Startpagina

Startpagina

Afbeelding van ansichtkaart uit Eerste Wereldoorlog

 Uitgelicht: kaart uit de Eerste Wereldoorlog. In de webexpositie meer kaarten uit de Grote Oorlog.

 

Welkom op de website van het Gemeentearchief Barneveld

 

Bezoekadres

De studiezaal van het Gemeentearchief Barneveld is gevestigd in het Gemeentehuis:

Raadhuisplein 2

3771 ER Barneveld

 

Openingstijden studiezaal:

Dinsdag tot en met donderdag, van 09.00 tot 16.30 uur, uitgezonderd de algemene en christelijke feestdagen die op weekdagen vallen.

Contact

Heeft u een vraag, opmerking of mededeling aan het Gemeentearchief Barneveld? Dan kunt u gebruik maken van het contactformulier.

Copyright

Geen enkele afbeelding of tekstbestand afkomstig uit ons (digitale) archief mag worden gepubliceerd zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming.

 

  • Publicaties uit de Franse Tijd (1795-1813) nu digitaal beschikbaar

    In het Gemeentearchief Barneveld ligt een bijzondere en voor Nederland unieke collectie van ruim duizend publicaties uit de Franse Tijd (1795-1813). Deze publicaties waren de manier van de landelijke en provinciale overheid om wet- en regelgeving bekend te maken aan het Nederlandse volk. Maar ook de geboorte van een prins (zoon van Napoleon Bonaparte) werd hiermee bekend gemaakt.

Archief

Geschiedenisquiz

Volgende maand is het weer Maand van de Geschiedenis. In Barneveld organiseert het Gemeentearchief voor de tiende keer de Barneveldse Geschiedenisquiz. Wilt u meedoen of als bezoeker komen kijken, kijkt u dan bij Geschiedenisquiz 2014 voor meer informatie.

Publicaties Franse Tijd online

Een unieke verzameling publicaties uit de Franse Tijd is nu digitaal te raadplegen. Kijkt u bij de "Publicaties Franse Tijd" in onze digitale toegangen.

Webexpo Eerste Wereldoorlog

Ook wij staan stil bij de Grote Oorlog die honderd jaar geleden losbarstte. In onze collectie hebben wij veel ansichtkaarten uit die tijd. In een webexpositie hebben wij een deel uitgelicht.