Startpagina

Startpagina

Afbeelding van ansichtkaart uit Eerste Wereldoorlog

 Uitgelicht: kaart uit de Eerste Wereldoorlog. In de webexpositie meer kaarten uit de Grote Oorlog.

 

Welkom op de website van het Gemeentearchief Barneveld

 

Bezoekadres

De studiezaal van het Gemeentearchief Barneveld is gevestigd in het Gemeentehuis:

Raadhuisplein 2

3771 ER Barneveld

 

Openingstijden studiezaal:

Dinsdag tot en met donderdag, van 09.00 tot 16.30 uur, uitgezonderd de algemene en christelijke feestdagen die op weekdagen vallen.

Contact

Heeft u een vraag, opmerking of mededeling aan het Gemeentearchief Barneveld? Dan kunt u gebruik maken van het contactformulier.

Copyright

Geen enkele afbeelding of tekstbestand afkomstig uit ons (digitale) archief mag worden gepubliceerd zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming.

 

  • Kadastrale Atlas Barneveld, Garderen en Voorthuizen 1832

    De stichting werkgroep Kadastrale Atlas Gelderland geeft in de loop van 2014 de kadastrale atlas van Barneveld uit. Net als de overige Gelderse kadastrale atlassen is ook deze atlas een prachtige uitgave met kaarten en achtergrondinformatie. Hiermee is van elk perceel gemakkelijk na te zoeken wie de eigenaar was in 1832 en waarvoor het perceel werd gebruikt.

Archief

Webexpo Eerste Wereldoorlog

Ook wij staan stil bij de Grote Oorlog die honderd jaar geleden losbarstte. In onze collectie hebben wij veel ansichtkaarten uit die tijd. In een webexpositie hebben wij een deel uitgelicht.

Heden en Verleden

De Barneveldse fotograaf Edwin van Middendorp legt het straatbeeld anno 2014 vast aan de hand van oude foto's die bij het Gemeentearchief liggen. In onze fotocollectie kunt u zijn foto's vinden door te zoeken op "Edwin van Middendorp". Bij elke moderne foto is een verwijzing naar de oude foto gegeven.

Op zijn eigen website www.groetenuitbarneveld.nl vindt u meer informatie over dit project.

Nieuwe inventarissen gereed

Van het archief van het Gemeentebestuur zijn twee nieuwe inventarissen gereed gekomen over de jaren 1948-1980 en de jaren 1981-1990. Deze inventarissen zijn ook digitaal te raadplegen via onze website: Inventaris Gemeentebestuur 1948-1980 en Inventaris Gemeentebestuur 1981-1990