Startpagina

Startpagina

Afbeelding van ansichtkaart

 Uitgelicht: kaart uit of vlak na de Eerste Wereldoorlog. In de webexpositie meer kaarten uit de Grote Oorlog.

 

Welkom op de website van het Gemeentearchief Barneveld

 

Bezoekadres

De studiezaal van het Gemeentearchief Barneveld is gevestigd in het Gemeentehuis:

Raadhuisplein 2

3771 ER Barneveld

 

Openingstijden studiezaal:

Dinsdag tot en met donderdag, van 09.00 tot 16.30 uur, uitgezonderd de algemene en christelijke feestdagen die op weekdagen vallen.

Contact

Heeft u een vraag, opmerking of mededeling aan het Gemeentearchief Barneveld? Dan kunt u gebruik maken van het contactformulier.

Copyright

Geen enkele afbeelding of tekstbestand afkomstig uit ons (digitale) archief mag worden gepubliceerd zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming.

 

  • Kadastrale Atlas Barneveld, Garderen en Voorthuizen 1832

    De stichting werkgroep Kadastrale Atlas Gelderland geeft in de loop van 2014 de kadastrale atlas van Barneveld uit. Net als de overige Gelderse kadastrale atlassen is ook deze atlas een prachtige uitgave met kaarten en achtergrondinformatie. Hiermee is van elk perceel gemakkelijk na te zoeken wie de eigenaar was in 1832 en waarvoor het perceel werd gebruikt.

Archief

Heden en Verleden

De Barneveldse fotograaf Edwin van Middendorp legt het straatbeeld anno 2014 vast aan de hand van oude foto's die bij het Gemeentearchief liggen. Hij probeert om foto's vanuit exact hetzelfde standpunt te nemen als op de oude foto's te zien is. In onze fotocollectie kunt u zijn foto's vinden door te zoeken op "Edwin van Middendorp". Bij elke moderne foto is een verwijzing naar de oude foto gegeven.

Op zijn eigen website www.groetenuitbarneveld.nl vindt u meer informatie over dit project.

Nieuwe inventarissen gereed

Van het archief van het Gemeentebestuur zijn twee nieuwe inventarissen gereed gekomen. Het gaat om de inventarissen over de jaren 1948-1980 en de jaren 1981-1990. Deze inventarissen zijn ook digitaal te raadplegen via de menuknop Archievenoverzicht links op deze pagina. Of u gaat rechtstreeks naar de betreffende inventarissen via de volgende links: Inventaris Gemeentebestuur 1948-1980 en Inventaris Gemeentebestuur 1981-1990