanleg glasvezel in buitengebied van Barneveld

  CIF heeft meer tijd nodig voor nieuw ontwerp glasvezelnetwerk

  De belangstelling voor een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van Regio FoodValley-gemeenten is groot. CIF – de organisatie die het glasvezelnetwerk aanlegt – heeft vanwege deze belangstelling meer tijd nodig om dit te organiseren en een ontwerp te maken voor het netwerk in het buitengebied. Het in kaart brengen van de belangstelling (de zogenoemde vraagbundeling) start daarom niet meer in 2016, maar in het nieuwe jaar.

  Lees meer
 • Regionale afspraken over perifere detailhandel

  Regiovoorstel: investeren en saneren

  Regio FoodValley heeft beleid opgesteld voor perifere detailhandel (zoals woonboulevards) en grootschalige detailhandelsvestigingen (zoals warenhuizen). Het regionaal opgestelde beleid is bedoeld om enerzijds kansen te benutten en anderzijds te saneren: dus per saldo geen nieuwe meters, maar investeren en saneren. De regio en de gemeenten hebben dit beleid vastgesteld om eigen binnensteden te beschermen en te versterken. Het wordt – met dit beleid – voor ondernemers, eigenaren, beleggers en ontwikkelaars duidelijk welke keuzes de regiogemeenten maken. Regio FoodValley stelt de gemeenteraden voor om dit beleid vast te stellen.

  Lees meer
 • Zoekt u personeel?

  Doet u zaken in Barneveld of omgeving? Zoekt u personeel? De gemeente Barneveld heeft een aantal gemotiveerde werknemers om bij u aan de slag te gaan. Deze werkzoekenden hebben op dit moment een uitkering of tijdelijk werk, maar willen graag aan het werk in (tijdelijke) loondienst. Het gaat om gekwalificeerde kandidaten en ze zijn snel inzetbaar.

  Lees meer
 • Glas in 't bakkie-team op 4 november 2016 in Barneveld en Voorthuizen

  Wethouder Dorrestijn reikt glastassen uit

  Op vrijdag 4 november 2016 brengt het Glas in ’t bakkie-team een bezoek aan de AH-supermarkten in Barneveld en Voorthuizen. Het team brengt de inzameling en recycling van glas onder de aandacht. Wethouder Dorrestijn ondersteunt de campagne en reikt (in Voorthuizen) speciale glastassen uit.

  Lees meer
 • Raadsleden Regio FoodValley on tour in Rhenen

  Zo’n 75 gemeenteraadsleden en bestuurders uit de acht Regio FoodValley gemeenten kwamen vrijdag 28 oktober samen in Rhenen. Tijdens hun jaarlijkse Regiotour waren ze op pad om meer te weten te komen over ‘Food & Industrie’. Nadat de raadsleden in Ouwehands dierenpark welkom werden geheten, nam de bedrijvenkring Rhenen de raadsleden mee op pad naar de bedrijven Pull, Meester Affineurs en De Werkbij.

  Lees meer
 • Gelderse economie zit in de lift

  De Gelderse economie blijft groeien. Dat blijkt uit de Econometer van Provincie Gelderland. In het tweede kwartaal is de Gelderse economie met 2,7% gegroeid en ligt daarmee iets boven de landelijke groei van 2,3%. De werkloosheid is gedaald tot 5,7% en ligt daarmee onder het landelijk gemiddelde van 6,2%. Met Zeeland en Overijssel zijn de ondernemers in Gelderland het meest positief over de ontwikkeling van de economie.

  Lees meer
 • Barneveld opnieuw MKB-vriendelijkste gemeente van Gelderland

  Wethouder Gerard van den Hengel erg blij met ondernemerstevredenheid
  De gemeente Barneveld is door het midden- en kleinbedrijf opnieuw verkozen tot MKB-vriendelijkste gemeente van Gelderland. Twee jaar geleden gebeurde dat ook al. Het midden- en kleinbedrijf vindt dat Barneveld van alle gemeenten in Gelderland het beste scoort op ondernemerstevredenheid, de communicatie met ondernemers en het ondernemersbeleid. Wethouder Gerard van den Hengel, in het college onder andere verantwoordelijk voor economische zaken, is erg blij met de uitslag van deze ondernemersverkiezing.

  Lees meer
 • Symposium signaleren niet pluis 17 november 2016

  Bericht Welzijn Barneveld - Elkaar in het oog houden, beseffen wanneer iemand hulp kan gebruiken is voor iedereen belangrijk. Maar waar moet u  dan op letten en wat doet u als u voelt dat het niet helemaal goed zit?

  Lees meer
 • Regio FoodValley vraagt ondernemers om lobby voor aanpak A1-A30 te steunen

  Campagne om minister Schultz te overtuigen van spoedige aanpak

  De gemeente Barneveld vraagt alle ondernemers in Barneveld en Regio FoodValley om de lobby voor de noodzakelijke aanpak van de aansluiting A1-A30 te steunen. Vandaag hebben ondernemers die bij elkaar waren tijdens de Ondernemersmanifestatie 2016 van Regio FoodValley in Barneveld hun steun laten blijken door een actiekaart te ondertekenen. Morgen ontvangen alle ondernemers in Barneveld ook zo’n kaart. De gemeente Barneveld wil alle steunbetuigingen aanbieden aan minister Schultz van Haegen.

  Lees meer
 • Programmabegroting 2017: Barneveld ligt op koers

  De begroting van de gemeente Barneveld voor het komende jaar is rond. Het college van B&W heeft de gemeenteraad een sluitende Programmabegroting 2017 gepresenteerd. "Barneveld ligt op koers", zegt financieel wethouder Gerard van den Hengel. "Een sluitende begroting, nieuwe investeringen in onze samenleving en ondersteuning voor hen die dat nodig hebben."

  Lees meer
 • Wegwerkzaamheden in Barneveld

  De gemeente Barneveld werkt de komende periode aan de weg.

  Lees meer
 • Snoeiwerkzaamheden Drostendijk op 18 en 19 oktober 2016

  De gemeente Barneveld treft op dinsdag 18 en woensdag 19 oktober 2016 verkeersmaatregelen in verband met snoeiwerkzaamheden aan de Drostendijk. Het werk wordt in twee fasen – op dinsdag 18 en woensdag 19 oktober – uitgevoerd.

  Lees meer
 • Metamorfose voor winkelstraat 't Dijkje in Barneveld

  Positieve reacties van bewoners en ondernemers

  De gemeente Barneveld is bezig met een plan om het Dijkje – de verbinding tussen de Nieuwstraat en de Jan van Schaffelaarstraat – een betere uitstraling te geven. Dat is nodig omdat het Dijkje door veel inwoners niet wordt gezien als winkelstraat, terwijl het wel een belangrijke functie in de winkelrouting heeft. Een nieuwe inrichting van de openbare ruimte met verrassende elementen moet de aantrekkelijkheid van het Dijkje verhogen. Bewoners en ondernemers zijn positief over de plannen.

  Lees meer
 • Brand bij afvalverwerkingsbedrijf Vink

  Bij het afvalverwerkingsbedrijf Vink aan de Wencopperweg in Barneveld is - in een stapel snoeiafval - brand uitgebroken. De brand veroorzaakt veel rook die over het bedrijventerrein Harselaar in de richting van de aansluiting A1/A30 en Amersfoort trekt. De brandweer is druk doende met het bestrijden van de brand. Uit metingen is gebleken dat géén concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De rook - en de geur die daarmee gepaard gaat - kunnen de komende uren aanhouden. Meer informatie onder andere via het Twitteraccount van de Brandweer Gelderland-Midden (@brandweerGM).

 • Vijfde masterclass voor ZZP-ers over ‘Het merk Ik’

  Het Ondernemersloket van de gemeente Barneveld organiseert op maandag 24 oktober 2016 in het Recreatiegebied Zeumeren de vijfde masterclass voor zelfstandigen. Het thema is ‘Het merk Ik’.

  Lees meer
 • Veluwe genomineerd voor verkiezing ‘Mooiste Natuurgebied’

  Jury kiest Veluwe uit 20 inzendingen voor publieksverkiezing
   
  De Veluwe is genomineerd voor de verkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. Het natuurgebied is samen met 12 andere kandidaten voorgedragen door een vakjury onder leiding van prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Vanaf vandaag kan het Nederlandse publiek via de verkiezingswebsite www.mooistenatuurgebied.nl/veluwe stemmen voor de Veluwe.

  Lees meer
 • Regio FoodValley gaat voor duurzaam beton

  Besparing staat gelijk aan energievoorziening voor 3000 huishoudens

  De acht Regio FoodValley-gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen en het Netwerk Betonketen ondertekenden vandaag, 10 oktober 2016, het “Convenant Duurzaam Beton”. Met de uitvoering hiervan worden op een relatief eenvoudige manier CO2 en primaire grondstoffen (zand en grind) bespaard. De besparing staat gelijk aan de jaarlijkse energievoorziening voor zo’n 3000 huishoudens.

  Lees meer
 • Staatssecretaris Van Rijn bezoekt Zorgboerderij 't Paradijs

  Op maandagmiddag 3 oktober 2016 bracht staatssecretaris Van Rijn een bezoek aan Zorgboerderij 't Paradijs van Caroline en IJsbrand Snoeij. Na een rondleiding over het bedrijf en ontmoetingen met enkele cliënten, volgde een gesprek over de veranderingen in de zorg en de gevolgen voor zorgboerderijen.

  Lees meer
 • Regio FoodValley ontwikkelt zich tot (inter)nationaal sterk samenwerkingsverband

  College van B&W positief over bereikte resultaten van Regio FoodValley

  Regio FoodValley heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een sterk nationaal en internationaal samenwerkingsverband waarin ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en de overheid eensgezind optrekken. De ambitie is om met elkaar een economische topregio tot stand te brengen; de komende jaren wil Regio FoodValley uitgroeien tot hét agrofoodcentrum van Europa. Het college vindt de betrokkenheid van Barneveld bij Regio FoodValley van toegevoegde waarde. "Dat is goed voor onze inwoners, in het bijzonder voor onze ondernemers."

  Lees meer
 • Regiotaxi wordt Valleihopper

  Regio FoodValley is vanaf 1 januari 2017 verantwoordelijk voor de regiotaxi in de gezamenlijke gemeenten. Het nieuwe vervoer gaat Valleihopper heten. De Valleihopper biedt klanten openbaar vervoer waar gewoon openbaar vervoer geen oplossing is.

  Lees meer
 • Kom naar het Prinsjesdagontbijt op 21 september in het Schaffelaartheater

  Warme croissantjes… verse jus d’orange… aangenaam gezelschap in een prachtige ambiance… Het Prinsjesdagontbijt komt er weer aan. Wij nodigen u – mede namens Schuiteman Accountants & Adviseurs, Rabobank Gelderse Vallei, MKB Nederland-Midden en VNO-NCW Midden uit voor deze smakelijke en interessante ondernemersbijeenkomst in het Schaffelaartheater in Barneveld.

  Lees meer
 • Wegwerkzaamheden in Barneveld

  De gemeente Barneveld werkt de komende periode op verschillende locaties aan de weg.

  Lees meer
 • Welgelegenweg afgesloten op 5 september 2016

  Op maandag 5 september 2016 wordt de Welgelegenweg in Stroe afgesloten voor doorgaand verkeer. In verband met werkzaamheden aan de waterleiding is het nodig om de weg af te sluiten. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 en 16.00 uur. De woningen langs de Welgelegenweg blijven gewoon bereikbaar. Er wordt een omleiding ingesteld via de Lange Zuiderweg, Apeldoornsestraat en de Tolnegenweg (v.v.).

 • Wethouder Van Daalen: "Bermbeton voor Barnseweg"

  De Barnseweg – het gedeelte buiten de bebouwde kom – wordt de komende periode voorzien van bermbeton. Dat heeft wethouder Van Daalen besloten na een gesprek tussen de gemeente Barneveld en de leverancier van de huidige gebonden halfverharding langs de Barnseweg. De kwaliteit van deze bermverharding laat de laatste tijd te wensen over. Ook na een herstelreparatie bleek er nog te veel steenslag los te blijven liggen.

  Lees meer
 • College presenteert speerpunten voor internationaal economisch beleid

  Het college van burgemeester en wethouders heeft negen speerpunten gepresenteerd voor het internationaal economisch beleid. Het beleid draagt bij aan de toegang tot de internationale markt voor bedrijven en instellingen, het profileren en versterken van de regio en de gemeente Barneveld als een uitstekende vestigingslocatie voor het internationaal geörienteerde bedrijfsleven en zorgt dat nieuwe bedrijvigheid en kennisinstellingen (kunnen) worden aangetrokken.

  Lees meer
 • Waterschap treft blauwalg aan in Barneveld en Voorthuizen

  Vermijd contact met water en laat huisdieren niet zwemmen of het water drinken

  Waterschap Vallei en Veluwe heeft in singels in de woonwijk De Vaarst (nabij de Wethouder Rebellaan) en in Voorthuizen (nabij het Zicht) blauwalgen aangetroffen. De blauwalgen vormen een dunne drijflaag op het water. Het gaat om een soort die giftig is. Blauwalgen ontstaan door zogeheten cyanobacteriën die in stilstaand water naar het licht groeien bij hoge temperaturen in voedselrijk water. Het is niet mogelijk om het water te verversen, omdat het een stilstaand water is.

  Lees meer
 • CDA draagt Didi Dorrestijn-Taal voor als nieuwe wethouder

  De CDA-fractie draagt Didi Dorrestijn-Taal uit Renswoude voor als nieuwe wethouder in de gemeente Barneveld. Zij volgt de in juni opgestapte Eppie Fokkema op in het college van B&W en neemt ook zijn portefeuille over.

  Lees meer
 • Hitte in Nederland

  Veel mensen genieten van warm zomerweer, maar tijdens periodes van langdurige hitte kunnen ook gezondheidsklachten ontstaan.

  Lees meer
 • Wegwerkzaamheden N301 (Nijkerk-Barneveld)

  De firma Bruil Infra start – in opdracht van de provincie Gelderland – op 22 augustus 2016 met wegwerkzaamheden aan de N301 tussen Barneveld (bij McDonalds/De Goudreinet) en Nijkerk. Dit is nodig omdat de weg toe is aan onderhoud. Na afronding van de werkzaamheden blijft de verkeerssituatie gelijk.

  Lees meer
 • Beroepschauffeur? Heeft u Code 95 al?

  Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, dat achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig. Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn Vakbekwaamheid.

  Lees meer
 • Eénmalige bijdrage voor oprichten VVV-steunpunt in Barneveld

  Toeristisch informatiepunt in De Gewoonste Zaak van Ons Bedrijf

  De gemeente Barneveld draagt € 3.000,- bij in de oprichtingskosten van een VVV-informatiepunt in Barneveld. Dat heeft het college besloten. Het steunpunt is inmiddels gevestigd in De Gewoonste Zaak van Ons Bedrijf aan de Langstraat 95 in Barneveld.

  Lees meer
 • Masterclass voor ZZP-ers over financiering

  De gemeente Barneveld organiseert woensdag 31 augustus 2016 de vierde masterclass van een serie van zes voor zelfstandige ondernemers. Eind augustus staat het thema ‘Financiering voor zelfstandigen’ centraal.

  Lees meer
 • Wegwerkzaamheden Harselaar Zuid naderen hun einde - Aantal wegen weer open

  Na maanden van hard werken door alle betrokken partijen, kunnen enkele (her)ontwikkelde wegen in Harselaar Zuid in Barneveld opengesteld worden voor het verkeer.

  Lees meer
 • Kamermeerderheid wil nader onderzoek naar aanpak aansluiting A1-A30

  Minister moet in overleg met gemeente, regio en provincie over maatregelen

  Een Kamermeerderheid wil dat minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu nader onderzoek doet naar de aanpak van de aansluiting A1-A30 bij Barneveld én over deze aanpak én de mogelijkheden om op kortere termijn maatregelen te nemen in gesprek gaat met de gemeente Barneveld, Regio FoodValley en de provincie Gelderland. Dat staat in een motie die gisteren, donderdag 7 juli 2016, werd aangenomen.

  Lees meer
 • Warenmarkt Voorthuizen op 9 en 23 juli 2016 op Smidsplein

  Vanwege een aantal evenementen op het Bunckmanplein vindt de wekelijkse warenmarkt in Voorthuizen op de zaterdagen 9 en 23 juli 2016 plaats op het Smidsplein. In verband hiermee is het Smidsplein afgesloten voor parkeren vanaf vrijdag 21.00 uur voorafgaand aan de dag van de markt tot zaterdag 15.00 uur.

  Een wegsleepregeling is van kracht.

 • Kleindierenmarkt naar de Midden Nederland Hallen

  Op woensdag 13 juli 2016 wordt voor de laatste keer de Kleindierenmarkt in de Columbizhal aan de Baron van Nagellstraat 158 gehouden. De gemeente Barneveld stopt – na vele tientallen jaren – met de organisatie van deze markt. Volgende week woensdag wordt daar, om 8.00 uur, kort bij stilgestaan door wethouder P.J.T. van Daalen.

  Vanaf woensdag 20 juli 2016 bent u voor de Kleindierenmarkt welkom in de Midden Nederland Hallen aan de Thorbeckelaan 123 in Barneveld.

  Lees meer
 • Wegwerkzaamheden in Barneveld 11 tot en met 15 juli 2016

  De gemeente Barneveld werkt de komende periode op verschillende locaties aan de weg. Lees wanneer welke werkzaamheden plaatsvinden.

  Lees meer
 • Zoekt u personeel?

  Doet u zaken in Barneveld of omgeving? Zoekt u personeel? De gemeente Barneveld heeft een aantal gemotiveerde werknemers om bij u aan de slag te gaan. Deze werkzoekenden hebben op dit moment een uitkering of tijdelijk werk, maar willen graag aan het werk in (tijdelijke) loondienst. Het gaat om gekwalificeerde kandidaten en ze zijn snel inzetbaar.

  Lees meer
 • Van Reenen verhuist naar bedrijventerrein Harselaar-Zuid

  Eén van de grootste verkooptransacties van Barneveld; Bedrijf verdubbelt in omvang

  De firma Van Reenen (Transport, Warehouse en Verhuizingen) bouwt een nieuw pand op het nieuwe bedrijventerrein Harselaar-Zuid in Barneveld. Vandaag, 7 juli 2016, werd de koopovereenkomst voor de verkoop van 5 hectare grond getekend door de heren Hooijer, namens Van Reenen, en de wethouders De Kruijf en Van den Hengel namens de gemeente Barneveld. Het betreft één van de grootste verkooptransacties van de gemeente Barneveld.

  Lees meer
 • Regio FoodValley: ,,Onderzoek onderstreept onze aanpak luchtkwaliteit”

  Het Rijk heeft onderzoek laten uitvoeren naar de effecten van de veehouderij op de volksgezondheid. Hieruit blijkt dat sommige effecten negatief zijn voor de gezondheid en andere positief. Het onderzoek toont onder andere aan dat omwonenden van veehouderijen minder last hebben van astma en allergieën. Het laat ook zien dat de kans op een longontsteking of een longfunctieverandering groter is, ook al zijn de effecten minder groot dan wanneer iemand rookt en zijn te vergelijken met de situatie voor mensen die langs een snelweg wonen.

  Lees meer
 • Barneveld start Internationale Schakelklas in De Valkhof

  De gemeente Barneveld start, met ingang van het schooljaar 2016-2017, met een eigen Internationale Schakelklas (ISK) voor leerlingen van 12 tot 18 jaar die nog maar kort in ons land wonen en de Nederlandse taal nog onvoldoende beheersen om lessen in het gewone voortgezet onderwijs te volgen. Bij de vestiging van deze ISK werken de gemeente, onderwijsraden en schoolbesturen van het JFC, De Meerwaarde, de Donnerschool en de Prins Willem Alexanderschool nauw samen.

  Lees meer
 • Enquête behoefte bedrijventerreinen in Voorthuizen en Kootwijkerbroek

  De gemeente Barneveld onderzoekt op dit moment de behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen in de dorpen Voorthuizen en Kootwijkerbroek. We doen dat omdat de provincie Gelderland, in samenspraak met Regio FoodValley, bezig is met het opstellen van een Regionale Planning Bedrijventerreinen.

  Lees meer
 • Website Harselaartunnel

  De gemeente Barneveld start in het vroege voorjaar van 2017 met de aanleg van de Harselaartunnel onder de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn. De tunnel vervangt de huidige spoorwegovergang in de Baron van Nagellstraat/Stationsweg. Dat zorgt voor meer veiligheid en een betere doorstroming van het verkeer. Met andere woorden: de Harselaartunnel zorgt voor een Beter Bereikbaar Barneveld.

  Lees meer
 • Actuele bestemmingsplannen voor noordwestelijk deel dorp Barneveld

  Nieuw bestemmingsplan houdt rekening met nieuwe Omgevingswet

  De gemeente Barneveld actualiseert verschillende bestemmingsplannen in het noordwestelijk deel van de kern Barneveld en legt het ontwerp van dit plan de komende twee weken ter inzage. De gemeente Barneveld heeft hierbij al rekening gehouden met de nieuwe Omgevingswet, die naar verwachting in 2019 van kracht wordt en inwoners en ondernemers méér flexibiliteit biedt als het gaat om bouw- en andere ontwikkelingsplannen.

  Lees meer
 • Nieuwe Nota Horecabeleid biedt (horeca)ondernemers meer mogelijkheden

  Nieuw beleid draagt bij aan verlevendiging van centra in Barneveld
  Het college van burgemeester en wethouders verruimt de mogelijkheden voor horecaondernemers in centra van de gemeente Barneveld. Dat staat in de nieuwe Nota Horecabeleid 2016-2020 waarmee het college vorige week instemde. De nota is ter kennisneming naar de gemeenteraad gestuurd.

  Lees meer
 • Inloopbijeenkomst Harselaartunnel

  De gemeente Barneveld organiseert op maandagavond 27 juni 2016 een inloopbijeenkomst voor belangstellenden over de bouw van de Harselaartunnel. Volgend jaar – rond deze tijd – is gestart met de bouw van de tunnel. De komende periode worden verdere voorbereidingen getroffen, waaronder het aanbesteden van de tunnelbouw.

  Lees meer
 • Regio FoodValley en Barneveld willen MIRT-verkenning naar aansluiting A1-A30

  Vaste Kamercommissie Infrastructuur ontvangt petitie van overheid en ondernemers

  De aanpak van de aansluiting A1/A30 bij Barneveld is van belang voor de bereikbaarheid van Regio FoodValley en Barneveld én draagt bij aan een robuuste bereikbaarheid van Midden-Nederland. Dat zeiden vertegenwoordigers van overheden, ondernemers en transportorganisaties bij het aanbieden van de petitie ‘Aanpak Aansluiting A1/A30’ aan de Vaste Kamercommissie Infrastructuur & Milieu in de Tweede Kamer. De regio wil graag dat de aanpak A1/A30 op de MIRT-agenda wordt geplaatst – de lijst met grote infrastructurele aanpassingen. Dat is van groot belang voor een blijvend goede bereikbaarheid van Midden-Nederland.

  Lees meer
 • Gemeente Barneveld neemt elektrische dienst-deelauto in gebruik

  Wethouder Aart de Kruijf heeft maandag 20 juni 2016 de sleutels in ontvangst genomen van de nieuwe elektrische dienstauto. Tijdens kantooruren gebruiken gemeenteambtenaren de elektrische auto. In de avonduren kunnen inwoners de auto gebruiken die op het Raadhuisplein staat. Zo verduurzaamt de gemeente de werkkilometers en kunnen inwoners mee-delen in de auto.

  Lees meer
 • Afrondende werkzaamheden op bedrijventerrein Harselaar-West-West

  Op maandag 20 juni 2016 start de firma Bruil Infra met werkzaamheden die de aanleg van Harselaar-West-West verder afronden. Het gaat onder andere om het aanbrengen van twee lagen asfalt, het aan de binnenzijde van de Landweer aanbrengen van trottoirs, het openbreken en het bestraten van inritten van bedrijven en groenwerkzaamheden aan bermen, perken en sloten.

  Lees meer
 • Meer vestigingsmogelijkheden voor bedrijvenlocatie Columbiz Park

  College B&W presenteert nieuw bestemmingsplan

  Een nieuw bestemmingsplan voor Columbiz Park, met ruimere vestigingsmogelijkheden, moet leiden tot een vlottere ontwikkeling van deze bedrijvenlocatie. Dat verwacht het college dat heeft ingestemd met het vernieuwde bestemmingsplan. De gemeenteraad bespreekt het plan naar verwachting in zijn vergadering van 6 juli 2016.

  Lees meer
 • Gemeenteraad stemt unaniem in met Kadernota 2017-2020

  De gemeenteraad van Barneveld heeft op woensdag 15 juni 2016 de Kadernota 2017-2020 unaniem vastgesteld. In de kadernota staan de plannen voor de komende jaren.

  Lees meer
 • Vaste begeleiding voor een naaste met dementie nodig?

  Als u behoefte hebt aan een vaste begeleider voor mensen met dementie en naasten, dan kan casemanagement een oplossing voor u zijn. Een casemanager informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert, regelt zorg en helpt keuzes maken. In de gemeente Barneveld wordt deze begeleiding geboden door de samenwerkende organisaties: RST Zorg, Zorggroep Ena, Nebo Plus, Icare Veluwe zuid, HdS Zorg en Buurtzorg. Voor meer informatie en aanmelden belt u tijdens kantooruren met telefoonnummer 06-15654195.

 • Schouw hondenbeleid Wijkplatform Zuid III en Veller

  De gemeente Barneveld heeft een hondenbeleid voor de gebieden binnen de bebouwde kom. In dit beleid zijn afspraken en regels rondom voorkomen overlast van hondenpoep beschreven. Zoals het aanlijnen van de hond en het opruimen van hondenpoep. Maar ook over het gebruik en beheer van de Hondenuitrenplaatsen (HUP’s).

  Lees meer
 • Volg het Ondernemersloket Barneveld op Twitter

  Het Ondernemersloket Barneveld is nu (ook) actief op Twitter. Volg het Ondernemersloket Barneveld via het Twitteraccount @BedrijvigBveld. We informeren u door middel van dit Twitteraccount over allerhande onderwerpen die te maken hebben met ondernemen in Barneveld.

  Hebt u vragen over ondernemen in Barneveld? U kunt ons als volgt bereiken:

  Adres: Gemeentehuis Barneveld, Raadhuisplein 2
  Telefoon: (0342) 495888
  E-mailadres: ondernemersloket@barneveld.nl
  Website: www.barneveld.nl/ondernemersloket

 • Een petitie voor de Tweede Kamer over de aansluiting A1/A30

  Op dinsdag 21 juni 2016 biedt de gemeente Barneveld, samen met Regio FoodValley, de Barneveldse Industriële Kring (BIK), VNO-NCW Midden, Transport en Logistiek Nederland (TLN), Verladersorganisatie EVO en de Federatie van Ondernemersvereniging Valleiregio (FOV), de Vaste Kamercommissie van Infrastructuur & Milieu een petitie aan waarin we vragen om een spoedige aanpak van de aansluiting A1-A30. Want als we niets doen, staan we straks allemaal stil. En dat is niet goed voor Barneveld, dat is niet goed voor Regio FoodValley en niet goed voor onze ondernemers.

  Lees meer
 • Masterclass voor ZZP-ers over Netwerken

  De gemeente Barneveld organiseert op maandag 27 juni 2016 de derde (van in totaal zes) Masterclasses voor zelfstandigen. In deze masterclass staat ‘Netwerken’ centraal. Gastspreker is Ronald de Wilde van De Wilde Marketing & Communicatie. De Masterclass wordt gehouden in de kleine zaal van het Schaffelaartheater en begint om 19.30 uur.

  Lees meer
 • Raad van State stelt gemeente in het gelijk over Harselaar-Driehoek

  De Raad van State heeft, op een enkel detail na, het exploitatieplan Harselaar-Driehoek, dat een onderdeel is van het bestemmingsplan Harselaar-Driehoek, goedgekeurd. De gemeente Barneveld is daarmee in het gelijk gesteld in een procedure over het herziene exploitatieplan voor de ontwikkeling van Harselaar-Driehoek. De gemeente Barneveld is blij met deze uitspraak.

  Lees meer
 • Geluidsscherm A30/Scherpenzeelseweg staat!

  Het afgelopen weekend is het geluidsscherm op het viaduct A30/Scherpenzeelseweg geplaatst. Daarmee is de geluidswal langs het bedrijventerrein De Briellaerd en woonwijk De Burgt zo goed als klaar. De komende dagen wordt het werk verder afgerond.

  Lees meer
 • Werkzaamheden A1/Baron van Nagellstraat (Harselaar) bijna klaar

  Vanavond (13 juni 2016) en vannacht wordt het laatste asfalt op de kruising A1/Baron van Nagellstraat aangebracht. Het verkeer tussen de A1 en Barneveld en omgekeerd blijft mogelijk, maar de Mercuriusweg en de Baron van Nagellstraat van en naar Voorthuizen zijn tussen 20.00 uur en 6.00 uur afgesloten.

  Lees meer
 • Yad Vashem-onderscheiding voor Zwartebroekers

  Op donderdag 9 juni jongstleden heeft de ambassadeur van Israël, de heer Haim Divon, de zogenoemde Yad Vashem-onderscheidingen uitgereikt aan (nabestaanden van) inwoners van Nederland die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben ingezet voor Israëlische medeburgers. Onder hen ook de nabestaanden van Dirk en Willempje van Meerveld en Aart en Aaltje van Veen uit Zwartebroek.

  Lees meer
 • Onderzoek: “Railterminal Barneveld is maatschappelijk en economisch haalbaar”

  College van B&W wil plan van aanpak voor realisering goederenoverslag op Harselaar

  Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om een plan van aanpak op te stellen voor de realisering van een Railterminal Barneveld. De afgelopen periode is een zogeheten maatschappelijke kosten- en batenanalyse uitgevoerd en de uitkomsten daarvan zijn positief.

  Lees meer
 • Tweede fase werkzaamheden geluidswal op viaduct A30/Scherpenzeelseweg - Toerit A30 in noordelijke richting afgesloten

  Op vrijdag 10 juni 2016 wordt gestart met de tweede fase van het aanbrengen van de geluidswal op het viaduct over de Scherpenzeelseweg. In verband met de werkzaamheden is de toerit naar de A30 in noordelijke richting (naar de aansluiting A1/A30) afgesloten.

  • De afsluiting geldt op vrijdag 10 juni 2016 van 21.00 uur tot en met maandag 13 juni om 05.00 uur.
  • Verkeer wordt omgeleid via de volgende toe- en afrit Barneveld-Noord/Harselaar.
 • Wegwerkzaamheden in Barneveld

  De gemeente Barneveld werkt de komende periode op verschillende locaties aan de weg. Bekijk wanneer welke werkzaamheden plaatsvinden.

  Lees meer
 • Wethouder E. (Eppie) Fokkema treedt af

  Wethouder E. (Eppie) Fokkema stopt – met ingang van vandaag – met zijn werkzaamheden. Hij heeft dit meegedeeld in een brief aan de gemeenteraad van Barneveld. De directe aanleiding is de informatievoorziening rondom het subsidievraagstuk van het Schaffelaartheater. De heer Fokkema was sinds 6 mei 2014 namens het CDA wethouder voor onder andere onderwijs, cultuur, sport, jeugd, energie en duurzaamheid.

  Lees meer
 • Omwisselen trekkercertificaat kan nog tot 1 juli 2016

  Inwoners met een trekkercertificaat die op 1 juli 2015 nog geen B-rijbewijs (auto) hadden, moeten vóór 1 juli 2016 hun trekkercertificaat laten omwisselen voor een T-rijbewijs (trekker).

  Lees meer
 • FoodValley brengt zelfrijdend voertuig naar PROVADA

  Proef WEpods van grote betekenis voor Smart Cities

  Regio FoodValley presenteert zich tijdens de Provada 2016 met een nieuw vervoersconcept: WE-pods, zelfrijdend vervoer. Geen chauffeur, geen stuur en rijdend tussen het normale verkeer op de openbare weg. De provincie Gelderland is initiatiefnemer van dit project. Het sluit aan op de ambitie van de provincie voor nieuwe, flexibele, duurzame en sociale mobiliteit. FoodValley is de proeftuin. De verwachting is dat we als samenleving de komende jaren steeds vaker te maken krijgen met autonome vervoerssytemen, waarbij de computer de taak overneemt van een chauffeur.

  Lees meer
 • Regionaal duurzaamheidsevent op 9 juni 2016

  Op 9 juni 2016 organiseert Duurzaam Barneveld het regionale duurzaamheidsevent. Het programma staat volledig in het teken van de uitdagingen waar de hele voedselketen voor staat: hoe zeker is uw voedsel?  Meer informatie over het event vindt u op de website van Samen Duurzaam.

 • College bezorgd over extra transporten gevaarlijke stoffen


  Het college van B&W van Barneveld heeft met verbazing en bezorgdheid kennisgenomen van het bericht dat het aantal treintransporten met gevaarlijke stoffen – met name brandbare gassen en vloeistoffen – op het tracé Amersfoort-Apeldoorn het maximum toegestane aantal fors lijkt te overschrijden.

  Lees meer
 • College van B&W presenteert Kadernota 2017-2020

  Het college van burgemeester en wethouders van Barneveld heeft ingestemd met de Kadernota 2017-2020. Belangrijke thema’s voor de komende jaren zijn onder andere de doorgaande decentralisaties, het vestigingsklimaat, de bereikbaarheid van Barneveld, passend en duurzaam wonen en innovatie en functieverandering in het buitengebied. De gemeenteraad bespreekt de Kadernota 2017-2020 op woensdag 15 juni 2016.

  Lees meer
 • Milieustraat Otelaar op vrijdag 27 mei 2016 vanaf 12.00 uur gesloten

  Op vrijdag 27 mei 2016 is Milieustraat Otelaar vanaf 12.00 uur gesloten. Op zaterdag 28 mei 2016 bent u tussen 09.00 en 12.00 weer van harte welkom.

 • Nachtelijke afsluitingen toe- en afritten A1/Baron van Nagellstraat

  Komende week zijn de toe- en afritten A1 (afrit 16 - Voorthuizen) tijdens diverse nachtelijke werkzaamheden (22.00-05.00 uur) afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de afritten 15 (Barneveld) of 17 (Stroe). Voor actuele informatie kunt u ook kijken op de BouwApp ('Aansluiting A1 Harselaar').

 • Groen licht voor de bouw van Holzenbosch in Voorthuizen

  Beroep van omwonenden ongegrond verklaard

  De bouw van de nieuwe woonwijk Holzenbosch in Voorthuizen kan van start. Woensdag 25 mei 2016 wees de Raad van State het beroep van twee omwonenden af. Het bestemmingsplan, dat de realisering van de woonwijk mogelijk maakt, is nu onherroepelijk. De gemeente Barneveld, Woningstichting Barneveld en Bouw- en Aannemingsmaatschappij Schoonderbeek – die de wijk ontwikkelen – zijn verheugd over de uitspraak van de Raad van State.

  Lees meer
 • Afsluiting van de Wencopperweg vanwege aansluiting Harselaar-Zuid

  Op maandag 30 mei 2016 start de gemeente Barneveld met wegwerkzaamheden aan de Wencopperweg. De wegwerkzaamheden zijn nodig in verband met de aanleg van de noord-zuid-verbinding van het nieuwe bedrijventerrein Harselaar-Zuid.

  Lees meer
 • Regiotaxi wordt Valleihopper

  Regio FoodValley is vanaf 1 januari 2017 verantwoordelijk voor de regiotaxi in de gezamenlijke gemeenten. De gemeenten hebben met elkaar afgesproken dat de nieuwe regiotaxi Valleihopper gaat heten. De Valleihopper biedt  klanten vervoer waar het gewone openbaar vervoer geen uitkomst biedt.

  Lees meer
 • Extra maatregelen voor betere verkeersafwikkeling rond Harselaar

  De gemeente Barneveld werkt op vier belangrijke locaties aan de weg. En dat zorgt – helaas – voor extra overlast voor het auto- en vrachtverkeer. Op dit moment is de meeste overlast aanwezig bij de werkzaamheden bij de aansluiting A1/Baron van Nagellstraat. De gemeente Barneveld treft extra maatregelen zoals de inzet van verkeersregelaars om het verkeer beter door te laten stromen.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Aansluiting Harselaar-A1

  Ter hoogte van de op- en afrit A1 Voorthuizen en de aansluiting van de Mercuriusweg op de Baron van Nagellstraat is Aannemingsmaatschappij Van Gelder volop in uitvoering met de reconstructie van de kruising. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Barneveld.

  Lees meer
 • Werkzaamheden rotonde Thorbeckelaan

  Op vrijdag 13 mei 2016 wordt de verkeerssituatie aan de rotonde Thorbeckelaan gewijzigd. Al enkele weken wordt volop gewerkt aan de aanpassing van de rotonde naar een turborotonde. Het verkeer wordt vanaf vrijdag 13 mei 2016 over een bypass langs de rotonde geleid. Daarmee is de bereikbaarheid en doorstroming gegarandeerd. Echter, enige hinder voor de verkeersdeelnemers is niet uit te sluiten. Het is handig om rekening te houden met enkele minuten extra reistijd.

  Lees meer
 • Wegwerkzaamheden Leemweg op 18 mei 2016

  Op woensdag 18 mei 2016 vervangt de gemeente Barneveld een duiker in de Leemweg. In verband daarmee is de Leemweg afgesloten voor doorgaand verkeer. De aan de Leemweg gelegen woningen blijven bereikbaar.

 • Antennesystemen worden vervangen

  Op woensdag 11, donderdag 12 en vrijdag 13 mei 2016 worden de antennes voor de beveiligingscamera’s vervangen. Deze antennes staan op verschillende (hoge) panden in het centrum van Barneveld en zenden de beelden door naar Harselaar. De firma DIT uit Schiphol-Rijk vervangt de antennes. Vanaf woensdag 11 mei gebeurt dat in het dorp Barneveld, vanaf 13 mei op het bedrijventerrein Harselaar. Na het Pinksterweekend volgen het bedrijventerrein De Briellaerd en het dorp Voorthuizen.

 • Herdenkingen 4 mei in Barneveld

  Op 4 mei herdenken we in het gehele land om 20.00 uur de Nederlandse slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Het gemeentebestuur van Barneveld nodigt inwoners uit om vanavond deel te nemen aan een van de volgende herdenkingsbijeenkomsten of -plechtigheden.

  Lees meer
 • Dorpsdichter over Bevrijdingsdag: "Omarm de vrijheid"

  Gea van Drie - één van de dorpsdichters van de gemeente Barneveld - heeft ter gelegenheid van het Bevrijdingsconcert van Mannenkoor Euterpe, afgelopen zaterdag 30 april 2016 in de Dorpskerk van Voorthuizen, het volgende gedicht geschreven dat door burgemeester dr. J.W.A. van Dijk werd voorgedragen.

  Lees meer
 • College van B&W stelt interim-bestuurder aan voor Museum Nairac

  Het college van burgemeester en wethouders van Barneveld zoekt op korte termijn naar een interim-bestuurder voor Museum Nairac. Dat is één van de aanbevelingen die mr. E.M. d’Hondt doet in zijn onderzoeksrapport. Hij onderzocht de afgelopen periode, op verzoek van het college van B&W, de situatie bij het Barneveldse museum nadat het bestuur enkele weken geleden plotseling was opgestapt.

  Lees meer
 • Raadslid Bennie Wijnne (SGP) stopt en wordt lid van Provinciale Staten Gelderland

  Bennie Wijnne stopt per 15 september a.s. als raadslid in de gemeente Barneveld. Hij wordt eind september 2016 voor de SGP lid van Provinciale Staten in Gelderland.

  Lees meer
 • Fiets de 75 km lange Giro di Barneveld!

  Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 mei is de internationale wielerwedstrijd Giro d'Italia te gast in Nederland. Het Toeristisch Aanjaagteam van de gemeente Barneveld heeft het wielerfestijn aangegrepen om een eigen Giro di Barneveld samen te stellen; een 75 km lange fietstocht door alle dorpen van de gemeente Barneveld. Meer informatie is te vinden op www.girodibarneveld.nl.

 • Barneveld organiseert tweede masterclass voor ZZP-ers

  De gemeente Barneveld organiseert zes themabijeenkomsten voor ZZP-ers over onderwerpen waar zij vaak als zelfstandig ondernemer mee te maken hebben. De tweede bijeenkomst, over de VAR en modelovereenkomsten, ZZP Valley, Sales & Marketing, wordt op 25 april 2016 georganiseerd in het Schaffelaartheater.

  Lees meer
 • Omgevingsdienst de Vallei controleert bedrijventerreinen

  Specifieke aandacht voor opslag van gevaarlijke (afval)stoffen

  Omgevingsdienst de Vallei (ODDV) start begin mei met gebiedsgericht toezicht op bedrijventerreinen in Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen. Milieutoezichthouders controleren of de gegevens die bij de ODDV bekend zijn, kloppen met de bestaande situatie. De controles gaan door tot november.

  Lees meer
 • Inkooptraject voor aanbieden taalstages statushouders

  De gemeente Barneveld nodigt organisaties uit om een offerte in te dienen voor het aanbieden van taalstages voor statushouders in Barneveld. Statushouders zijn asielzoekers die van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) een verblijfsvergunning voor minimaal vijf jaar hebben ontvangen. De gemeente Barneveld is, net als alle andere gemeenten in Nederland, volgens de Huisvestingswet verplicht om statushouders op te vangen. Wij vinden het van groot belang dat deze statushouders zo snel mogelijk de Nederlandse taal leren en aan het werk gaan. Dat is immers een van de beste manieren om te integreren in de Barneveldse samenleving.

  Lees meer
 • Regio FoodValley wil stabiele basis voor regio

  Jaarbijdrage stijgt van €1,81 naar €2,95 per inwoner

  Het gaat goed met de FoodValley regio. Ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheid werken succesvol samen. Doel is een internationale en economische topregio te maken met een optimaal woon-, werk en leefklimaat. Om de afspraken in de regio blijvend waar te maken, is door het wegvallen van tijdelijke inkomsten verhoging van de gemeentelijke bijdragen nodig. Daarmee wil Regio FoodValley een stabiele basis creëren voor haar werk. Het dagelijks bestuur van Regio FoodValley heeft daarom besloten de jaarlijkse bijdragen van de gemeenten te verhogen.

  Lees meer
 • Webformulieren niet beschikbaar van 15 april 2016 17.00 uur tot en met 16 april 2016 19.00 uur

  Wegens onderhoud aan de stroomvoorziening zijn de online formulieren op deze website niet beschikbaar vanaf vrijdag 15 april 2016 17.00 uur tot en met zaterdag 16 april 2016 19.00 uur. Onze excuses voor de eventuele overlast.

 • Werkzaamheden aansluiting Harselaar – A1

  Ter hoogte van de op- en afrit A1 Voorthuizen en de aansluiting van de Mercuriusweg op de Baron van Nagellstraat vinden werkzaamheden plaats door Aannemingsmaatschappij Van Gelder. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Barneveld en leveren – dat is helaas niet te voorkomen – de nodige hinder op voor het verkeer dat van deze kruising gebruik maakt.

  Lees meer
 • Verplaatsing warenmarkt Voorthuizen op 9 april 2016

  De warenmarkt in Voorthuizen van zaterdag 9 april 2016 wordt verplaatst naar het parkeerterrein Smidsplein. Op dit marktterrein is de wegsleepregeling van kracht van vrijdag 8 april 21.00 uur tot zaterdag 9 april 15.00 uur.

 • 11 april 2016: Ondernemersbijeenkomst over overvalpreventie

  Het Keurmerk Veilig Ondernemen Barneveld en Voorthuizen organiseert – samen met de gemeente Barneveld en de politie – op 11 april 2016 een ondernemersbijeenkomst over veiligheid. De bijeenkomst in het Schaffelaartheater is bedoeld voor winkeliers en hun medewerkers.

  Lees meer
 • Subsidie voor onderzoek naar Poultry Expertise Centre Zuid-Korea

  Een groep van tien Nederlandse en vier Zuid-Koreaanse publieke en private partners, waaronder de gemeente Barneveld, het Poultry Expertise Centre, Wageningen Universiteit, Barneveldse bedrijven en de stad Iksan gaan onderzoeken of in de Zuid-Koreaanse stad een International Poultry Expertise Centre kan worden ontwikkeld. De Rijksoverheid heeft hiervoor een subsidie gegeven van € 50.000,- in het kader van kansrijke topsectoren in de agri- en foodsector.

  Lees meer
 • Werkzaamheden rotonde Thorbeckelaan/Nijkerkerweg

  De voorbereidende werkzaamheden voor de vergroting van de rotonde in de Thorbeckelaan/Nijkerkerweg in Barneveld zijn begonnen. Begin april 2016 worden kabels en leidingen verlegd, zodat deze niet onder de nieuwe rotonde komen te liggen.

  Lees meer
 • Referendum Oekraïne: opkomstpercentage 34% - 70,3% tegen

  Alle stemmen zijn geteld. Op 6 april 2016 heeft 34% van de stemgerechtigde inwoners zijn of haar stem uitgebracht. Van deze stemmers stemde 70,3% tegen het associatieakkoord met Oekraïne.

 • Wegwerkzaamheden Stationsweg op 6 april 2016

  Op woensdag 6 april 2016 wordt de klinkersleuf in de Stationsweg, ter hoogte van de Wencopperweg, voorzien van asfalt. De klinkersleuf werd gemaakt tijdens het verleggen van de aansluiting van de Wencopperweg en voor nood met klinkers gevuld. Wij ontvingen de afgelopen periode verschillende klachten van automobilisten en daarom is besloten om deze klinkersleuf met spoed voorzien van asfalt.

  Lees meer
 • CJG Barneveld organiseert oudercursus ADHD (Anders Denken, Handiger Doen)

  Het Centrum voor Jeugd en Gezin Barneveld en het Centrum voor Jeugd en Gezin Scherpenzeel organiseren op 10, 17, 24 en 31 mei 2016 een cursus voor ouders van pubers (vanaf groep 8 van de basisschool tot en met 17 jaar) met druk en chaotisch gedrag. De cursus wordt gegeven in de CJG-ruimte van het CJG Scherpenzeel in het Eerstelijnsgebouw Het Foort.

  Lees meer
 • Werkzaamheden toe- en afrit A1 / Baron van Nagellstraat

  Komende nacht (van 4 op 5 april 2016) worden grootschalige werkzaamheden uitgevoerd aan de kruising van de toe- en afrit A1 en de Baron van Nagellstraat bij Harselaar. Op dinsdag 5 april 2016 ziet de situatie er heel anders uit. Houdt u er rekening mee?

 • Werkzaamheden kruising A1/Baron van Nagellstraat

  Vanaf maandag 4 april 2016 is er een gewijzigde situatie op de kruising van de Baron van Nagellstraat met de toe- en afrit van de A1 en de Mercuriusweg (bij de carpoolplaats Harselaar).

  Lees meer
 • Tweede masterclass voor ZZP-ers op 25 april 2016

  De gemeente Barneveld organiseert, in samenwerking met ZZP Valley, dit jaar zes zogenoemde Masterclasses voor zzp-ers over onderwerpen waar zij vaak als zelfstandig ondernemer mee te maken hebben. De eerste Masterclass, op 7 maart jl., was een overweldigend succes.

  Lees meer
 • College van B&W presenteert concept Jaarverslaggeving 2015

  Decentralisaties – Groei – Investeringen
  De gemeente Barneveld sluit het jaar 2015 af met een positief resultaat van € 1,4 miljoen. Dat staat in de Jaarverslaggeving 2015 (concept versie). Het afgelopen jaar was onder andere het jaar van de invoering van drie zorgwetten en de blijvende groei van het aantal woningen en bedrijven in Barneveld. Daarnaast werd voor meer dan € 16 miljoen geïnvesteerd in scholen, wegen en andere voorzieningen voor inwoners en ondernemers.

  Lees meer
 • Barneveld onderzoekt behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen

  Input voor Regionaal Programma Bedrijventerreinen

  De gemeente Barneveld onderzoekt de behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen. De uitkomsten worden gebruikt voor het opstellen van het Regionaal Programma Bedrijventerreinen, dat op dit moment wordt geactualiseerd. De gemeente Barneveld vindt het belangrijk – in het bijzonder vanwege de blijvende belangstelling voor bedrijventerreinen in Barneveld – dat de wensen en bestaande initiatieven (Stroe, Voorthuizen en Kootwijkerbroek) worden meegenomen in deze regionale visie. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Arcadis.

  Lees meer
 • Referendum over EU-verdrag met Oekraïne op 6 april 2016

  Stemmen kan bij ieder stembureau in Barneveld
  Op woensdag 6 april 2016 wordt in Nederland een raadgevend referendum gehouden over het EU-verdrag met Oekraïne. Kiesgerechtigde inwoners van Barneveld kunnen op die dag hun stem in ieder stembureau in Barneveld uitbrengen. Daarnaast is er een mobiel stembureau dat gedurende de dag op een aantal locaties in de gemeente wordt opgesteld. Ook stuurt de gemeente inwoners – samen met de stempas – een brief met informatie over het referendum en een overzichtskaartje met daarop alle stembureaus. Lees meer op: www.barneveld.nl/verkiezingen.

 • Onderzoek naar toekomst van Sociaal Werk bedrijf Permar afgerond

  Onderzoeksbureau Langedijk Samenwerken aan Oplossingen (SWO), schetst vier scenario's voor de toekomst van Permar WS. Barneveld, Ede, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen, de vijf gemeenten die deelnemen in Permar WS delen de conclusie uit het onderzoeksrapport dat er geen toekomst meer is voor de gemeenschappelijke regeling (GR) van Permar WS. Het rapport is deze week aangeboden aan de in Permar deelnemende gemeenten. Na besluitvorming over het rapport en de toekomst van Permar in de vijf gemeenteraden, vindt nadere uitwerking van het genomen besluit plaats.

  Lees meer
 • Gemeente Barneveld stimuleert duurzame cultuur- en sportaccommodaties

  Aanvraag subsidie vanaf 10 maart 2016 mogelijk

  De gemeente Barneveld wil maatschappelijke organisaties op  het gebied van sport en cultuur stimuleren om duurzame energie op te wekken en om energie te besparen. Met de duurzaamheidssubsidie Sport en Cultuur wil de gemeente sport- en culturele verenigingen stimuleren om te investeren in energiebesparing en duurzame energieproducten waarmee de verenigingen zelf energie en dus geld kunnen besparen.

  Lees meer
 • College van B&W vraagt om reactie op concept Strategische Visie Barneveld 2030

  De gemeente Barneveld stelt een nieuwe toekomstvisie op. De afgelopen maanden is op verschillende manieren met inwoners, organisaties en ondernemers gesproken over hoe Barneveld zich de komende jaren zou kunnen of moeten ontwikkelen. Het concept van de Strategische Visie Barneveld 2030 is klaar. Tot en met woensdag 23 maart 2016 kan iedereen die dat wil een reactie geven.

  Lees meer
 • Gespreksgroep voor kinderen met een bijzondere broer of zus

  Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld en MEE Veluwe organiseren voor kinderen van 9 t/m 12 jaar die een broer of zus (brus) hebben met autisme of ADHD een Brussengroep. Op 29 maart 2016 start de eerste van vier bijeenkomsten bij het CJG Barneveld, Bouwheerstraat 52 in Barneveld. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

  Lees meer
 • Contractovername TSN door Stichting Familiehulp

  De Stichting Familiehulp (een initiatief van Buurtzorg) heeft de gemeente Barneveld voorgesteld om de taken van de binnenkort failliete thuiszorgorganisatie TSN in Barneveld over te nemen. Het college heeft onder voorwaarden besloten in te stemmen met deze contractovername. Dat betekent dat medewerkers van TSN worden overgenomen door de nieuwe Stichting Familiehulp en dat de relatie tussen hulp en inwoner zoveel mogelijk in stand blijft.

  Lees meer
 • Volgende week géén inzameling van GFT-afval

  De gemeente Barneveld zamelt van maandag 22 tot en met vrijdag 26 februari 2016 géén GFT-afval in. De eerstvolgende GFT-ronde vindt plaats in week 10 (vanaf maandag 7 maart 2016). De inzameling van kunststof huishoudelijk afval in plastic zakken vindt wel plaats.

  Lees meer
 • Waarom worden de bermen in het buitengebied niet gerepareerd?

  Verschillende inwoners – veelal bewoners van het buitengebied – attenderen ons op de soms matige kwaliteit van de bermen in het buitengebied. We zijn hiervan op de hoogte, maar we kunnen er op dit moment helaas weinig aan doen. Dat heeft te maken met de wisselende weersomstandigheden in de winterperiode.

  Lees meer
 • ZZP-er? Kom naar de Masterclasses van de gemeente Barneveld

  De gemeente Barneveld organiseert zes themabijeenkomsten voor ZZP-ers over onderwerpen waar zij vaak als zelfstandig ondernemer mee te maken hebben. De eerste bijeenkomst, over boekhouding en fiscaliteiten, wordt op 7 maart 2016 georganiseerd in het Schaffelaartheater.

  Lees meer
 • College wil duurzaamheidslening verhogen en breder beschikbaar stellen

  Het college van burgemeester en wethouders wil het te lenen bedrag voor de duurzaamheidslening verhogen naar € 25.000,-. Behalve inwoners, moeten dadelijk ook culturele instellingen en sportverenigingen met een eigen accommodatie een aanvraag voor de lening kunnen doen. Barneveld werkt hard aan een energiezuinige gemeente en stimuleert daarom verschillende initiatieven om energie te besparen en om de duurzaamheid te bevorderen. Met het aanpassen van de duurzaamheidsverordening wil de gemeente de drempel nog verder verlagen om duurzame investeringen in een woning of accommodatie te realiseren.

  Lees meer
 • Meer bedrijven en meer banen in Barneveld

  De gemeente Barneveld telde in december 2015 ruim 5.700 bedrijven. In 2015 is het aantal bedrijven ten opzichte van het voorgaande jaar met zo’n 3,4% gegroeid. Deze groei is vooral te danken aan het aantrekken van de economie en de realisering van nieuwe bedrijventerreinen in Barneveld. Ook het aantal banen groeide: van 30.720 in 2014 naar 31.110 in 2015.

  Lees meer
 • College wil Duurzaam Energie Bedrijf Barneveld stimuleren met startbijdrage

  Het college van burgemeester en wethouders wil het maatschappelijk initiatief van Duurzaam Energie Bedrijf Barneveld (DEB) ondersteunen met een lening als startbijdrage. Barneveld werkt hard aan een energiezuinige gemeente en stimuleert daarom verschillende initiatieven om energie te besparen en om de duurzaamheid te bevorderen. Met de lening kan DEB energieprojecten in de gemeente starten waarin bedrijven en inwoners kunnen participeren.

  Lees meer
 • Commissaris van de Koning Cornielje brengt werkbezoek aan Barneveld

  Op donderdag 18 februari 2016 brengt de commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje, een werkbezoek aan de gemeente Barneveld. Naast gesprekken met college en gemeenteraad brengt hij een bezoek aan het internationaal opererende bedrijf DO-IT op Harselaar en aan Kinderhospice Binnenveld in de Esvelderbeekzone.

  Lees meer
 • Maatregelen voor een aantrekkelijker centrumwinkelgebied

  Het college van burgemeester en wethouders, de Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV) en het Centrum Ontwikkeling Barneveld (COB) hebben afspraken gemaakt om het centrumwinkelgebied van Barneveld aantrekkelijker te maken. Deze afspraken zijn een uitwerking van het centrumdebat, dat in mei 2015 werd georganiseerd in de Veluwehal.

  Lees meer
 • Vuurwerkafval? Ruim het op en stop het in de speciale vuurwerkafvalzak

  Een schoon begin van 2016? Ruim het vuurwerkafval op met de speciale vuurwerkafvalzak die vorige week huis-aan-huis is verspreid. Met deze zak kan al het vuurwerkafval na de jaarwisseling worden verzameld. Als iedereen dit doet, ziet de straat er netjes uit en krijgen kinderen geen kans om te spelen met vuurwerkresten. De volle vuurwerkafvalzak mag in de grijze restafvalcontainer. Wie méér vuurwerkafval heeft, kan dit brengen naar Milieustraat Otelaar. De Milieustraat is op dinsdag 5 januari 2016 weer geopend vanaf 9.00 uur.

 • Vrij parkeren tijdens de feestdagen

  Van 23 december  tot en met 3 januari 2016 hoeft u niet te betalen voor het parkeren in Barneveld centrum. De parkeerautomaten zijn in deze periode buiten gebruik gesteld om vandalisme door vuurwerk tegen te gaan. Er geldt tijdens de aangegeven periode geen betaalplicht voor parkeerbelasting.

 • Bruil Infra B.V. gaat bedrijventerrein Harselaar-Zuid bouwrijp maken

  De firma Bruil Infra B.V. uit Ede gaat het nieuwe bedrijventerrein Harselaar-Zuid bouwrijp maken. Dat is de uitkomst van de aanbestedingsprocedure. De werkzaamheden bestaan uit het bouwrijp maken van Harselaar-Zuid én de aanleg van de infrastructuur, zoals de nieuwe verbindingsweg tussen het bedrijventerrein en de Wesselseweg bij Kootwijkerbroek.

  Lees meer
 • Midden- en kleinbedrijf steeds tevredener over de gemeente Barneveld

  Het Midden- en Kleinbedrijf in Barneveld is steeds tevredener over de gemeente Barneveld en de manier waarop de gemeente zich voor ondernemers inzet. Dat blijkt uit het onderzoek naar de MKB-vriendelijkste van Nederland. Barneveld scoort aanmerkelijk hoger dan de landelijke cijfers.

  Lees meer
 • Tips tegen identiteitsfraude

  Wanneer uw identiteitsgegevens worden gestolen kan een ander zich voordoen als u. We noemen dit 'identiteitsfraude' en het kan ingrijpende gevolgen hebben.  Maar gelukkig kunt u zelf veel doen om het te voorkomen.

  Lees meer
 • Vrij parkeren op bepaalde parkeerterreinen

  Burgemeester en wethouders hebben besloten om op een aantal parkeerterreinen vrij (gratis) parkeren in te voeren. Er geldt dan geen betaalplicht voor parkeerbelasting. Het doel van de maatregel is om het centrumbezoek te bevorderen.

  Lees meer
 • NOC*NSF en FrisValley informeren sportclubs over verantwoord alcoholgebruik

  Sportkoepel NOC*NSF, Sportservice Veenendaal, Korfbalvereniging SKF en het regionale alcoholmatigingsproject FrisValley organiseren op maandag 21 december 2015 een boeiende informatiebijeenkomst over verantwoord alcoholgebruik bij sportverenigingen. De bijeenkomst – bij Korfbalvereniging SKF in Veenendaal – is bedoeld voor besturen, voorzitters en leden van bar- en kantinecommissies en trainers en coaches van sportverenigingen uit Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen.

  Lees meer
 • College van B&W komt met richtlijnen voor terrasoverkappingen bij horeca

  Het college van B&W van Barneveld heeft richtlijnen opgesteld voor terrasoverkappingen bij horecavoorzieningen. De richtlijnen zijn opgesteld omdat terrasoverkappingen een grote invloed hebben op de uitstraling en het gebruik van de openbare ruimte.

  Lees meer
 • Bewoners Voorthuizen planten bomen en struiken voor een mooier buitengebied

  Bewoners uit Voorthuizen planten binnenkort meer dan 12.000 struiken en ruim 350  bomen voor een mooier buitengebied. Zij doen mee aan ‘Voorthuizen in het Groen’, een beplantingsproject van de gemeente Barneveld, Plaatselijk Belang Voorthuizen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). De uitdeeldag van het plantmateriaal vindt plaats op zaterdag 28 november 2015.

  Lees meer
 • Bouw innovatieve en educatieve pluimveestal van start

  Binnenkort krijgen kennis en innovaties binnen de pluimveesector letterlijk onderdak in het Poultry Innovation Lab in Barneveld, een showcase met een pluimveestal én business centre. Het Poultry Innovation Lab zal door het Poultry Expertise Centre worden ingezet voor praktijktraining en kennisoverdracht. Dit in een steeds wisselende en veranderende stalomgeving, waarin leerlingen, studenten en professionals bezig zijn met de praktijk en praktijkinnovaties. Op 26 november 2015 wordt de eerste steen van het Poultry Innovation Lab gelegd door de heer dr. J.W.A. van Dijk, de burgemeester van Barneveld.

  Lees meer
 • Wordt Barneveld de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland?

  De gemeente Barneveld is in 2013 uitgeroepen tot MKB-vriendelijkste gemeente van de provincie Gelderland en doet nu opnieuw mee aan deze peiling. De gemeente Barneveld hoopt dat het midden- en kleinbedrijf weer deelneemt aan het tweejaarlijkse onderzoek van MKB-Nederland en VNO-NCW Midden.

  Lees meer
 • Handelsmissie Zuid-Korea legt basis voor nieuwe bedrijfscontacten

  Poultry Expertise Centre krijgt exclusieve mogelijkheid voor nevenvestiging in Oost Azië

  De handelsmissie naar Zuid-Korea – waaraan verschillende bedrijven, brancheorganisaties en ook de gemeente Barneveld deelnamen – heeft de bestaande contacten met de Zuid-Koreaanse stad Iksan verstevigd en heeft de basis gelegd voor nieuwe bedrijfsontwikkelingen en kennisuitwisselingen. De gemeente Barneveld en de stad Iksan tekenden een Memorandum of Understanding, waarin onder andere is geregeld dat het Poultry Expertise Centre Barneveld de exclusieve mogelijkheid krijgt om in Oost Azië een nevenvestiging te ontwikkelen.

  Lees meer
 • Barneveld doet weer mee aan de verkiezing voor MKB-vriendelijkste gemeente

  Economische ontwikkeling, meer werkgelegenheid en een prettige woon- en werkomgeving. Een goed ondernemersklimaat draagt daaraan bij. Voor de vierde keer op een rij organiseert MKB Nederland de landelijke verkiezing voor MKB-vriendelijkste gemeente. De gemeente Barneveld nodigt haar ondernemers uit om hun mening te laten doorklinken en hun stem uit te brengen.

  Lees meer
 • Het Ondernemersloket

  Het Ondernemersloket is de schakel tussen het lokale bedrijfsleven en onderwijs, ondernemersorganisaties en overheid. Het Ondernemersloket helpt u graag verder bij uw vragen en wijst u de kortste weg naar de juiste informatie en/of instellingen.

  Lees meer
 • Conferentie: Samen werken aan lokaal ondernemerschap

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Platform Publieke Ondernemersadviesorganisaties organiseren op 19 november 2015 een conferentie over het versterken van de verbinding tussen sociaal en economisch beleid, vernieuwing van de BBZ en actuele ontwikkelingen op het gebied van lokaal ondernemerschap.

  Lees meer
 • Gemeente Barneveld zet instrument Social Return in bij inkoop- en aanbestedingsbeleid

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om Social Return in te zetten als instrument bij het aanbestedings- en inkoopbeleid. Het betekent dat bij inkoop- of aanbestedingstrajecten die de gemeente Barneveld uitvoert Social Return mee wordt genomen in de opdracht als het totale bedrag € 200.000,- of meer is. Als het totaalbedrag onder de € 200.000 ligt, dan wordt op vrijwillige basis om Social Return afspraken gevraagd.

  Lees meer
 • Gemeenteraad wil aansluiting A1-A30 in Strategische Agenda Regio FoodValley

  De gemeenteraad van Barneveld heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd om de aanpak van de aansluiting A1-A30 – waar de filedruk steeds meer toeneemt – op te laten nemen in de Strategische Agenda van Regio FoodValley. Op dit moment staat deze aansluiting er niet in; de raad vindt dat een gemiste kans vanwege het grote belang van de aansluiting voor de bereikbaarheid van Barneveld en Regio FoodValley.

  Lees meer
 • Aanvragen feesten jaarwisseling en ontheffingen sluitingsuur jaarwisseling moeten uiterlijk 1 november 2015 binnen zijn

  De jaarwisseling komt weer snel dichterbij. De afgelopen jaren heeft de burgemeester beleid vastgesteld om de jaarwisseling goed en rustig te laten verlopen. Ook dit jaar is er weer regelmatig overleg met alle veiligheidspartners. Alle activiteiten tijdens deze oud en nieuw viering worden door de gemeente gecoördineerd en gecontroleerd.

  Lees meer
 • Barneveld zet zich in voor opvang en begeleiding van (extra) statushouders

  De gemeente Barneveld wil zich inzetten voor de opvang en begeleiding van (extra) statushouders in Barneveld. Want naast de gebruikelijke opvang is extra huisvesting nodig vanwege de aanhoudende stroom vluchtelingen die naar Nederland komt en over de gemeenten wordt verdeeld. Er is met name behoefte aan vrijwilligers om deze statushouders te begeleiden en extra huisvestingsmogelijkheden. Op 29 september 2015 wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd waar de gemeente Barneveld en VluchtelingenWerk Barneveld belangstellenden over beide zaken informeren.

  Lees meer
 • Groen licht voor Bestemmingsplan Buitengebied

  Het Bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Barneveld is onherroepelijk. Dat bepaalde gisteren de Raad van State. Hiermee komt een einde aan een jarenlang proces om het bestemmingsplan op en vast te stellen. De gemeente Barneveld is blij dat er een nieuw bestemmingsplan is dat de planologische basis vormt voor (ontwikkelingen in) het buitengebied.

  Lees meer
 • Onderzoek naar mogelijkheden voor compacter centrumwinkelgebied

  De gemeente Barneveld gaat onderzoek doen naar een compacter centrumwinkelgebied. Het onderzoek wordt gedaan door Seinpost Adviesbureau en is onder andere bedoeld om leegstand van winkelpanden zoveel als mogelijk tegen te gaan. Het onderzoek is één van de acties die zijn genoemd in het "Position Paper Centrum Barneveld" dat de gemeenteraad in 2014 vaststelde.

  Lees meer
 • Barneveld start aanbesteding voor bouwrijp maken van Harselaar-Zuid

  De gemeente Barneveld is gestart met de aanbesteding voor het bouwrijp maken van het nieuwe bedrijventerrein Harselaar-Zuid. Het is de bedoeling dat op of rond 1 december 2015 wordt gestart met de aanleg van het 34 hectare grote bedrijventerrein.

  Lees meer
 • 16 september 2015: Ondernemers bijeen tijdens Prinsjesdagontbijt

  Op de derde dinsdag van september is het Prinsjesdag, de start van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal. Dit is ook het moment waarop de begroting en plannen van de regering voor het komende jaar bekend gemaakt worden; van oudsher een cijferwaterval met grote impact op ondernemers. De gemeente Barneveld, Schuiteman Accountants & Adviseurs, Rabobank Gelderse Vallei, MKB-Nederland Midden en VNO-NCW Midden organiseren traditiegetrouw op de woensdagochtend na Prinsjesdag een ontbijt voor ondernemers.

  Lees meer
 • Provincie monitort (landbouw)verkeer rond Voorthuizen vanwege aanleg rondweg

  De provincie Gelderland heeft adviesbureau KEYPOINT opdracht gegeven om tussen 25 september 2015 en 13 oktober 2015 op 5 kruispunten verkeersobservatiecamera’s te plaatsen in Voorthuizen.

  Lees meer
 • Innovatieve kaasmakerijen in de FoodValley regio boeren goed

  Slechts in beperkte kring is het bekend: verscholen in de FoodValley regio van de Gelderse Vallei worden de meest fantastische kazen gemaakt. Van de melk van de Jersey koe, de brandrode koe, de Blaarkop en de Montbéliarde maken innovatieve ondernemers hoogstaande kazen met veel smaak. Raszuivere melk van topkwaliteit, rijping in de eigen korst, vakmanschap en de bijzondere, natuurlijke omstandigheden van de Gelderse Vallei zijn belangrijke elementen voor het succes van deze kazen. De consument weet dat te waarderen want de kaasmakerijen Remeker, Brandrood en Meester Affineurs kunnen de vraag nauwelijks aan. De boeren tonen aan dat er een goede markt is voor een onderscheidend kwaliteitsproduct.

  Lees meer
 • Uitnodiging Marktconsultatie

  Specifieke vormen van naschoolse opvang en logeeropvang in het kader van respijtzorg

  De gemeente Barneveld heeft zich voorgenomen in het kader van respijtzorg specifieke vormen van naschoolse opvang en logeeropvang als algemene voorziening aan te bieden. De gemeente Barneveld nodigt marktpartijen uit deel te nemen aan een marktconsultatie. Op 7 september 2015 van 10.00 tot 12.00 uur vindt de consultatie plaats in het gemeentehuis, Raadhuisplein 2, Barneveld.

  Lees meer
 • Wegwerkzaamheden Barneveldseweg (Ede)

  De gemeente Ede start op 13 augustus 2015 met wegwerkzaamheden aan de Barneveldseweg (tussen Barneveld en Lunteren). In verband daarmee wordt het verkeer omgeleid. De werkzaamheden duren tot medio september.

  Lees meer
 • Werkzaamheden fietspad Rubensstraat Voorthuizen

  Op donderdag 16 juli 2015 worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het fietspad van de Rubensstraat in Voorthuizen. De boomwortels drukken het asfalt omhoog waardoor voor fietsers een onveilige situatie ontstaat.

  Lees meer
 • Oud-burgemeester A.C.Ph. (Ton) Hardonk overleden

  De gemeenteraad, het college van B&W en de medewerkers van de gemeente Barneveld hebben met verdriet kennisgenomen van het overlijden van de heer A.C.Ph. (Ton) Hardonk.

  Lees meer
 • Concert Muziekgezelschap De Harmonie afgelast

  Het concert van Muziekgezelschap De Harmonie (dat vanmiddag op het Raadhuisplein zou worden gehouden) gaat in verband met de voorspelde hitte niet door. Het concert is verplaatst naar 5 september 2015.

 • Minister: ,,Onderzoek én maatregelen voor verbetering aansluiting A1/A30"

  Ondernemers en bestuurders van Regio FoodValley en Regio Amersfoort verheugd

  Minister M. Schultz van Haegen van Infrastructuur & Milieu gaat, samen met de provincie Gelderland en Regio FoodValley, daartoe aangespoord door de fracties van VVD, PvdA, CDA, SGP en ChristenUnie, onderzoek doen naar de knelpunten op en rond de aansluiting A1/A30 bij Barneveld. Daarnaast hebben de partijen in een motie gevraagd om te bekijken welke maatregelen op korte termijn mogelijk zijn om de doorstroming op en rond het knooppunt te bevorderen. De minister gaf aan ook dit te zullen oppakken. De bewindsvrouw deed deze toezeggingen tijdens het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer. Veel partijen in de Tweede Kamer drongen er bij de minister op aan om zo’n onderzoek te doen omdat de aansluiting nooit als knooppunt van snelwegen is ontworpen en het op en rond dit knooppunt de afgelopen jaren steeds drukker is geworden met alle gevolgen voor bereikbaarheid en milieu van dien.

  Lees meer
 • Groen licht voor aanleg bedrijventerrein Harselaar-Zuid (34 hectare)

  De gemeente Barneveld kan beginnen met de aanleg van het nieuwe bedrijventerrein Harselaar-Zuid. De Raad van State in Den Haag heeft het beroep, dat een ondernemer uit Kootwijkerbroek tegen het bestemmingsplan Harselaar-Zuid Fase 1a had ingediend, afgewezen.

  Lees meer
 • Gemeente en eigenaren van cafés sluiten horecaconvenant

  De gemeente Barneveld en eigenaren van cafés in de gemeente Barneveld hebben, samen met de politie, Koninklijke Horeca Nederland en omwonenden van horecazaken, afspraken gemaakt over uitgaan in de gemeente. De afspraken zijn vastgelegd in een convenant dat op dinsdag 30 juni 2015 is ondertekend.

  Lees meer
 • Stichting Wisent op de Veluwe krijgt subsidie van Barneveld

  De Stichting Wisent op de Veluwe, die zich inzet voor de komst van de wisent op de Veluwe, krijgt de komende drie jaar een jaarlijkse subsidie van ruim € 3.200,-. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Ook krijgt de stichting een lening van € 2.500,- om de eerste kosten voor te financieren. De stichting heeft de gemeenten Apeldoorn en Ede ook om een bijdrage gevraagd.

  Lees meer
 • College van B&W presenteert Energievisie 'Investeren in Barneveldse Bronnen'

  De gemeente Barneveld bespaart de komende jaren 2% energie per jaar en wekt in 2020 20% van de energie duurzaam op. Dat staat in Energievisie ‘Investeren in Barneveldse Bronnen’ die door het college van B&W is gepresenteerd. De gemeentelijke energieambitie ligt daarmee hoger dan de landelijke doelstellingen. Het college voelt, meer dan ooit, de urgentie om een bijdrage te leveren aan een schone, betrouwbare en betaalbare energievoorziening.

  Lees meer
 • Barneveld en BMV werken aan verbetering van winkelcentrum Barneveld

  De gemeente Barneveld en de Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV) werken op een constructieve manier aan de verbetering van het winkelcentrum van Barneveld. Dat blijkt uit de voortgangsrapportage van de uitvoering van het position paper, een document waarin staat op welke manier de beleving, de voorzieningen en de mobiliteit van het winkelcentrum van Barneveld wordt verbeterd.

  Lees meer
 • Rioleringswerkzaamheden rotonde Bouwheerstraat / Oude Bouwheerstraat

  De gemeente Barneveld herstelt vandaag (9 juni 2015) en morgen (10 juni 2015) de riolering bij de rotonde Bouwheerstraat / Oude Bouwheerstraat. Dat moet met spoed gebeuren.

  Lees meer
 • Asfaltonderhoud Klettersteeg

  Op donderdag 11 juni 2015 start de gemeente Barneveld met asfaltonderhoud op de Klettersteeg. Vorige week werd duidelijk dat de gemeente Leusden op hun deel van de Klettersteeg asfaltonderhoud gaat uitvoeren. Op het gedeelte Jan van Arkelweg tot en met de inrit richting huisnummers 26-28 brengt de gemeente Barneveld twee lagen nieuw asfalt aan.

  Lees meer
 • Reigerstraat afgesloten in verband met rioleringswerkzaamheden

  Van 8 juni tot en met 12 juni 2015 wordt de Reigerstraat afgesloten in verband met rioleringswerkzaamheden. Het verkeer wordt omgeleid. Hebt u vragen? Neem dan contact op met de heer W. de Boer van de gemeente Barneveld, tel. 14 0342 (netnummer niet nodig).

 • College van B&W presenteert Kadernota 2016-2019

  Sluitend meerjarenperspectief zonder belastingverhogingen

  Het college van B&W heeft de Kadernota 2016-2019 gepresenteerd. In de kadernota staan de plannen voor het komende begrotingsjaar en de drie jaren daarna. De belangrijkste thema’s die aandacht vragen zijn het sociaal domein, de bereikbaarheid en de bedrijvigheid, de woon- en leefomgeving en de financiële positie van de gemeente. De kadernota laat financieel een overschot zien; daarvan is een gedeelte bestemd voor nieuwe ontwikkelingen, zoals het voortzetten van de subsidie voor de Volksuniversiteit Barnevue, de aanleg van twee natuurgrasvoetbalvelden bij SDVB en diverse duurzaamheidsactiviteiten. Op 17 juni 2015 bespreekt de gemeenteraad de Kadernota 2016-2019.

  Lees meer
 • Grond Van den Berglaan in Voorthuizen overgedragen aan WSB

  Op maandag 11 mei 2015 ondertekenden wethouder De Kruijf van de gemeente Barneveld en directeur Jongstra van Woningstichting Barneveld de leveringsakte van de grond aan de Van den Berglaan in Voorthuizen. Hiermee is de grond, gelegen in de wijk De Kromme Akker, eigendom van Woningstichting Barneveld. De eigendomsoverdracht is een belangrijke stap in de voorbereiding op de bouw van seniorenappartementen en de aanleg van het openbaar groen met speelfunctie in de wijk.

  Lees meer
 • Centrumdebat over toekomst van het winkelcentrum van Barneveld

  Gemeente en Barneveldse Middenstandsvereniging organiseren centrumdebat
  Gesprekken over beleving, voorzieningen en mobiliteit

  De gemeente Barneveld en de Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV) organiseren op dinsdag 19 mei 2015 een publieksdebat over de toekomst van het winkelcentrum van Barneveld. Tijdens het debat worden drie thema’s besproken: beleving, voorzieningen en mobiliteit. Het debat wordt gehouden in de Veluwehal aan de Nieuwe Markt en begint om 19.30 uur.

  Lees meer
 • Verkeerslichten Drostendijk ontregeld

  De verkeerslichten op het kruispunt Drostendijk/Dr. Willem Dreeslaan zijn ontregeld. Hierdoor is het mogelijk dat weggebruikers langer dan gebruikelijk voor een rood stoplicht moeten wachten.

  Dat is een - vervelend - gevolg van de asfalteringswerkzaamheden die de afgelopen periode hebben plaatsgevonden. Hierbij moesten ook de detectielussen in het asfalt worden vervangen en opnieuw ingesteld. Deze instelling is nu niet correct, waardoor de verkeerslichten te lang op groen staan (in de meest ongunstige situatie is er sprake van een maximale wachttijd van 120 seconden). De gemeente Barneveld heeft de aannemer daarom gevraagd de techniek met spoed opnieuw in te regelen zodat het verkeer, als vanouds, op de juiste manier wordt geregeld. De herstelwerkzaamheden gaan vrijdag 8 mei plaatsvinden.

 • Barneveld pakt zwerfafval aan

  De gemeente Barneveld gaat met verschillende projecten de strijd tegen zwerfafval aan. Dat gebeurt onder andere met investeringen in de openbare ruimte en informatie- en educatieprojecten. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat besloten. Voor de zwerfafvalaanpak is € 64.000,- beschikbaar: de gemeente Barneveld ontvangt dit bedrag vanuit het Afvalfonds Verpakkingen.

  Lees meer
 • Barneveld zoekt naar overbodige en omslachtige regelgeving

  De gemeente Barneveld pakt de komende periode overbodige regelgeving voor inwoners en ondernemers aan. De zoektocht leidt uiteindelijk tot een overzicht met regels die écht nodig zijn en die ervoor zorgen dat Barneveld een fijne plek is om te wonen, te werken en te verblijven. Zonder overbodige regels en met zo min mogelijk administratieve lasten.

  Lees meer
 • Barneveld in top 50 van economische toplocaties van Nederland

  Sterke economische structuur en groei van arbeidsplaatsen en ondernemingen

  De gemeente Barneveld hoort bij de 50 economische toplocaties van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van weekblad Elsevier dat eind vorige week verscheen. Vorig jaar stond de Gelderse gemeente nog op de 54e plaats, maar is nu – als enige Regio FoodValley-gemeente – doorgedrongen tot de 50 beste economische toplocaties van Nederland. De sterke economische structuur en de groei van het aantal arbeidsplaatsen en ondernemingen hebben hier onder andere voor gezorgd.

  Lees meer
 • Update - Rapportage "Bouwen aan de Barnseweg"

  De gemeente Barneveld heeft prof. dr. J.H.J. van den Heuvel gevraagd onderzoek te doen naar de bestemmingsplanherziening met betrekking tot de Barnseweg 14 in het algemeen en de rol van de gemeente Barneveld en raadslid H.C. van den Brink in het bijzonder.

  Lees meer
Archief

Daarom Barneveld

Ga naar de website www.daaromBarneveld.nl

Raadhuisplein 2, 3771 ER Barneveld, T 14 0342 (netnummer niet nodig), E info@barneveld.nl  -  Privacystatement - Proclaimer - Cookies

Website daarom Barneveld