Home \ Nieuws

Wethouder Didi Dorrestijn-Taal onthult nieuwe afvalstickers (15-05-2017)

De voertuigen voor afvalinzameling van de gemeente Barneveld zijn voorzien van nieuwe bestickering. De wagens brengen daarmee tijdens hun routes het belang van afval scheiden onder de aandacht. Wethouder Didi-Dorrestijn-Taal onthulde maandagochtend het eerste voertuig dat vanaf de gemeentewerf op pad ging. Dit moment markeert tevens de start van een campagne rondom het scheiden van afval.

Afval scheiden…Natuurlijk!

De gemeente Barneveld heeft in 2016 de strategienota Huishoudelijk Afval vastgesteld. Het doel is dat er meer afval gescheiden wordt. In 2016 werd 59 procent afval gescheiden ingezameld, in 2020 moet dat 75 procent zijn.

Momenteel bereidt de gemeente maatregelen voor om het apart inzamelen van verschillende afvalsoorten zo makkelijk mogelijk te maken voor inwoners. Na de zomer ontvangen alle inwoners een Afvalkrant, met alle praktische informatie over het nieuwe afvalbeleid.

#Barneveldschoon

De komende tijd brengt de gemeente het belang van afval scheiden actief onder de aandacht. De informatie rondom de vernieuwde afvalinzameling zal op social media herkenbaar zijn via de hashtag #Barneveldschoon. 

De afvalinzamelingswagens worden in twee rondes voorzien van de nieuwe beeldmerken. Op vrijdag 19 mei zullen de laatste wagens worden voorzien van nieuwe stickers.

Raadhuisplein 2, 3771 ER Barneveld, T 14 0342 (netnummer niet nodig), E info@barneveld.nl  -  Privacystatement - Proclaimer - Cookies

Website daarom Barneveld