Ruimte voor spelen

Van 2017 - 2021 worden in de hele gemeente nieuwe speelplekken aangelegd, toestellen verwijderd en bestaande speelplekken verbeterd. In 2017 zijn we gestart met de wijken Norschoten, Rootselaar-West en de kern Zwartebroek. Inwoners konden meedenken over de inrichting van de speelplekken in hun buurt. Zij gingen daarbij ook zelf aan de slag met ontwerpen. De definitieve plannen worden op 14 juni, Nationale Buitenspeeldag, gepresenteerd. 

Achtergrondinformatie

 • De doelgroepen

  In gemeente Barneveld wonen circa 14.300 kinderen van 0 tot en met 18 jaar die graag spelen, sporten en elkaar  ontmoeten in de openbare ruimte. Ieder kind is uniek met een eigen ontwikkelingspatroon en -behoefte.

  Lees meer
 • De maatregelen

  Niet alle speelplekken hebben dezelfde maatregelen. Op de  digitale kaart. www.barneveld.nl/speelkaart staat per speelwijk en speelplek wat er gaat gebeuren. Grofweg zijn er drie soorten maatregelen.

  Lees meer
 • Hoe kan ik meedenken?

  Iedereen, groot en klein, mag per jaarfase meedenken en meebeslissen over de nieuwe inrichting van de speelplekken. De gemeente organiseert per wijk of kern vijf bijeenkomsten. U kunt zelf kiezen hoe intensief u meedenkt.

  Voor 2017 zijn de trajecten in de eindfase. Kijk op de interactieve kaart om te zien in welk jaar uw wijk aan de beurt is.

  Lees meer
 • Meerjarenplanning

  Er is een overzicht beschikbaar van wat er de komende jaren in de verschillende dorpen en wijken gaat gebeuren.

  Lees meer
 • Presentatie ontwerpinstructie Barneveld

  Bewoners die meedenken over de inrichting van de speelruimte in hun buurt, hebben uitleg gekregen over het ontwerpproces. De presentatie die op deze bijeenkomst is gehouden, kunt u hieronder raadplegen in Pdf-formaat of als diavoorstelling.

  Lees meer
 • Resultaten enquête Spelen 2017

  Betrokkenen bij speelplekken in Norschoten, Rootselaar-West of Zwartebroek konden de afgelopen maanden hun mening geven via een enquête. De resultaten zijn verwerkt en worden betrokken bij het ontwerpproces. De resultaten zijn te raadplegen via onderstaande link.

  Lees meer
 • Samen (inclusief) spelen

  De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen buiten kunnen spelen. Daarom werkt Barneveld samen met De Speeltuinbende. Dit is een testteam van kinderen met én zonder handicap.

  Lees meer
 • Speelplekken bij u in de buurt

  Informatie over de plannen voor de speelplekken bij u in de buurt vindt u op de speciale interactieve kaart: www.barneveld.nl/speelkaart

 • Uitleg speelplekken

  Het gebied waar kinderen kunnen mogen spelen, noemen we een speelwijk. Per speelwijk worden verschillende soorten plekken ingedeeld.

  Lees meer
 • Video's

  Tijdens de ontwikkeling van het speelruimteplan zijn er diverse video's gemaakt.

  Lees meer
 • Visie op spelen

  In de gemeente willen we een eerlijk verdeeld en gevarieerd aanbod van speelplekken. Dat aanbod bestaat uit vrij spel in het groen en op straat en uitdagende speelplekken. Hiervoor hebben we 3 uitgangspunten.

  Lees meer

Raadhuisplein 2, 3771 ER Barneveld, T 14 0342 (netnummer niet nodig), E info@barneveld.nl  -  Privacystatement - Proclaimer - Cookies

Website daarom Barneveld