Cultuurhistorie

Klokbeker uit Voorthuizen (museum Nairac)In de gemeente Barneveld treft u uiteenlopende landschappen aan die ieder hun eigen geschiedenis hebben (zandverstuivingen in Kootwijk, de bossen van Garderen, de heide van Stroe, het veengebied van Zwartebroek en het kleinschalige landschap van De Glind). Houtwallen, grafheuvels, gebouwde monumenten, oude wegen, schaapskooien vormen samen een spannend geheel dat we samenvatten met de term cultuurhistorie. Dit afwisselende landschap is ontstaan door een ontwikkeling die duizenden jaren geleden begon en waar steeds nieuwe elementen aan toe worden gevoegd. Door het in kaart brengen van de cultuurhistorische elementen en een waardering van het landschap worden we meer bewust van onze omgeving. Het vormt een inspiratiebron voor nieuwe ontwikkelingen en wordt gewaardeerd door de vele gasten van Barneveld.

Momenteel beschikken we al over een archeologische beleidskaart en een bijzonder bestand van gebouwde monumenten. Hierover vindt u meer informatie in het linker menu. De cultuurhistorische waardenkaart van de gemeente is momenteel in voorbereiding.

Een bezoekje waard

 logo museum Nairac

Raadhuisplein 2, 3771 ER Barneveld, T 14 0342 (netnummer niet nodig), E info@barneveld.nl  -  Privacystatement - Proclaimer - Cookies

Website daarom Barneveld