De Glind

Bokspringen op de muziektentDe Glind is een klein dorp in de gemeente Barneveld in het midden van Nederland, in de provincie Gelderland. Het is gelegen tussen Barneveld zelf en Leusden. Bij het horen van de plaatsnaam De Glind denken veel mensen aan het "Jeugddorp De Glind".  Van oudsher werden hier uithuisgeplaatste kinderen opgevangen in een gezinshuis.

Daardoor zijn in het dorp zijn verschillende (jeugd-)zorginstellingen actief. De Glind biedt kinderen met bijvoorbeeld een verstandelijke of lichamelijke beperking, psychische of gedragsproblemen een omgeving waar zij kunnen leren wonen, werken en spelen. Maar De Glind is geen instelling, het is een gewoon dorp. Niet iedereen die er woont, werkt in de zorg. Op de scholen zitten ook kinderen van buiten De Glind. 

Voorzieningen

Door de aanwezigheid en oorsprong van de Glind zijn in het kleine dorp veel recreatieve mogelijkheden voor de jeugd, zoals een kinderboerderij, manege, jeugdherberg en een zwembad.

Raadhuisplein 2, 3771 ER Barneveld, T 14 0342 (netnummer niet nodig), E info@barneveld.nl  -  Privacystatement - Proclaimer - Cookies

Website daarom Barneveld